Fursecuri pentru Mos Craciun – Inele impletite

De Craciun toata lumea e cu gandul la fursecuri, asa ca de ce n-ar fi si Mos Craciun ?! 😛  Aceste inele impletite, in alb si negru, pe care le-a ales puiutul meu scump Bogdanel-codita de purcel (cand ii spun asa, rade de se prapadeste 😀 ) au fost pregatite pentru a-l intampina cum se cuvine.

I-am aratat zecile de retete de fursecuri pe care aveam de gand sa le fac Craciunul asta, ca noi asa facem tot timpul, ne sfatuim si planificam totul impreuna, si mi-a aratat-o pe asta, cu inelele impletite, asa ca m-am conformat.
Asa trebuia sa-l asteptam pe Mos Craciun: cu fursecuri si cu o cana mare cu lapte!!!

Ingrediente pentru circa 30 de bucati:
  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 125 g unt moale
  • 1 ou
  • 50-80 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat (20g)
  • 1 praf de sare
  • esenta de rom
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura frisca (nebatuta)

 

Mod de preparare:

Se framanta un aluat din faina, praf de copt, unt in fulgi (adica dat pe razatoarea mare), ou, zahar pudra, zahar vanilat si sare.
Se imparte aluatul in doua: o jumatate se framanta cu esenta de rom, cealalta cu cacao si frisca.
Se infasoara in folie ambele aluaturi si se lasa la rece cca. 60 de minute:

Cuptorul se incinge la 180 grade (foc potrivit).

Se fac apoi rulouri, din cele doua aluaturi, de cca. 12 cm lungime…sau, ma rog, de aceeasi lungime, ca nici eu n-am stat sa le masor cu rigla 😛
Se impletesc intre ele, cate un fir alb si unul negru si se fac inele; se preseaza usor.
Inelele se aseaza pe o tava tapetata cu hartie si se coc la cuptor cca. 12 minute (maxim 15 minute):


Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se pot pudra cu zahar praf.