Ciuperci gratinate cu cascaval

2 comentarii

O alta propunere „cu ciuperci” ar fi aceasta gustarica delicioasa, pe care o puteti repede prepara si cu care puteti foarte usor starni exclamatii admirative 😛

Ingrediente:

– 300 iutari sau champignon
– 200 g. ciuperci pleurotus
– 150 g. ceapa
– 2, 3 linguri ulei
– 75 ml. supa de pui/legume
– 120 g. smantana
– sare, piper
– 250 g. paine de secara sau simpla, feliata
– 100 g. unt cu verdeata sau simplu
– 150 g. cascaval afumat sau simplu
– patrunjel verde tocat

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 200 grade C. Curatati si spalati ciupercile:

Taiati-le felii daca sint prea mari sau bucati:

Curatati ceapa si taiati-o solzisori. Caliti-o in ulei:

Adaugati ciupercile si prajiti-le pentru cca. 8-10 minute:

Adaugati smantana si supa si lasati sa fiarba 2-3 minute:

Condimentati cu sare si piper, apoi lasati sa se raceasca:

Pregatiti feliile de paine:

Prajiti, pe rand, feliile de paine la toast:

Ungeti fiecare felie cu unt (pe ambele parti)

Taiati painea cubulete:

Asezati-le intr-o forma de sufleu unsa cu unt:

Presarati jumatate din cascavalul dat pe razatoare:

…si ciupercile calite:

Presarati restul de cascaval:

Puneti la cuptor cca. 10-12 minute:

…sau pana cand cascavalul se topeste si sufleul se rumeneste frumos:

Dupa ce scoateti tava, presarati patrunjel tocat (eu nu l-am mai pus fiindca Bogdi nu „tolereaza” prea bine verdeturile :D)

Se mai poate adauga o minuscula-extra portie de smantana, direct in farfurie 😛 …daca nu va sint pe plac mancarurile crocante :))

P.S. Folositi o tava mai mare decat a mea, pentru ca bucatile de paine sa poata fi „scaldate”-n voie in cascaval si ciuperci rumenite 😛
P.P.S. Puteti folosi numai ciuperci champignon, daca nu gasiti, ca mine, iutari sau pleurotus.

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

2 comentarii

Anonymous 26 septembrie 2011 - 02:59

Bun tare! 🙂
Multumesc pentru reteta.

Alexandra

Raspunde
Boabe de Cafea 2 noiembrie 2010 - 19:14

Daca lui Bogdi nu-i place, trimite aici portia lui! :)))

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.