Cheesecake cu branza de vaci

20 comentarii

Astazi e timpul pentru un cheesecake, un cheesecake cu branza de vaci, simplu si rapid. Cu baza din biscuiti, e adevarat, precum cel fara coacere…dar totusi, bine copt si foooarte atragator!! 🙂

Veti vedea, la finalul postarii, poza veche, unde cheesecake-ul e doar pudrat cu zahar, insa in poza cea noua il puteti admira cu un strat generos de piure de capsuni!

Cu alte variante, de ciocolata, caramel, voi reveni cat de curand!!!

 

Ingrediente:

Pentru baza:
  • 150 g biscuiti digestivi sau simpli
  • 80 g unt
Pentru crema:
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 150 g zahar
  • 3 oua mari
  • 180 g smantana (acra, fermentata)
  • 1 lingurita coaja de portocale rasa
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
Pentru decor:
  • zahar pudra, ciocolata topita sau fructe de sezon

 

Mod de preparare:

Pentru blatul de biscuiti, sfaramati biscuitii la robotul de bucatarie sau zdrobiti-i cu un sucitor. Topiti untul la microunde sau bain marie (nu-l lasati sa clocoteasca). Turnati untul topit peste biscuitii sfaramati si amestecati pana cand untul este absorbit complet de biscuiti.

Tapetati cu hartie de copt o forma de tort (cu inel detasabil) cu diam. de 24 cm. si asezati “aluatul” in forma, presand si nivelandu-l cu dosul unei linguri sau direct cu degetele. Tineti-l in frigider pentru cca. 15 minute, timp in care pregatiti crema.

Pentru umplutura de branza, bateti ouale cu zaharul pana se spumeaza. Separat, amestecati energic branza de vaci cu mixerul vertical, pana rezulta o crema fina. Adaugati in crema de branza ouale batute si smantana, precum si coaja rasa de citrice. Rasturnati compozitia peste blatul de biscuiti si asezati forma intr-o tava de copt (tava de la aragaz). Se face asta ca metoda de precautie (unele tavi de copt nu sunt grozave deloc, si compozitia s-ar putea scurge).

Coaceti timp de o ora, o ora si 10-15 minute, la foc mic spre moderat (160 grade C). Centrul cheesecake-ului trebuie sa fie inca moale! Opriti focul, deschideti usa cuptorului si lasati prajitura sa se raceasca in cuptor, apoi bagati-o la frigider unde o veti tine cel putin 5, 6 ore inainte de a o scoate din forma. Eu o las intotdeauna la frigider peste noapte.

Taiati cheesecake-ul in felii si serviti-l cu fructe pasate impreuna cu o lingura de zahar pudra sau cu ciocolata topita. Ori mult mai comod si simplu, cum am facut si eu: pudrat cu zahar praf 🙂

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

20 comentarii

Mirela 1 decembrie 2020 - 20:33

Cel mai bun cheesecake! Se face foarte repede și cu ingrediente pe care le ai la indemana!

Raspunde
Laura Sava 9 decembrie 2020 - 15:02

Asa este, Mirela draga! Total nepretentios dar extraordinar de bun! 😀
Pupici pentru ca l-ai incercat!

Raspunde
Madalina 4 ianuarie 2018 - 22:16

Este extraordinar de buna! Am ales sa pun mai multa esenta de portocale in interior, iar deasupra am facut un jeleu de portocale superb! Multumesc pentru reteta! 🙂

Raspunde
Laura Sava 9 decembrie 2020 - 15:01

Madalina draga, ce mult ma bucur ca ti-a placut!!! <3 Felicitari pentru inventivitate!

Raspunde
Robert Andrei 18 august 2016 - 23:24

Am si eu o curiositate legata de cheesecake in general
Majoritatea retetelor cer crema de branza. Pot inlocui crema de branza (ex. philadelphia) cu branza de vaci de la piata? Sau trb crema de branza neaparat?

Raspunde
Laura Sava 9 decembrie 2020 - 15:00

Robert, in general se foloseste crema de branza, pentru textura cremoasa, dar iata, in reteta mea nu apare nicio crema de branza, ci exact branza de vaci despre care vorbesti 🙂 …si cat de bun a iesit cheesecake-ul, nu-ti poti spune! :)) Trebuie sa il incerci!

Raspunde
Anca Chiriac 31 iulie 2014 - 13:03

buna.tocmai am oprit la cuptor,dupa o ora si zece min,dar nu s-a rumenit prajiturica mea. d c? mi-e frica sa o mai las in cuptor ca sa nu o ard la fund. 🙁

Raspunde
Laura Sava 17 august 2016 - 12:40

Anca draga, cheesecake-ul nu trebuie sa se rumeneasca 🙂
Nu e o prajitura in adevaratul sens al cuvantului, ci mai mult o budinca de branza. Probabil ca era bine asa cum era 🙂

Raspunde
Isabela 29 ianuarie 2014 - 21:02

cum fac sa obtin crusta aceea aurie deasupra? ce este?

Raspunde
Laura Sava 17 august 2016 - 12:38

Isabela, crusta se formeaza dupa coacere 🙂 La mine a fost mai intunecata (in poza veche, de la finalul postarii), pentru ca am tinut-o un pic prea mult la copt.

Raspunde
adelina 14 martie 2013 - 17:33

azi am facut-o,dar fiind in spania am folosit branza “Burgos”si deasupra un pic de dulceata de afine . a iesit….mmmmmm….pur si smplu delicioasa!

Raspunde
Laura Sava 17 august 2016 - 12:37

Adelina, chiar si dupa atata timp de la mesajul tau, reusesti sa imi bucuri inima!!!! <3

Raspunde
Pictat 10 februarie 2013 - 21:54

interesant topic !!!!

Raspunde
Laura Sava 17 august 2016 - 12:35

Ma bucur ca iti place 🙂

Raspunde
Anamaria 8 februarie 2013 - 13:29

foaia de copt se pune doar in partea de jos a tavii sau si pe peretii laterali?

Raspunde
Laura Sava 17 august 2016 - 12:34

Anamaria, eu, de cele mai multe ori, tapetez doar baza, dar tu, daca vrei, poti acoperi si peretii. De asemenea, daca ai un cuptor mai naravas, poti acoperi cheesecake-ul cu hartie de copt in ultimele minute de copt 😉

Raspunde
Gaby Gabriela 27 ianuarie 2013 - 00:12

O voi incerca si eu.

Raspunde
Laura Sava 17 august 2016 - 12:30

Sper sa il fi facut si, cel mai important, sa iti fi placut 🙂

Raspunde
raluca 26 ianuarie 2013 - 21:24

ma mir ca ati pus asa putin zahar la cat de dulce faceti de obicei

Raspunde
Laura Sava 17 august 2016 - 12:29

Ma bucur ca te-am surprins, Raluca 😀

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.