Burger cu pasare

4 comentarii

Carui copil nu-i plac hamburgerii?! Exact 😛 , asa ca astazi l-am rasfatat pe Bogdi meu iubit cu un burger cu pasare delicios!!!!!

Am folosit carne de curcan acum (piept de curcan, mai exact), dar vreau sa il incerc si cu piept de pui! Sunt sigura ca voi avea acelasi succes rasunator 😀

Nu am prajit chiftelele de data asta ci le-am bagat la cuptor, cum am facut si cu acestea: chiftelute la cuptor, mai demult. Un pic mai dietetice…si la fel de gustoase!

 

Ingrediente pentru 4 portii:

Pentru burger:
  • 200-250 g piept de curcan sau pui
  • o ceapa mica (rosie)
  • 1 rosie mare, bine coapta
  • miez de paine sau o chifla
  • un ou mare
  • 2 lingurite rondelute de ceapa ciorii sau ceapa verde
  • o lingurita cimbru
  • sare si piper, dupa gust
  • 2 linguri unt
In plus:

 

Mod de preparare:

Eu am facut portie dubla :))

Spalati pieptul de curcan, stergeti-l cu un prosop de bucatarie (rola de hartie) si dati-l prin masina de carne. Sau maruntiti-l cu robotul, la mixer, cum am facut eu 😛

Curatati ceapa si taiati-o in cuburi sau in feliute subtiri. Eu n-am mai pus ceapa, insa…

Spalati rosiile si scoateti partile verzi. Pulpa de la o rosie se toaca marunt, celelalte rosii se taie felii potrivite.
Amestecati carnea, ceapa, rosia tocata si verdeturile, pe care, din nou, eu nu le-am pus… oricum, n-as fi gasit nicaieri ceapa ciorii 😀 …intr-un castron, si adaugati sare si piper, dupa gust.
Chifla inmuiata si bine stoarsa, precum si oul intreg se adauga compozitiei:
Formati chiftelute mari si plate din compozitia rezultata:
Incingeti untul si prajiti chiftelutele cca. 5 minute pe fiecare parte sau dati-le la cuptor pana se rumenesc, cum am facut eu 😛

Au iesit mega-apetisante:

Detaliu :))

Nu am rezistat tentatiei si am „gustat” rapid dintr-una!! Foarte, foarte gustoasa, n-am crezut ca va iesi chiar atat de buna din carne de curcan!

Taiati pe jumatate chiflele:

Ungeti partea de jos cu maioneza:

Asezati frunzele de salata si feliile de rosii pe paine si condimentati, dupa gust, cu sare si piper:

Puneti deasupra chiftelele si capacelul…si gata! 🙂

Foooarte bun!!!!! Puneti maioneza si pe „capacelul” de paine, daca vreti!

 

Lui Bogdi i-au placut mult burgerii mei cu carne de curcan desi s-a cam luptat cu chifla gigantica dar altfel n-am gasit si pana cand ma-ncumet sa le fac eu in casa… :)))

Am sa-i fac de-acum foarte des burgeri ca sa inlocuim, Doamne ajuta, rarele momente cand papa cate un hamburger de la McDonald’s 😀
image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

4 comentarii

Laura 29 decembrie 2008 - 01:15

Wow, Free!!!!!!!!!! …din cauza ca ai postat doua comentarii (din greseala, imi imaginez) nu am dat de intrebarea ta decat acum 🙁
Te rog din tot sufletul sa ma ierti!
„Tehnica” consta in prepararea chiftelutelor…a celor clasice, prajite in baie de ulei…intr-un alt fel, mai dietetic si uneori mai gustos 😛 …adica prin punerea lor la cuptor pana se rumenesc!
Sper sa recitesti mesajul cat mai curand si sa-mi dai de veste cum a decurs „testul” chiftelutelor enigmatice :))

Raspunde
FREE 14 noiembrie 2008 - 12:54

despre ce tehnica este vorba? „tehnica adrianei parjolute la cuptor”
Citesc de o sapt blogul tau si sunt fermecata insa as vrea sa pot si eu gati ce faci tu…
pls raspunde-mi

Raspunde
Laura 15 aprilie 2008 - 16:34

Wow, Lory, ce mult ma bucur ca ai incercat burgerii!!! …si ca au fost pe placul pofticiosilor tai 😛
Si eu am avut succes cu ei, chiar si la Bogdi, care pe-atunci era distrus… 🙂

…chiar deliciosi, mersi ca mi-ai reamintit de ei, poate mai fac si eu o tura pentru „mancatorii” mei :))

Te pup!!!

Raspunde
LORY 14 aprilie 2008 - 18:11

am facut aceasta reteta si intradevar e super!!!,,mancatorilor” mei le-a placut mult
Felicitari!!

Raspunde

Scrie un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.