Batoane cu susan

4 comentarii

 

Dragii mei, cred ca veti fi cu totii (si cei care tin post dar si cei care nu 😛 ) foooarte incantati de aceste batoane cu susan, care se fac intr-o clipita si sunt absolut delicioase!!!

 

Ingrediente:

  • 200 g zahar
  • 150 g susan
  • 1 lingura de apa
  • 2, 3 linguri zeama de lamaie

 

Sa vedeti ce reactie vor avea cei mici cand ii veti servi cu o bucatica de „susan caramelizat” 🙂

 

Mod de preparare:

Pregatiri preliminare 😀

Se uda o tava (nu foarte mare) cu apa rece. Se pregateste o lingura, un cutit bine ascutit si o cana inalta cu apa, tot rece. Se pune zaharul impreuna cu apa si zeama de lamaie intr-o cratita termorezistenta/emailata. Se lasa la foc mic, amestecand intruna, pana cand se topeste zaharul. Nu lasati caramelul sa se arda (adica sa prinda prea multa culoare) fiindca va avea un gust amar.
Se adauga susanul si se amesteca energic; compozitia trebuie sa fie bine omogenizata.
Se toarna apoi susanul in tava pregatita si se niveleaza, in strat subtire, cu lingura data prin apa. Intindeti de 2, 3 ori, o udati, iarasi uniformizati, iarasi o udati :)) …daca nu faceti asa, susanul se va prinde de lingura…
Se feliaza, asa fierbinte, in tava, cu cutitul bagat in apa rece:

Se desprind apoi feliile cu o paleta ingusta, sau tot cu cutitul, si se aseaza pe un tocator umed:

Se fac ultimele retusuri, se aplatizeaza batoanele, daca e cazul, se taie frumos capetele, se injumatatesc, etc:

P.S. Celelalte felii se vor intari pana veti ajunge sa le infrumusetati pe primele 😀 , dar nu va ingrijorati, aprindeti din nou aragazul si tineti tava cateva secunde deasupra focului ( tava sa nu atinga focul!!!). Se vor inmuia, si le veti putea manevra din nou cu succes!

 

 

Reteta preluata de la Guguluff

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

4 comentarii

ary/enza 8 martie 2012 - 08:31

bar:) complimenti splendide ricette e ti seguo con molto piacere passa nel mio blog anche se sono alle prima armi se ti va ciao 🙂
con sesamo mi piace

Raspunde
ophelia1983 17 noiembrie 2011 - 09:20

foarte buna ideea! lu’ sagetel ( iubitul meu) ii plac tare mult batoanele cu susan! de ce sa mai cumpar daca i-as putea face eu? multumesc ptr reteta!

Raspunde
Simona 16 noiembrie 2011 - 21:31

In Grecia m`am indragostit iremediabil de aceste batoane! Multumesc de reteta! Pupici

Raspunde
3.14Photo 16 noiembrie 2011 - 17:30

Mmmmmmmm is asa de apetisante…… nu degeaba is preferatele mele.

Raspunde

Scrie un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.