Fursecuri “Fulgi de zapada”

12 comentarii

Dragii mei, vine Craciunul, vin sarbatorile!!! Anul asta, zapada ne-a acoperit atat de frumos gradina incat m-a inspirat sa creez aceste fursecuri “fulgi de zapada” in cinstea ei. Si a lui Bogdi, care dac-ar putea ar si dormi-n troienele de zapada din curte 😀

Nu va necajiti daca nu aveti forma speciala de fulg de nea. Puteti sa folosti o forma simpla de stea. Maine va aduc si varianta asta, cu cacao, si-apoi va veti putea bucura de cati fulgi de zapada doriti :))

 

Ingrediente pentru cca. 40 de bucati:

– 150 g unt

– 100 g faina

– 100 g amidon

– 80 g zahar pudra

– 1 ou mare

– 4 linguri lapte

– 80-100 g ciocolata alba pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se amesteca cu mixerul untul moale, lasat din timp la temperatura camerei, cu zaharul, oul intreg si laptele.

Separat, se amesteca faina cu amidonul; se adauga repede in aluat si se amesteca doar pana la omogenizare. Se framanta apoi aluatul cu mainile reci (caldura nu-i prieste aluatului asta) si se formeaza o bila care se inveleste intr-o folie. Se tine cel putin 1 ora la frigider, desi ideal ar fi sa il lasati mult mai mult, chiar peste noapte. Cu cat sta mai mult la rece, cu atat devine mai fraged.

Se intinde apoi, nu foarte subtire, pe o suprafata presarata cu faina, se stanteaza cu o forma de fulg de nea (data cand si cand prin faina) si se coc, in tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la foc potrivit (180 grade C) cca. 8-10 minute.

Le puteti face si cu o saptamana inainte de Craciun, adica cam de pe-acum 😛 …vor fi si mai fragede si aromate (le pastrati in cutii, langa o felie de mar sau o coaja de portocala).

 

[shashin type=”photo” id=”14690,14691,14692,14693,14694″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Cei mai frumosi “fulgi de zapada” sint pentru voi 🙂

[shashin type=”photo” id=”14695″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

12 comentarii

Apostol Violeta 18 septembrie 2016 - 12:53

Buna,
am facut si eu reteta de biscuiti,si au iesit deliciosi! Ii plac mult fetitei mele si ii fac fara a avea o ocazie anume.
Intrebarea mea pentru tine era daca pot tine aluatul mai multe zile in frigider..si cam cate ? 🙂
Multumesc

Raspunde
Laura Sava 20 septembrie 2016 - 09:25

Violeta draga, ma bucur tare mult ca ii savurati cu atata pofta! 🙂
Aluatul poate fi tinut la frigider 2-3 zile (la congelator poate sta chiar si mai mult), dar sa fie neaparat infoliat.
Cand vrei sa-i pregatesti, insa, va trebui sa lasi aluatul la temperatura camerei vreo 30 de minute sau o ora, ca sa se dezmorteasca un pic. In felul asta il vei putea intinde usor.
Pupici multi micutei tale si tie!!! <3

Raspunde
mihaela 15 ianuarie 2013 - 15:51

Delicioase !

Raspunde
Timea Ioo 15 decembrie 2012 - 01:37

Minunat arata! Imi place mult forma, nu am vazut inca asa steluta frumoasa! Pup

Raspunde
Alina Mateescu 16 decembrie 2012 - 10:28

ai copii

printre jucariile lor poate gasesti ceva ….(nu-mi merge pe tst semnul intrebarii)

Raspunde
dana 14 decembrie 2012 - 22:39

Multumesc Laura ca ne dai idei superbe.

Raspunde
raluka 14 decembrie 2012 - 18:53

super!de unde ai forma?

Raspunde
disqus_2zAZ3kOPfX 14 decembrie 2012 - 18:21

Draga mea Laura,nu mi-ai spus cum faci glazura asa de frumos!!

Raspunde
Lucia Morogan 14 decembrie 2012 - 12:55

daca nu am amidon ce pot pune in loc? Sunt minunati 😉

Raspunde
Laura Sava 14 decembrie 2012 - 13:08

Lucia, iti multumesc frumos!!! Nu-i nimic daca nu ai amidon, pune tot faina, dar nu chiar 100 g. ci 60-80 g.

Raspunde
Anca 14 decembrie 2012 - 12:20

Sunt absolut superbe!

Raspunde
Laura Sava 14 decembrie 2012 - 13:07

Ma bucur mult de tot ca-ti plac, Anca 🙂

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.