Fasole batuta

11 comentarii

Prima reteta din postul care abia a inceput trebuia neaparat sa fie fasole batuta!!!! 😀 Fiindca nu e nimic mai bun decat o portie de fasole batuta, cu guler „rumen” de ceapa.

Anul asta mi-am propus sa va arat cat mai multe mancaruri de post, desi cred ca intr-un final vor fi mai multe dulciuri 😛

 

Ingrediente:
  • 1/2 kg fasole
  • 1 ceapa mare
  • 4-5 linguri de ulei
  • 1 capatana de usturoi
  • sare, piper, boia dulce de ardei

 

Mod de preparare:

Se fierbe fasolea bine, in doua ape (la a doua tura, apa sa fie fierbinte). Cand este gata, se strecoara si se trece imediat prin sita sau prin blender, apoi se bate cu mixerul turnand putin cate putin uleiul (pana se umfla).

Se adauga sarea, piperul si usturoiul pisat si se amesteca totul foarte bine. Se aseaza apoi in boluri sau se niveleaza intr-o tava (mai mica) din care ulterior puteti „taia” cu gura unui pahar portii individuale, cum am facut eu.

Separat se caleste ceapa (intr-o lingura de ulei) si se adauga o lingurita de boia. Se asterne deasupra piureului de fasole. Se serveste mai degraba rece dar si cald e nemaipomenit. Mai ales cu niste felii apetisante de gogosari sau castraveti.

 

„Sectiune” surprinsa langa ce urma sa se transforme in niste mici si apetisante mini-pizza (mai in fundalul pozei), pentru baietii casei, care nu tin post :))

P.S. Daca va sperie cumva capatana aia de usturoi ce-apare sus la ingrediente, folositi numai atat cat credeti ca va cade bine.

 

Reteta este culeasa din cartea Garoafei Coman „Mancaruri si dulciuri de post”

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

11 comentarii

mari_brunetik 14 noiembrie 2011 - 23:09

arata foarte apetisant de marti am sa le incerc si eu…abia astept, am incredere ca sunt delicioase porti individuale si cu ceapa deasupra…

Raspunde
vasile floroaia 5 august 2010 - 14:42

Maine ca este vineri o sa gatesc si eu deliciul asta.

Raspunde
Surac 26 februarie 2010 - 20:29

Super Laura, arata fain…Daca pot sa adaug ceva cand caesti ceapa sa pui putin vin alb da o aroma super ….

Raspunde
Ciprian 10 mai 2021 - 14:37

Eu folosesc la calit ceapa la urma o lingura de bulion de casa,nu stiu de boia ,probabil e reteta din Ardeal!

Raspunde
mirela c 26 februarie 2010 - 17:29

Am citit in loc de fasole batuta , femeie batuta , ma mai uit o data cu atentie si citesc fasole …ehhh ce bine ,si eu tot reteta asta folosesc dar Mircea o mananca cu ,carnati uscat sau chiftele .Te sustin in asteptarea primaverii ,abia astept sa vina !!
MULTE SALUTARI .

Raspunde
April 25 februarie 2010 - 14:41

Arata nemaipomenit…sapt viitoare ii vine randul…doar ieri am facut iahnie de post:)

Raspunde
dana 24 februarie 2010 - 01:02

foarte faina prezentare! putina atentie poate transforma si cea mai simpla mancare. a mea intotdeauna a aratat ca un blid de laturi :)))) musai o s-o ‘machiez’ si eu de acuma!

Raspunde
ANCA 23 februarie 2010 - 23:42

ce bine arata !!!!!!!

Raspunde
Alexandrina 23 februarie 2010 - 21:31

Ce mult imi place mie fasolea batuta!
Si ce frumos ai aranjat-o in farfurie!! Mi-ai facut pofta 🙂

Raspunde
Daniela 23 februarie 2010 - 21:02

Fuarte deosebit, cum a-i asezat-o in farfurie!
Si sigur este buna, dupa aspect!

Raspunde
ellis 23 februarie 2010 - 19:16

delicioasa; ii vine randul zilele astea; eu folosesc sos de rosii in loc de boia.

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.