Diplomatico-desert fara coacere cu cafea si rom

4 comentarii

 

Diplomatico-desert fara coacere cu cafea si rom, asa mi-am intitulat cea de-a 1300 postare, postare care celebreaza 10 ani de blog…10 ani impliniti chiar astazi 🙂  Credeam ca ma vor napadi aduceri aminte, lacrimi, stari, ameteli 😀 , dar nu e deloc asa. Ma simt atat de implinita, de serena (poate si fiindca m-am indopat cu prajitura asta delicioasa toata ziua, haha), atat de „cu gandul la voi”, incat nu vreau decat sa va multumesc pentru ca mi-ati fost alaturi de atata vreme. Nu stiu cum va fi peste alti 10 ani dar sper sa fiu la fel de bucuroasa si, cel mai important, sa va am inca langa mine!!!

La multi ani noua! 🙂

 

Ingrediente:

– 200 g ciocolata cu lapte

– 200 g ciocolata cu 50% cacao

– 500 ml smantana pentru frisca

– 80 g zahar pudra (vanilat)

– 200 ml cafea tare, rece

– 4 linguri rom

– 250 g piscoturi (cca. 30 de bucati)

 

Party!!!!! 😀

 

Mod de preparare:

Se umezeste o forma de chec si se acopera cu folie transparenta (si baza si marginile, tot interiorul formei).

Ciocolata se rupe in bucatele si se topeste la bain-marie sau la microunde (cu pauze, in care se amesteca). Se lasa deoparte, sa se racoreasca.

Se bate smantana pentru frisca (intr-un bol adanc si tinut la frigider cu 10 minute inainte) cca. 2-3 minute sau pana cand se intareste usor (nu tare, ca pentru ornat). Se adauga zaharul pudra si se mai bate cateva secunde. Se amesteca apoi cu ciocolata topita, cu ajutorul mixerului, dar nu la viteza maxima. Se pun cateva linguri bune de crema pe fundul formei si se niveleaza.

Cafeaua si romul se amesteca intr-o farfurie nu foarte adanca. Piscoturile se inmoaie, unul cate unul, in amestecul de rom si cafea, pe ambele parti (nu le lasati prea mult, fiindca vor absorbi mult lichid) si se aseaza intr-un singur rand, deasupra stratului de ciocolata. Mie, la un rand, mi-au intrat 6 piscoturi intregi si 3 piscoturi pe care le-am taiat putin la capete, ca sa intre perfect in forma (le asezati pe lung).

In continuare, se toarna jumatate din crema ramasa si se acopera cu inca un strat de piscoturi insiropate. La final, se toarna restul de crema si inca un rand de piscoturi, de asemenea, insiropate. Eu pe ultimul rand am inghesuit cate 4 piscoturi pe un rand, rezultand un strat cu 12 piscoturi (am taiat un pic din latimea unui piscot, ca sa intre mai bine).

V-am zapacit, asa e?! 😀  Faceti cum vreti, nu va stresati, important e ca straturile de piscoturi sa fie urmate de straturi de crema. Cand sunt toate gata, se infoliaza forma si se lasa la frigider peste noapte. Cand vreti sa il serviti, puneti un platou deasupra formei de chec si apoi, cu o miscare ferma, rasturnati-l. Inlaturati folia, ornati-l cu ciocolata rasa sau cu frisca batuta, presarata cu cacao, si…savurati :))

 

E o minune desertul asta pliiin cu ciocolata!!! 😛 Iar romul il transforma in ceva si mai minunat :))

Daca, cumva (sper sa nu 😀 ), nu aveti un rom bun, de calitate, puteti folosi in locul lui lichior de cafea sau visinata. Ori, daca vreti sa pape si copiii, inlocuiti alcoolul si cafeaua cu lapte indulcit cu cacao.

E delicios!!!!!!

 

Pentru voi, cu mare drag!!!

Va imbratisez pe toti!!!

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

4 comentarii

Marian 7 mai 2021 - 17:02

Ok

Raspunde
Marian 7 mai 2021 - 17:00

Mișto

Raspunde
Ana luca 17 ianuarie 2018 - 15:06

Gelatina nu puneti?

Raspunde
Raluca 1 martie 2017 - 08:15

Felicitari!!!!!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.