Fursecuri cu cacao „Fulg de nea”

4 comentarii

 

V-am facut ieri o promisiune, si anume ca va voi aduce astazi o noua varianta a fursecurilor „Fulgi de zapada”. Ceea ce, iata, am si facut, pentru ca nu vreau sa ocoliti aceste fursecuri minunate ce intruchipeaza un fulg de nea!!! De data asta insa le-am imbogatit cu un pic de cacao si le-am denumit Fursecuri cu cacao „Fulg de nea” 🙂

Acum le veti putea realiza si voi doar cu o forma simpla, stea!!!

 

Ingrediente pentru cca. 40 de bucati:

  • 250 g faina
  • 150 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 2 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 3 linguri cacao, pline cu varf
  • 80-100 g ciocolata alba, pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se freaca, cu ajutorul unui mixer, untul spuma (untul va fi lasat din timp la temperatura camerei). Se adauga zaharul, cele doua galbenusuri si praful de sare si se mixeaza pana la omogenizare.

Separat, se amesteca faina cu cacaua si se cern impreuna. Se adauga amestecul uscat peste compozitia cu unt si se framanta rapid cu mainile. Se formeaza o bila din aluatul rezultat si se pune la frigider, infoliata, pentru minim 1 ora. Perfect ar fi sa lasati aluatul sa stea la rece 3, 4 ore sau chiar peste noapte, caz in care va trebui sa-l scoateti din frigider cu cel putin o ora inainte de a-l intinde pentru ca altfel se va intinde foarte greu.

Se incinge cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Se tapeteaza o tava mare de fursecuri cu hartie de copt.

Se presara pe suprafata de lucru cacao sau faina (si sucitorul se pudreaza) si se intinde aluatul intr-o foaie nu foarte subtire. Aluatul se stanteaza cu o forma stea. Pentru ca forma sa nu se lipeasca de aluat, se cufunda din cand in cand in cacao, faina sau zahar pudra.

Se aseaza cu grija stelutele in tava si se lasa la cuptor timp de 9-10 minute. Se scot apoi pe un gratar si cand sunt reci se orneaza cu ciocolata alba topita. In asa fel incat fursecurile sa semene cu un fulg de nea 🙂

…ceva in genul asta:

Fulgi de nea 🙂

Daca dupa a doua tava va plictisiti de stantat, faceti din aluat mici bulgarasi, pe care ii lasati un pic mai mult la cuptor, cca. 12-15 minute. Tare aratosi si asa, nu?!

Mi s-a spus ca sunt cele mai grozave fursecuri cu cacao din lume!!!

Sfat: Ciocolata alba este mai sensibila decat cea cu lapte, asa ca aveti grija atunci cand o topiti. O puteti topi la bain-marie, rupta in bucatele, fara sa adaugati altceva. Amestecati in tot acest timp, si cand s-a topit o luati de pe foc. O lasati sa se racoreasca cateva minute, pentru ca altfel nu veti reusi sa ornati cum trebuie, fiind prea fluida. O puteti topi si la microunde, dar setati cuptorul pe putere medie fiindca la putere prea mare risca sa se „imbranzeasca”. O lasati pentru inceput cca. 1 minut, dupa care o scoateti, amestecati bine si o repuneti pentru inca cca. 15 secunde, urmand sa o verificati pana cand se topeste. Taiati apoi varful unei pungi mai mici, in care turnati ciocolata topita, si incepeti sa ornati 🙂

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

4 comentarii

Magda 21 decembrie 2012 - 17:07

Aceste fursecuri devin mai fragede pe zi ce trece sau sunt fragede de la inceput?

Raspunde
Magda 21 decembrie 2012 - 10:03

pot sa elimin din reteta cacaoa? ca sa iasa albe?

Raspunde
Rita Oarga 17 decembrie 2012 - 15:58

Ce frumuseti ai preparat iarasi pentru noi! Cred ca as putea petrece pe blogul tau 3 zile si nu m-as plictisi.
Laura draga, stiu ca esti ocupata, dar te invit un moment pe blogul meu sa ridici premiul The Versatile Blogger pe care am marea, deosebita onoare sa ti-o inmanez virtual.
Te imbratisez cu drag si iti doresc Craciun fericit alaturi de cei dragi.

Raspunde
eva maria 15 decembrie 2012 - 22:59

foarte bine arata, am totusi o intrebare, galbenusurile cand se pun? sper sa reusesc sa le fac de craciun.

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.