[shashin type=”photo” id=”13249″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Stiu ca ultimele postari au fost duuulci si pacatoase, asa ca v-am pregatit o mancarica (mai) usoara, cu dovlecei!!! Se pregatesc rapid si foarte usor, si au un gust minunat, asa ca nu gasesc niciun motiv sa nu ii incercati 😛
Puteti sa ii serviti drept garnitura la friptura, daca nu concepeti o masa fara carne 🙂
Ingrediente:
– 2 dovlecei mijlocii
– 2 linguri unt
– 100 g. smantana
– sare, piper
– 1 legatura marar verde tocat
Mod de preparare:
Se curata dovleceii de coaja si seminte, daca e cazul…dovleceii folositi de mine au fost mititei, asa ca nu a fost cazul 😛
Se spala si se taie in bucati potrivite. Se fierb in apa cu sare timp de cca. 5 minute. Se scot apoi intr-o sita si se lasa la scrus.
Se unge cu unt un vas de yena sau o tava (mica); se aseaza in el feliile de dovlecel, se presara sare si piper si se toarna smantana. Se amesteca usor si se dau la cuptor pentru aprox. 20 de minute la foc potrivit (180 grade C).
Se amesteca din nou, ca sa-i cuprinda bine sosul de smantana, si se presara cu marar tocat. Se mai lasa la cuptor 10 minute, dupa care se servesc imediat….desi sint foarte buni si reci 🙂
1 comentarii
http://www.laurasava.ro/2012/10/30/dovlecei-cu-smantana-la-cuptor/