
Ingrediente:
Dovlecei:
- 4-5 dovlecei mici (1 kg)
- 3-4 catei de usturoi
- 100 ml ulei
Maioneza:
- 1 galbenus
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita mustar
- 200 ml ulei
- zeama de la o jumatate de lamaie
Sfat: puteti inlocui galbenusul crud de la maioneza cu un galbenus fiert.
Mod de preparare:
Dovleceii curatati de coaja si spalati se taie in patru, pe lungime, si apoi in triunghiuri de 2, 3 mm. grosime. Se prajesc intr-o tigaie mare, in doua transe (ca sa nu ii inghesuiti, si sa nu se prajeasca cum trebuie).
Jumatate din cantitatea de dovlecei se prajeste in cca. 50 ml. ulei incins si cealalta jumatate la fel. Cand se rumenesc putin, se scot pe un platou si se sareaza.
Se lasa sa se raceasca, intre timp preparandu-se maioneza din galbenus, mustar, sare si ulei (200 ml), careia i se adauga la sfarsit usturoiul trecut prin presa speciala sau taiat foarte fin, si suc de lamaie.
Maioneza se amesteca cu dovleceii, apoi se pun 1-2 ore in frigider dupa care se pot servi.
Delicios la maxim, fara nici o exagerare!!!!!!!!!!
Noi am savurat-o intinsa pe paine cu ou . Si o tura pe paine cu iaurt 😛
14 comentarii
Eu fierb dovlecelul, apoi il scurg bine de apa, apoi adaug maioneza si usturoiul pisat.
am facut salatica , am papat-o cu rosii si a fost delicioasa !!!! ms !!! o zi frumoasa !!
am postat-o si eu 😉
am facut-o pentru prima oara, dar e mortala, astept acumparerea familionului
oara pot sa o bag putin in blender sa o fac mai crema? ca sa o intind pe paine, nu de alta 😀
Foarte interesanta ideea si sigur o sa-mi placa.Am trecut-o la lista”de facut”,multumesc.
Pupici si o seara placuta!!!
Serios? Superrr…banuiesc ca tot la nasa…si in ce perioada?
Acum chiar ma gandesc cat o fi de fain, daca voi va intoarceti, misto!
…offf, da’ tu esti la dieta pe bune 🙁
Ti-am zis eu ca sint multi romani pe-acolo 🙂
Ati nimerit foarte fain, ma bucur!!!
…si noi tot acolo mergem anul asta :)))
Ioi, da! sa gust si eu…pt mine fac numai fructe si crema de branza…nimic cu zahar, eventual sirop de agave…offf, lasa ca vad eu.
Tipa de la cazare mi-a scris ca nepotul ei e casatorit cu cineva din Bucuresti si ca se bucura de asa oaspeti…ne-a facut o oferta buna si imi convine care are apartamente…si ca avem loc…si terasa, ai vazut…
Voi unde plecati vara asta?
Cata, intrebarea cu salata era pentru cat(kitchen) 😛
Cazarea e perfecta!!!! 😉
…mi s-a facut un dor de mare, vazand pozele de pe site…
Pentru inaugurare, alege o praji usoara, ca sa poti si tu, macar, gusta :))
Daca mi-a placut ce? Cazarea?
Salata e delicioasa, ti-am zis c-o fac vara… acum n-am facut-o, adica anul asta, dar urmeaza…am musafiri sambata viitoare, ca fac inaugurarea la noul apartament.
Sa vad ce le fac dulce, ca-s la dietaaa, morrr !
Cata, ma bucur pentru salata, dar mai mult pentru vestile bune 🙂
..intru pe net sa vad pensiunea 😛
Va fi suuuuuper in Asprovalta!!!!!!!!!!
Te pup!!!
Cat, a fost surprinzator de buna!!! (nici eu nu ma asteptam, sincer :P)
Sa-mi dai de veste daca o faci, caci sint curioasa daca ti-a placut 🙂
Chiar asa sunt, deliciosi! Ii fac si eu, vara!
Te pup.
PS: Am gasit cazare, dar in Asprovalta, la pensiunea Vicky.
am auzit ca e delicioasa aceasta salata , insa nu am facut niciodata 🙁 … ar trebui sa incerc !!!