Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

 

 

V-am facut ieri o promisiune, si anume ca va voi aduce astazi o noua varianta a fursecurilor “Fulgi de zapada”. Ceea ce, iata, am si facut, pentru ca nu vreau sa ocoliti aceste fursecuri minunate ce intruchipeaza un fulg de nea!!! De data asta insa le-am imbogatit cu un pic de cacao si le-am denumit: fursecuri cu cacao “Fulg de nea” 🙂

Acum le veti putea realiza si voi doar cu o forma simpla, stea!!!

 

Ingrediente pentru cca. 40 de bucati:

– 250 g faina

– 150 g zahar pudra

– 200 g unt

– 2 galbenusuri

– un praf de sare

– 3 linguri cacao, pline cu varf

– 80-100 g ciocolata alba, pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se freaca, cu ajutorul unui mixer, untul spuma (untul va fi lasat din timp la temperatura camerei). Se adauga zaharul, cele doua galbenusuri si praful de sare si se mixeaza pana la omogenizare.

Separat, se amesteca faina cu cacaua si se cern impreuna. Se adauga amestecul uscat peste compozitia cu unt si se framanta rapid cu mainile. Se formeaza o bila din aluatul rezultat si se pune la frigider, infoliata, pentru minim 1 ora. Perfect ar fi sa lasati aluatul sa stea la rece 3, 4 ore sau chiar peste noapte, caz in care va trebui sa-l scoateti din frigider cu cel putin o ora inainte de a-l intinde pentru ca altfel se va intinde foarte greu.

Se incinge cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Se presara pe suprafata de lucru cacao sau faina (si sucitorul se pudreaza) si se intinde aluatul intr-o foaie nu foarte subtire. Aluatul se stanteaza cu o forma stea. Pentru ca forma sa nu se lipeasca de aluat, se cufunda din cand in cand in cacao, faina sau zahar praf 😛

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se aseaza cu grija stelutele in tava si se lasa la cuptor timp de 9-10 minute. Se scot apoi pe un gratar si cand sint reci se orneaza cu ciocolata alba topita. In asa fel incat fursecurile sa semene cu un fulg de nea 🙂

…ceva in genul asta:

Daca dupa a doua tava va plictisiti de stantat, faceti din aluat mici bulgarasi, pe care ii lasati un pic mai mult la cuptor, cca. 12-15 minute. Tare aratosi si asa, nu?!

Mi s-a spus ca sint cele mai grozave fursecuri cu cacao din lume!!!

 

Sfat: Ciocolata alba este mai sensibila decat cea cu lapte, asa ca aveti grija atunci cand o topiti. O puteti topi la bain-marie, rupta in bucatele, fara sa adaugati altceva. Amestecati in tot acest timp, si cand s-a topit o luati de pe foc. O lasati sa se racoreasca cateva minute, pentru ca altfel nu veti reusi sa ornati cum trebuie, fiind prea fluida. O puteti topi si la microunde, dar setati cuptorul pe putere medie fiindca la putere prea mare risca sa se “imbranzeasca”. O lasati cca. 15 secunde, o scoateti, amestecati si o repuneti in cuptor pana se topeste. Taiati apoi varful unei pungi mai mici, in care turnati ciocolata topita, si incepeti sa ornati 🙂

Tags:
  • Pingback: Fursecuri “Fulgi de zapada” | Retete culinare cu Laura Sava()

  • Magda

    Aceste fursecuri devin mai fragede pe zi ce trece sau sunt fragede de la inceput?

  • Magda

    pot sa elimin din reteta cacaoa? ca sa iasa albe?

  • Rita Oarga

    Ce frumuseti ai preparat iarasi pentru noi! Cred ca as putea petrece pe blogul tau 3 zile si nu m-as plictisi.
    Laura draga, stiu ca esti ocupata, dar te invit un moment pe blogul meu sa ridici premiul The Versatile Blogger pe care am marea, deosebita onoare sa ti-o inmanez virtual.
    Te imbratisez cu drag si iti doresc Craciun fericit alaturi de cei dragi.

  • eva maria

    foarte bine arata, am totusi o intrebare, galbenusurile cand se pun? sper sa reusesc sa le fac de craciun.

One Pingback/Trackback