A venit, in sfarsit, iarna, ati vazut?! Nu o asteptam deloc entuziasmata, dar acum ca a venit, cu fulgii ei mari si pufosi, observ ca-mi place 🙂
Ieri ne-am tavalit cu mic, cu mare prin zapada si ne-am luptat cu bulgari (eu am fost masina de facut bulgari a lui Bogdi, hihi…), asa ca spre seara, epuizati fiind (mai mult Cipi, ca el a fost cel mai ciuruit 😀 ), ne-am tratat „ranile” cu aceste minunate cornulete cu nuca si aroma de vanilie, extraordinar de fragede si gustoase!
Asta e varianta de post, dar va promit ca revin cat de curand si cu varianta „de dulce”.
…oricum, de bune au fost foarte bune, asa ca sper sa le incercati si voi!!! Si pana cand va aduc varianta cu vanilie, va las aici linkul cu delicioasele cornulete cu mac-Mohnkipferl
Ingrediente:
- 250 g margarina sau 125 g ulei de cocos
- 300 g faina
- 150 g nuci macinate
- 100 g zahar pudra
- esenta de vanilie
- 1 lingura rom/coniac (optional)
- zahar pudra
Mod de preparare:
Se freaca untul cu zaharul si vanilia, se adauga nucile macinate, romul, apoi, treptat, faina.
Se framanta bine, se formeaza un sul de grosimea degetului si se lasa la frigider (in folie) pentru minim 15 minute. Se taie apoi in bucati lungi de cca. 8 cm, din care se fac cornulete (mai groase la mijloc si mai subtiri la capete)
Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc potrivit (cca. 180 grade) timp de 10-12 minute.


Am gasit aceasta minunata reteta intr-o carticica ce abunda in bunatati dulci, cea a Nataliei Tautu-Stanescu: Aluaturi, foetaje, fursecuri -patiserie de casa, ce a aparut in anul 1975!!! Cu un an inainte ca eu sa ma nasc 😀
E carticica mamei, pe care ma bucur nespus de mult c-am regasit-o (intr-un sertar uitat de vreme…)
Am sa va arat multe minunatii de-acolo!!!
12 comentarii
Laura, tot ce am facut pana acum de la tine a iesit foarte bun, mai putin aceste cornulete 🙁 Le-am facut cu unt de cocos si aluatul a fost fooooarte sfaramicios, cel mai probabil 125 gr de unt de cocos nu pot inlocui cele 250 de margarina si atunci nu iese aceeasi consistenta. Sunt inca in cuptor, deja de 12 minute si sunt departe de a fi coape 🙁 O sa incerc si reteta cu margarina, poate am mai mult noroc 🙂 Multumesc!
Sunt foarte bune si usor de facut! Vecina mea mi-a dat nu demult o reteta in mare parte la fel, doar ca avea si praf de copt compozitie. Le-am facut de doua ori si pot sa spun ca au devenit unele din dulciurile preferate ale casei.
Bună ziua!
Vă rog să-mi spună cineva despre ce ulei de cocos este vorba? Din ce am înțeles s-ar găsi ulei solid care se poate topi. Acesta este?
Vă mulțumesc!
Buna. Am facut si eu aceste cornulete dar nu mi au iesit. Am pus 250 gr de ulei de cocos si au iesit foarte,foarte uleioase. Trebuia sa reduc din cantitatea de ulei de cocos? Sau unde am gresit?arata delicioase si as mai incerca sa le fac… multumesc fff mult. Veronica
Sunt delicioase. Am facut doua portii de Craciun si s-au topit foarte repede :)) mie nu mi-a ajuns nuca si am completat cu 200 g de alune nesarate.
Am facut reteta, este nemaipomenita, sunt la gust ca si cornuletele din comert cele cu vanilie , sunt usor de facut si un gust excelent . Multumesc pentru acest blog, este o oaza de idei !
Foarte bune cornuletele! Le-am facut azi la pranz si am inlocuit nuca (nu mai aveam prin camara) cu migdale! Delicioase!
Draga Laura,
Am citit multe din aceste retete, o mare parte le-am testat deja altele urmeaza sa le incerc. Nu pot decat sa-ti multumesc ca ,datorita blogului tau ,am iesit din monotonia mea si am redescoperit placerea de a gati. 🙂
Un buton pentru printat ar face totul mult mai usor, dar ne descurcam si asa….
Am si eu o intrebare, daca ma poti ajuta tu sau altcineva: unde gasesc martipan de cumparat?
Iti multumesc …iti multumesc ca existi!
Unos cornulete deliciosos y una fotos maravillosas.
Besos.
Tantas cosas ricas…una tentación
Fotografia cu bradul este superba! Sunt sigur ca la fel de delicioase sunt si cornuletele.
cum vad ca ai pus o reteta noua hop si eu aici la tine,o alta reteta de post ,mersi mult arata super faine,o saptamana bunaaaa