Chec in cana la microunde

83 comentarii

Ce desert nebun: chec in cana la microunde! 😀 Se prepara la microunde in numai 3 minute (4 maxim) si e absolut delicios!!!!!
Bogdi meu iubit a papat un checulet intreg…ca sa nu zic ca de fapt el le-a si pregatit (cu putin ajutor din partea mea 😀 )…iar azi dimineata le-am facut impreuna cu scumpa de Ralu. Daca ne-ar fi vazut cineva cum stateam cu totii in fata cuptorului cu microunde si ne hlizeam la canile in care crestea, ca un turnulet, prajiturica :)))
Distrati-va si voi!!!!!!!!!!

 

Ingrediente pentru doua cani (de ceai)

  • 8 linguri rase de faina
  • 8 linguri rase de zahar
  • 2 linguri de cacao neagra
  • cate 1/2 lingurita de praf de copt pentru fiecare cana
  • 2 oua mari
  • 6 linguri de lapte
  • 6 linguri de ulei

 

Mod de preparare:

Pentru un chec in cana (cana mare, de ceai), se pun 4 linguri (rase) de faina, 1 lingura de cacao, 4 linguri de zahar (la fel de rase) si 1/2 lingurita de praf de copt. Se amesteca foarte bine ingredientele uscate, dupa care se dauga oul (cate unul la fiecare cana). Se amesteca din nou, pana cand intreaga compozitie s-a omogenizat. La final, se adauga 3 linguri de ulei si 3 linguri de lapte si se amesteca totul usor. Se procedeaza in acelasi mod si pentru cel de-al doilea chec.

Se pun cele doua cani in cuptorul cu microunde setat la 850 de wati pentru cca. 3 minute ( merge si la 700 de wati, dar le lasati un minut in plus). Aveti grija la cani, cand le scoateti, fiindca sunt fierbinti!!!!

Se lasa checul sa se raceasca 1-2 minute, apoi se scoate din cana (iese foarte usor, treceti doar o lama de cutit de jur imprejur).
Se poate taia felii, pudra cu zahar praf, unge cu gem sau nutella, etc.
Cele mai rapide si gustoase mini-checulete din lume!!! 🙂

Asa mi-au iesit mie:

 

Pozele vechi:






Ar fi maaaare pacat sa nu incercati minunatiile astea si voi…cei care aveti prin bucatarie un cuptor cu microunde!

 

Reteta preluata de la Laura Laurentiu

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

83 comentarii

Bianca Maria Bechiși 24 noiembrie 2015 - 13:17

super bun.. chiar nu as fi crezut 🙂 chiar acu savurez 🙂

Raspunde
Laura Sava 24 noiembrie 2015 - 19:58

Ma bucur tare mult, Bianca!!!
Si pe noi ne-a dat pe spate, cand l-am incercat prima oara :))

Raspunde
Casiiii 24 martie 2013 - 13:38

Este super bun<3 Acum il savurez ;3

Raspunde
lupalaul 27 ianuarie 2013 - 15:19

B.R.A.V.O. Degeaba maninca unii rahat cu apa rece,reteta e supeeer si foarte explicita!Sunt amator in bucatarie,dar nu am crezut ca poate iesi asa bun intr-un mod atit de simplu!

Raspunde
Maria 21 ianuarie 2013 - 18:30

E fantastic <3 . Am facut aceasta reteta de cam 8 ori , si nu o stiu de mult timp , si vreau sa zic ca e o idee superba pentru un desert la minuttt … Felicitari :*

Raspunde
Cara 13 septembrie 2012 - 14:54

reteta e super, mersi mult, am papat checul in citeva clipe

Raspunde
Adri 12 septembrie 2012 - 16:50

super checul…acum l-am facut si e delicios…

Raspunde
Iulia Ana 24 august 2012 - 15:23

Am o intrebare. Spui ca reteta o stii de la Laura. Laura Laurentiu?

Raspunde
Anonymous 7 aprilie 2012 - 16:12

Minunata reteta! :)) am 14 ani si imi plac retele mai ciudate si cu asta chiar am reusit sa imi las mama cu gura cascata ! multumesc mult pentru reteta! A iesit suuper! :*

Raspunde
Anonymous 1 aprilie 2012 - 17:28

Acum facem in cantitate mai mare si punem nuci si stafide!!!!

