Briose cu inimioara decupata

0 comentarii

 

Dragi mamici, bunici, sotii, iubite, fete dulci 😀 , va daruiesc, cu cateva zile inainte de ziua femeilor care se apropie repejor, un cadou dulce, incarcat de emotie si recunostinta, niste briose cu inimioara decupata, gingase si frumoase ca voi!!! Sa fiti sanatoase (pe mine inca ma doare rau spatele), s-aveti parte de alintari si de iubirea celor dragi! V-as fi adus cu mare drag si-un ghiocel, asa cum fac in fiecare primavara, dar mi i-a cules Bogdi pe toti acum cateva zile 😀 Iubirea lui mami!!!

 

Ingrediente:

Pentru aluatul de briose:

– 160 g zahar

– 170 g unt

– 3 oua, batute

– 180 g faina

– 1 lingurita praf de copt

– 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

 

Pentru crema:

– 200 g mascarpone

– 25 g zahar pudra

– cateva picaturi de colorant alimentar rosu

 

In plus:

– zahar pudra, pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Se aseaza hartiute de hartie in forma speciala de briose.

Se bat intr-un bol inalt untul moale, scos din timp din frigider, cu zaharul. Nu mult, doar cat sa-si schimbe un pic culoarea (2 minute). Se adauga apoi ouale batute separat, ca pentru omleta, si amestecul de faina+praf de copt+bicarbonat (daca reusiti sa le si cerneti inainte, cu-atat mai bine 🙂 ). Nu exagerati cu amestecatul! Cand vedeti ca aluatul e omogen, turnati-l in forme.

Briosele se coc cca. 18-20 de minute sau pana cand trec de proba scobitorii:

Se lasa sa se racoreasca bine in forme, dupa care se pot scoate pe un gratar de bucatarie, sa se raceasca complet:

In acest timp, se prepara crema: se bate cateva secunde branza mascarpone cu mixerul la viteza mare. Se adauga zaharul pudra si se bate inca putin, dar la viteza cea mai mica (pentru ca zaharului pudra-i place tare mult sa zboare 😀 ). La sfarsit, se adauga colorantul alimentar si se amesteca totul foarte bine. Eu nu am pus foarte mult, fiindca am vrut sa obtin o nuanta pala de roz, dar voi puteti sa puneti mai mult.

In continuare, se taie capacelele brioselor cu un cutit zimtat:

Se decupeaza apoi in mijlocul fiecarui capacel o forma inimioara:

Suprafetele brioselor se ung cu crema. Eu am mai lasat cateva linguri deoparte, pentru ca le-am testat si intr-o alta varianta. Detalii mai jos 😛

Capacele brioselor se pudreaza cu zahar praf si apoi se aseaza inapoi pe briose, apasand putin:

 

Briose inimioara, pentru voi!!!! <3

 

Iar aici e versiunea „briose inimioara umplute”, ce mi s-a parut la fel de apetisanta. Am umplut „inimioarele”, dupa cum bine v-ati dat seama :))

Alegeti varianta care va place mai mult! Vor fi la fel de delicioase 🙂

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.