Ingrediente:
– 2 dovlecei mari sau 4 mici (sa aiba in jur de 700 g.)
– 2 oua
– 70 g. faina
– 1 plic praf de copt (10 g.)
– 100 ml lapte
– 20 g. unt topit
– cascaval
– sare
Mod de preparare:
Se spala dovleceii si se curata de coaja, dar nu in intregime cum am facut eu (ai mei erau cam mari si cu coaja cam distrusa) ci se lasa dare verzi de coaja (rezultatul final arata mult mai bine). Se taie apoi rondele subtiri cu ajutorul unei razatoare.
Se amesteca faina cu praful de copt. Se bat ouale cu sare si se adauga untul topit, laptele si faina amestecata cu praful de copt, ambele cernute. Compozitia obtinuta se amesteca, usor, cu rondelele de dovlecei:
[shashin type=”photo” id=”17276″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Se toarna totul intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt; se presara cascaval ras:
[shashin type=”photo” id=”17277″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Se da la cuptor pentru cca. 30-35 de minute, la 180 grade C (foc potrivit):
[shashin type=”photo” id=”17278″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Se lasa la racit si se desprind marginile:
[shashin type=”photo” id=”17279″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Se taie bucati:
[shashin type=”photo” id=”17280,17281″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Se serveste, cu pofta mare, impreuna cu familia 🙂
[shashin type=”photo” id=”17282,17283″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Reteta preluata de la Eataly
6 comentarii
trebuie s-o fac neaparat, chiar cred ca este f. buna.
am facut reteta ieri si astazi si a iesit dementiala! s-a terminat cat ai clipi din ochi!
Draga mea, am facut si eu azi reteta asta. Si e fff buna. Daca mai aveam si niste rosii de gradina langa..mhh. Dar asteptam vara 😉
Este pentru a doua oara cand fac aceasta reteta si este incredibil de gustoasa. Dar, pentru ca exista un dar, nu-mi iese la fel ca a ta, adica nu se poate felia si nu-mi dau seama de ce…am respectat cantitatea ingredientelor si chiar am tinut-o putin mai mult la cuptor si s-a rumenit frumos dar nu o pot taia felii… nu pot sa-mi explic.
Oricum felicitari pentru blog, intru aproape zilnic sa vad ce ai mai gatit.
Nicoleta
Laura m-ai dat gata si cu aceasta mancarica… Am dovlecei in frigider si cu siguranta am sa ii prepar in acest mod. Ce idee faina! Mersi, te imbratisez!
Arata extraordinar! Nu stiam ca dovlecei pot fi asa apetisanti!