Raspunde
Anonymous 1 aprilie 2012 - 17:26

foarte bun!!!! doar ce l-am incercat si a iesit super!!!

Raspunde
Anonymous 27 martie 2012 - 10:24

l-am facut si noi! acum il savuram…data viitoare ii punem si vreo 2 nuci*! e super bun!!!!

Raspunde
Anonymous 11 martie 2012 - 15:49

De ce acest minunat chec se intareste dupa ce se raceste?

Raspunde
Teodora Maier 9 februarie 2012 - 17:53

Am Vrut neaparat sa scriu acest comentariu ca sa iti multumesc Laura pt retetele tale minunate!!!
Eu sunt o incepatoare in ” ale bucatariei” Si sincer nici nu pre a am rabdare sa stau prin bucatarie sa gatesc:))
Tocmai am incercat acest ” chec minune”!!! Si nu mi-a venit sa cred. Chiar mi-a reusit!! Un desert minunat in doar cateva secunde!! nu mi-a venit sa cred
Multumesc!! Mi-ai salvat ziua:)) , chiar aveam pofta de ceva dulce Si imi era cam lene sa fac ceva..
Mult succes in tot ceea ce faci!!!
O zi Buna!
Teodora.

Raspunde
alexandra 15 ianuarie 2012 - 15:53

deci e iesit incredibil de bine:D
nepotica mea l-a adorat !
multumim pentru retete !!

Raspunde
Anonymous 7 ianuarie 2012 - 21:08

Am citit, am respectat reteta si a iesit suuupppeeerrrr ! Am folosit cana de la laptele dorna, cred ca merge si in bol de supa si cu fructe confiate. Nu am avut cacao si am pus ness. Multumesc pentru reteta ! Sa faci chec in 4 minute chiar e ceva ! Am ras continuu cele 4 minute alaturi de fiul meu. M-a dus putin cu gandul la filmul cu Arabela si RumburaK.

Raspunde
Amy 19 decembrie 2011 - 13:10

Super reteta!
Cum am terminat de citit am da fuga la bucatarie si am preparat monstruletul.
E foarte gustos.
Ma gandesc ca data viitoare sa inlocuiesc putin zahar din compozitie cu zahar vanilat si sa adaug si 2 picaturi de esenta de rom.
Este o reteta utila cand iti dau buzna in casa musafiri neasteptati.

Raspunde
Ioana 30 iulie 2011 - 15:50

Super a iesit!I-am facut sora-mii si a zis ca e buun!Am pus si cateva bucati de caise inauntru…o nebunie!

Raspunde
Doina 4 februarie 2024 - 15:50

Foarte gustos a ieșit mini-checul! Mulțumim pentru rețetă! Eu am adăugat esențe de vanilie și de rom, două lingurițe de gem de caise și o bară mititică de ciocolată. Am pus compoziția într-o cană un picuț mai mare. Oricum, o bunătate; mulțumim încă o dată pentru idee!

Raspunde
alina 20 mai 2011 - 21:18

Ce sa zic! Gustos si rapid…perfect atunci cand nu ai nimic dulce in casa, l-am facut si cu siguranta voi repeta! Felicitari pt idee!

Raspunde
diana arad 9 ianuarie 2011 - 19:00

laura draga mea sa stii ca reteta aceasta e minunata.am facut 10 portii si familia mea a fost foarte incantata si surprinsa. o delicatesa rapida…te pup si o sa incerc si alte retete de la tine….TINE-O TOT ASA

Raspunde
pinguin 29 noiembrie 2010 - 13:21

Buna! Si eu am facut reteta asta dupa ce am gasit-o aici..E GENIALA!!! Foarte gustoasa si se face si repede.Numai ca eu am adaugat in compozitie si nuca macinata marunt ( cam cat intra intr-un pumn )si o lingurita rasa de coaja de lamaie.Ma gandeam sa incerc fara sa mai pun cacao dar sa pun un pic de scortisoara, sau fulgi de nuca de cocs…Si vreau sa cumpar niste forme de silicon haioase ca sa iasa cu model…

