Clatite cu lamaie si sirop de fructe

5 comentarii
De obicei, cand ma gandesc la clatite, imi vin in gand rauri de ciocolata 😀 , dar uneori am pofta de ceva mai putin dulce, de ceva acrisor si proaspat, cum sunt aceste clatite cu lamaie si sirop de fructe.

Cremoase si delicioase!!!

 

Ingrediente:

  • 4 clatite cu diametrul de 25 cm
Umplutura de branza:
  • 170 g branza de vaci
  • 170 g Mascarpone (sau orice crema de branza)
  • 1 galbenus de ou mare
  • 30 g zahar tos
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
Sirop de fructe:
  • 350 g fructe de padure congelate, dezghetate
  • 3 linguri zahar sau miere
  • 50 ml smantana pentru frisca
In plus:
  • scortisoara macinata pentru pudrat

 

Sfat: daca vreti sa obtineti un sos de fructe, putin mai consistent decat siropul, puneti la fiert si-o lingura de amidon alimentar fin…cum am facut eu 😀 Detalii mai jos!

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la semnul 4 (180 grade C). Ungeti cu unt o forma de copt termorezistenta.

Pentru umplutura de branza, puneti branza de vaci, branza Mascarpone, galbenusul, zaharul, coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie intr-un vas:

Omogenizati bine ingredientele:

Intindeti o clatita cu fata cea mai aspectuoasa in jos. Turnati cu lingura deasupra un sfert din amestecul cu branza si intindeti pana la 1 cm de margine.
Impaturiti usor spre centru o jumatate:

Apoi, cealalta jumatate:

Pornind de la unul din capetele neimpaturite, rulati clatita cu atentie (nu o rulati prea strans, pentru ca, dupa copt, poate plesni):

Va arata asa:

Procedati la fel cu celelalte clatite.
Asezati-le pe o tava de copt (eu am uns-o cu unt):


Si coaceti timp de 10-15 minute:

Eu le-am rulat un pic prea strans, asa ca, in final, vreo 2 au cam „crapat” :))

Sosul de fructe:
Puneti fructele si frisca lichida intr-o tigaie si incalziti usor pana incepe sa fiarba:


Fierbeti mocnit cca. 2 minute, impreuna cu zaharul:

…si pentru ca toti asteptau nerabdatori sa le devoreze, am presarat putin amidon, ca sa leg sosul mai bine (desi, se poate sari peste amidon, daca nu va grabiti, fiindca in cateva minute, sosul oricum se mai incheaga).

Pudrati clatitele cu scortisoara:


Si serviti cu sirop de fructe:


Delicioaseeeee!!!! 🙂

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

5 comentarii

mar 30 aprilie 2011 - 20:12

buna Laura.felicitari, esti o gospodina desavirsita. te urmaresc de mai bine de un an ,dar e prima data cind indraznesc sa te deranjez. preparatele tale arata super, si sigur sunt si foarte gustoase. voi incerca si eu reteta de clatite pantru ca fiica mea este fan clatite si dupa cum vad reteta, le pot consuma si diabeticii, deci si eu. succes in continuare, si sper sa ne delectezi multi ani de aici inainte. pupici.

Raspunde
Laura 31 octombrie 2008 - 23:13

Sabina, daca iti plac atat de mult, va trebui sa le incerci!!! 😛
…inclusiv pe cele cu mere si iz de scortisoara 😉

Te pup!!!

Raspunde
Laura 31 octombrie 2008 - 23:12

Alizel drag, ma bucur ca iti fac si astea cu ochiul! 😛
Sint foarte gustoase, intr-adevar…si e fain ca le poti face si atunci cand nu se gasesc fructe de padure sau alte „fineturi” din astea fructate… proaspete… :))

Raspunde
Sabina 31 octombrie 2008 - 11:54

Sunt minunate! Clatitele mele preferate! Si eu mi am programat week end ul acesta o combinatie asemanatoare!

Raspunde
ISABELA 30 octombrie 2008 - 16:40

Mor de pofta 😛 😛
Arata intr-un mare fel 😀

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.