Fursecuri banuti

9 comentarii

Aceste fursecuri minunate,  cu nuca si cacao, vor calatori maine, impreuna cu mami a mea, pana la Sfantul Grigorie Decapolitul …primul sfant care a venit in intampinarea noastra acum ceva ani…drept pentru care le-am facut de post 🙂 …dar nu-mi pare absolut deloc rau, caci au iesit mi-nu-na-te!!!!
Nici nu vreau sa imi imaginez cum ar iesi cu unt!!! Poate faceti voi o proba 😀
Fursecuri cu nuci si “guler” de cacao pentru toti pofticiosii, asadar :))

 

Ingrediente:

  • 125 g nuca macinata
  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g amidon
  • 150 g zahar pudra
  • 2 pachetele zahar vanilat (20 g)
  • un varf cutit sare
  • 250 g margarina/unt moale
  • 50 g cacao

 

Mod de preparare:

Pentru aluatul de fursecuri, se amesteca margarina (sau untul, lasat din timp la temperatura camerei), cu zaharul pudra, zaharul vanilat si sarea.
Se cerne faina impreuna cu praful de copt si amidonul; se adauga cremei de unt si se amesteca energic. Aluatul nu trebuie sa se lipeasca de maini. Daca e nevoie, mai adaugati putina faina, sau cateva linguri de nuca macinata, mai ales daca folositi margarina, care e mai grasa.

Se pudreaza cu faina suprafata de lucru; se formeaza 4 bile de aluat, de aceeasi marime (la mine-n poza apar 8 fiindca am facut portie dubla 😛 )

Se fac suluri cu diam. de cca. 3-4 cm (eu, una, n-am stat sa masor 😀 )
Apasati usor bila de aluat pana cand se formeaza pergamentul 🙂 …v-am redat pasii in timp real, hehe…

Se lasa sulurile la frigider timp de cca. 10 minute:

Se pregateste o folie alimentara transparenta in mijlocul careia se pune cacaua (4, 5 linguri).
Se pune cate un rulou de aluat peste praful de cacao:

…si se acopera bine cu cacao:

Se pun la frigider pentru minim 3 ore sau cel mai bine peste noapte, cum am facut eu (sunt mult mai fragede!!!)

 

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit) si se tapeteaza cu hartie de copt o forma mare, de fursecuri.
Se taie “banuti” de cca. 1-1,5 cm din aluatul-rola:

Se aseaza “banutii” la mica distanta unii de altii si se coc cca. 10-12 minute (nu-i lasati mai mult fiindca se ard usor si se usuca):

Se lasa sa se “odihneasca” 1 minut, dupa care se scot cu o paleta:

Se aranjeaza pe un platou, si se pudreaza cu zahar. Sau se lasa simple, sunt la fel de bune :))
Eu am ornat cateva, in maaare graba, cu stelute de zahar:

Foarte gustoase si fragede!!!
…si daca le lasati intr-o cutie de metal pentru 1 sau 2 zile se fragezesc si mai tare!

 

Reteta preluata de la Bianca

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

9 comentarii

AndreeaG 18 februarie 2013 - 10:18

Cand stau la frigider, se acopera cu ceva (folie)?
Din 4 suluri (cantitatea de ingrediente) cam cate fursecuri ies (aprox bucati sau dimensiune de tava)?
Multumesc!

Raspunde
adina 27 noiembrie 2011 - 00:32

oare merg date si prin nuca?
dar daca incerc sa le lipesc cate 2 cu gem o merge? ies cam groase? ce parere ai?as vrea sa le fac la craciun…

Raspunde
mada 22 noiembrie 2011 - 21:00

Am revenit ! 🙂
Sunt “anonima” de la primul comm.
Am facut fursecurile , minunate , ne-au placut la nebunie.Sulurile le-am pastrat la frigider toata noaptea si dimineata la cafea mirosea in casa criminal de bine.
Un sul prin cacao ca imi era foarte pofta si restul date asa : unul prin praf de biscuite , altul praf de biscuite amestecat cu scortisoara si celalat prin cocos :)) ….cand iti vine pofta nu mai conteaza ca te lipesti de toate prafurile si zboara cocos si scortisoara peste tot.
Am pus harie de copt ca mi-a fost teama sa nu se arda , au iesit dementiale.
Multumesc!!!

Raspunde
Mare Maria 19 noiembrie 2011 - 15:18

Cum da frigul, cum revin in forta fursecurile!!!Retete de fursecuri gasim cu miile,indiferent cat de grele sau usoare sunt,cand te cucereste una este pt. forever!!!!!Asa am patit cu aceasta reteta.Pupici:x

Raspunde
Sidy 19 noiembrie 2011 - 08:55

Cat de fain arata si sunt simplu de facut dar de mare efect.
Felicitari draga mea.
Te tzuc !

Raspunde
speranta 18 noiembrie 2011 - 16:06

buna.scuze.dar cum ma sor 100g amidon? ca as face acum .sarutmana de ajutor super toate uite asa numai tin de cura.week.placut.pup

Raspunde
Valentin 18 noiembrie 2011 - 15:12

Mersi mult pt retetele de post Laura! o sa incerc si eu fursecurile cu cacao!

Raspunde
Laura 18 noiembrie 2011 - 12:18

Ma bucur tare mult ca ma urmaresti 🙂
Excelente toate intrebarile/sugestiile tale!!!
Voi incerca si eu varianta cu scortisoara 😛

Sa-mi dai de veste cum ai facut 😉

Raspunde
Anonymous 18 noiembrie 2011 - 00:32

arata deliciosi si fragezi , iubesc retetele tale 🙂 … vreau sa fac cu margarina si fara cacao ca nu are voie omu’ meu ….prin ce sa tavalesc rulourile , merge scortisoara sau nuca de cocos sau praf de biscuite ?

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.