Raspunde
Anonymous 10 octombrie 2010 - 18:39

@Anna, Vizavi de cuptorul cu microunde.Noi oamenii nu suntem atenti la ce se spune si interpretam aiurea de multe ori.In primul rand cuptorul cu MW nu este nociv daca este folosit corespunzator asta insemnand ca trebuie folosite NUMAI vasele speciale pentru MW.Nu mancarea este descompusa in molecule nocive ci materialele din vasele pe care unii le folosesc.
@Ducesa Deci checul acesta nu este nociv deloc si nu se poate compara cu acei pui umflati cu E-uri.Daca o luati asa nu mai folositi nici praf de copt ca nu e sanatos.Asa si cu folia de aluminiu folosita ca atare nu este nociva dar daca este bagata la cuptor, cum procedeaza mai toata lumea la peste 100 de gradeC este foarte nociva.Deci daca lucrurile nu sunt folosite cum trebuie noi suntem de vina.Acest chec este foarte pufos daca de ex maximum la cuptor este de 850 de w si il lasi 3 minute.pentru cuptorul de 750W este valabil 4 minute.Am vazut pe youtube reteta si se poate pune si o lingura plina de cips de ciocolata.Deci Laura toata stima pentru reteta!

Raspunde
Anonymous 11 septembrie 2010 - 20:07

Am facut si eu checul. E demential si foarte rapid :D.

Raspunde
Anonymous 7 septembrie 2010 - 11:08

am facut si eu acest chec, dar mi s-a uscat si s-a intarit. Am incercat cu reteta mamei mele de chec si nu s-a mai intarit.

Raspunde
marin.georgiana 19 aprilie 2010 - 20:08

L-am facut si eu si a iesit super, multumesc pentru idee !!!

Raspunde
Anonymous 15 aprilie 2010 - 22:30

Ma bucur ca am descoperit reteta asta, maine o si incerc 😀 Am o intrebare, se poate adauga in compozitie si niste ciocolata razuita sau ceva stafide? In speranta ca nu afecteaza rezultatul final (poate doar in bine).. Felicitari pt toate retetele postate, sunt geniale! Cu drag, Ana.

Raspunde
Laura 29 aprilie 2009 - 17:29

Irina, ma bucur ca ti-a facut cu ochiul 😛 …si te felicit pentru realizarea lui -ti-a iesit minunat! 😉
Te mai astept pe la mine!!!

Raspunde
Irina 27 aprilie 2009 - 18:26

arata super bine, cred ca fac si eu 🙂

Raspunde
Laura 9 aprilie 2009 - 15:28

😀 …Cata, esti totala!!! Nu-ti place checul asta si basta!
Na, pai e simplu: nu-l mai fa veci!!! :))
..desi eu zic ca daca l-ai fi lasat mai putin de 4 minute (am mai scris eu undeva asta) nu ti-ar mai fi iesit uscat ci chiar pufos…

Ma bucur, totusi, ca doar checul asta iti repugna, hi, hi…dintre toate retetele mele!
Pupici dulci!!!

Raspunde
Ducesa 7 aprilie 2009 - 18:35

Bine te-am regasit Laura!tu scumpa, niciodata nu am temeri nefondate, nici macar in meseria mea! hai ca mai fac si glume, dar stii ca pe net se interpreteaza totul! tocmai de-asta spun, ca l-am facut din curiozitate, crede-ma! pe langa faptul ca unele parti se usuca ca naiba…nu are nici aspect mutantul asta de chec.
n-am sa-l mai fac niciodata, nu merita si mai e si facut ca puii de incubator, ha ha! pe-asta il umfli in 4 minute, iar pe pui in 4 saptamani si gata ” animalul” !
ioi, nu te supi, dar e doar parerea mea. pupici lui Bogdi al tau!

Raspunde
Laura 7 aprilie 2009 - 09:38

Ducesa, bine-ai revenit, mi-a fost dor de tine! 🙂
…si hai, te rog eu, lasa temerile astea nefondate si incearca si tu acest checulet-monstrulet, hi, hi…si ai sa vezi cum te inviorezi indata! 😛
Sa vezi ce incantata va fi Alexia!!!

Raspunde
Ducesa 7 aprilie 2009 - 00:12

Cel mai nociv chec, fara nici o suparare! in 4 minute…hmmm !!!

Raspunde
1 2

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.