Drob de legume

7 comentarii

Zilele astea, adica azi, si cel mult maine, vreau sa va arat ultimele retete de post pe care le-am pregatit in postul asta, una dintre ele fiind acest drob de legume delicios, fiindca dup-aia n-o sa mai am timp nici sa respir 😀
Nu mi-am propus sa ma extenuez cu ocazia venirii iepurasului 😛 , dar cele cateva idei, care imi bantuie de cateva saptamani gandurile, vor trebui puse in practica ( e vorba de multa ciocolataaa!! ), asa ca toate pregatirile astea imi vor rapi ceva din timpul pe care oricum nu-l am…
Dar hai sa nu ma mai tangui atata si sa va las in compania acestui drob de legume absolut minunat!!!!

 

Ingrediente:

  • 2-3 morcovi mari
  • 4 cepe mari
  • 2 dovlecei mai subtiri (cu samburi cat mai mici si putini)
  • 1 ardei gras rosu, mare
  • 1 ardei gras verde
  • 200 g mazare din conserva
  • 1\2 punga cu granule de soia (50 g)
  • 1 cana (250ml) cu orez
  • 2 legaturi de marar
  • 2 legaturi de patrunjel
  • sare si piper dupa gust
  • 100 ml ulei vegetal

Mod de preparare:

Se pun granulele de soia intr-un vas cu apa si un praf de sare la fiert ( la foc mic) pana se umfla si se inmoaie (daca nu va place soia, o puteti inlocui cu branza tofu, caz in care puteti pune 100 g). Orezul se spala si se pune si el la fiert. Legumele se curata, se spala, mazarea se clateste si ea cu apa rece si se lasa intr-o sita la scurs. Morcovul se rade pe partea cu ochiuri mari, ceapa se taie marunt, ardeiul gras se taie cubulete, dovleceii se taie in cuburi moderate ca marime. Verdeata se taie fin.

Intr-o tigaie incapatoare, se pune uleiul la incins (cca. 100 ml) si se adauga ceapa si morcovul. Se lasa la calit, la foc mic, acoperind vasul cu un capac. Cand au inceput sa se inmoaie, se adauga ardeii si dovlecelul si continuam calirea, inabusit. Daca e nevoie, se picura si cate putina apa fierbinte. Cand legumele sunt calite, se adauga mazarea, se mai tine cca. 2-3 minute pe foc, apoi se pune compozitia la racit.

Orezul fiert se pune intr-o strecuratoare si se spala cu apa rece. Granulele de soia se scurg bine, apoi se storc bine in mana.

Intr-un castron incapator se pun legumele calite si racite, orezul spalat si scurs bine, granulele de soia stoarse bine sau branza tofu, taiata cubulete, verdeata tocata, sare, piper, inca vreo 30 ml ulei si se amesteca bine compozitia, pana la omogenizare .

Se ung 2 tavi de chec cu margarina si se tapeteaza cu pesmet. Se pune compozitia de drob in cuptorul preincalzit bine, la foc mediu (170 grade C).

Se coace aprox. 1 ora, timp in care mai intoarcem tavile in cuptor. Sunt gata cand s-au rumenit deasupra si cand scobitoarea iese curata din drob.

Se lasa sa se raceasca in forme, apoi se rastoarna pe o tava, fiecare drob separat.

Se taie cand sunt perfect reci (trebuie sa fie tinute la frigider, macar 4-5 ore), cu un cutit foarte bine ascutit.

Pofta buna!!! 🙂

 

 

Reteta preluata de la Carmen Spantu

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

7 comentarii

Manu Ela 28 martie 2017 - 21:56

În loc de tofu şi soia, se poate lega compoziţia cu ou? Nu vreau să fie neapărat de post. Şi mă gândesc să adaug şi nişte măsline şi ceapă verde, având în vedere că din cauza unor probleme de sănătate nu am voie să mănânc mazăre.

Raspunde
elena 13 noiembrie 2014 - 10:00

se poate fara soia? nu imi place. sau o pot inlocui cu altceva? multumesc.

Raspunde
Laura Sava 19 noiembrie 2014 - 09:15

Se poate, Elena 🙂
Ori folosesti cubulete de tofu, ori mai adaugi inca 2, 3 linguri orez. Pofta mare!!!

Raspunde
Vanilla 29 martie 2010 - 20:11

Yummilicious!!!!

Raspunde
Ina 29 martie 2010 - 18:38

mmmm, arata foarte apetisant!!! Laura, am facut pastaile si au fost exceptionale!! Merci frumos!

Raspunde
CRiS 29 martie 2010 - 18:21

daca nu-mi spui cum ai facut sapui pe ambele parti coloane cu link-uri, fac crima :))

Raspunde
Federica 29 martie 2010 - 13:41

mmmmmmmmm..che buono!

Raspunde

Scrie un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.