Gnocchi de dovleac in unt aromat

8 comentarii
Inainte de toate, va marturisesc sincer ca nu am preparat niciodata gnocchi. Nici cu cartofi, nici cu spanac, nici nicicum 😀 , daramite gnocchi de dovleac in unt aromat. Nu stiu, asadar, de unde-am prins curajul necesar pentru a-i incerca in varianta asta, dar nu regret deloc, ba chiar ma bucur ca desi a fost prima mea incercare de felul asta, m-am descurcat onorabil. Am reusit sa fac niste galuste cu dovleac…absolut mancabile 😀

Am inteles ca secretul unor gnocchi reusiti consta in a nu „manevra” excesiv aluatul si a nu folosi prea multa faina (care ii face tari). Astea fiind spuse, va urez spor la treaba si pofta pe masura!!!!

 

Ingrediente pentru 4 portii

  • 500 g pulpa de dovleac
  • 2 linguri ulei
  • 150 g faina
  • 1 ou mic
  • sare, piper
  • 4-5 fire de salvie
  • 3 linguri mari de unt
  • piper macinat mare
  • parmezan (optional)

 

Mod de preparare:

Cuptorul se incinge la 180 grade C (foc potrivit).

Se taie cuburi pulpa de dovleac si se aseaza intr-o forma de sufleu; se stropeste cu ulei si se coace cca. 30 de minute:

Dovleacul se zdrobeste cu furculita:

Se inglobeaza faina, sare, piper:

Se adauga oul si se amesteca totul bine:

Rezistati tentatiei de a adauga mai multa faina in compozitie, caci veti obtine niste gnocchi tari ca piatra. Vorbesc din experienta 😀  Tura a doua a fost, insa, mai reusita si ne-am bucurat de niste „galuste” pufoase si aromate.

Asa e, stiti voi prea bine, prima data (in toate) se soldeaza cu un (mini) esec. Dar sa revenim la reteta…

Din acest aluat (destul de lipicios) se formeaza rulouri subtiri, pe masa neaparat infainata din belsug. Eu am impartit compozitia in 5 „bile” de aluat si am inceput, pe rand, sa le „prelucrez” 😛

Se taie, din fiecare rulou, bucati de cca. 3 cm. lungime:

In mod normal, aceste mici bucati de aluat se preseaza pe o parte cu dintii unei furculite (eu n-am prea reusit sa fac chestia asta, asa ca intr-un final le-am lasat simple) transformandu-le in galuste ovale cu striatii.

Se fierb in apa cu sare cca. 5-6 minute, timp in care se pregateste sosul aromat. Se spala salvia, se sterge, se rup frunzulitele si se calesc in unt fierbinte:

Cand galustele sunt gata, se scot din apa si se scurg. Se aranjeaza, fierbinti, pe farfurii cu untul de salvie si se presara deasupra piper si parmezan:

Gustoase si aromate, chiar si fara parmezan, pe care, din cauza crizei, nu l-am mai avut, ca altadata, ratacit prin frigider 😀

Sfat: Aceste adorabile galuscute se pot congela si apoi refolosi cu diferite alte sosuri. Untul poate fi aromatizat si cu tarhon.

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

8 comentarii

adnas54 5 februarie 2010 - 22:11

O alta idee minunata cu dovleac, multumesc. Sanda

Raspunde
Laura 5 februarie 2010 - 02:37

Lacrima, reteta (si blogul tau :P) am ochit-o de muuuult, exact de cand ai postat-o :))
…si am incercat de ieri intruna sa iti las un mesaj dar nu am reusit. Nu ti s-a mai plans nimeni de acest neajuns?! 😛
Eu de-abia asteptam sa-ti multumesc pentru idee 🙂
Multumiri, deci, o mie pentru minunata reteta!!!
Sa ne „reauzim” cu bine 🙂

Raspunde
Lacrima 4 februarie 2010 - 02:26

ma bucur ca v-a placut reteta mea de dovleac indulcit si ca ai facut un tort dintr-o prajiturica….bravo! e reusit tortul! 🙂 sa ne recitim curand 🙂

Raspunde
Ivcelnaiv 3 februarie 2010 - 13:53

Liberté, égalité, naïveté

Un om căra în spate
Un dram de naivitate.
http://www.ivcelnaiv.blogspot.com/

http://ivcelnaiv.blogspot.com/search/label/lovez

Raspunde
laurica_sv 1 februarie 2010 - 22:03

Buna!Azi am facut s eu o reteta a iesit uffff:Ddelicos..e o reteta originara din Mexic:D

Churros:
Ingrediente:1 cana apa,3 linguri zahar ,1/2 lingurita sare,2 linguri ulei,1 cana faina,3 oua,1/2 lingurita praf de copt,ulei pentru prajit.Pentur decor:1/2 cana zahar pudra,1 lingurita scortisoara macinata,sos de ciocolata.

Preparare:
Amesteci,intr-o oala apa,3 linguri zahar,sarea si doua linguri ulei,asezi vasul pe foc si aduci continutul lap unctul de fierbere,apoi dai deoparte.
Adaugi faina cernuta cu praful de copt,amestecand energic pentru a nu se face cocoloase pana se obtine un aluat consistent.
Adaugi pe rand ouale,amestecand mereu.Introduci aluatul obtinut intr-un pos,cu ajutorul caruia formezi benzi de aluat de aprox 6-7cm marine pe care le rumenesti in baia de ulei bine incins.
Le scoti cu o spumiera pe prosoape absorbante,pentur a inlatura excesul de grasime.Le servesti ca atare sau cu sos de ciocolata.Se pot presara cu zahar pudra amestecat cu scortisoara:D Delicoase

Sper sa va placa 🙂

Raspunde
Antzu' 1 februarie 2010 - 18:05

vai ce faine is..laura am facut=o de oaie..ti-am scris la postarea gresita acest comentariu..la postarea cu baietelul..scuze…

arata super aceste galustele tre’ sa fie tare bune..n-am mancat nicioada:D

Raspunde
ANCA 1 februarie 2010 - 17:41

hi laura
ce faini arata 🙂
am facut reteta ta de pui stroganoff si e excelenta !!!

Raspunde
madeineu 1 februarie 2010 - 16:58

Vai Laura, ma omori incetul cu incetul. Stau la birou si ma „hranesc”/ holbez la retetele tale :)). F fain arata si ma gandesc ca tb sa fie si bune si usoare.

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.