Burger cu pasare

4 comentarii



Carui copil nu-i plac hamburgerii?! Exact :P, asa ca astazi l-am rasfatat pe Bogdi meu cu un burger de pasare delicios!!!!!!!!!!

 

Ingrediente pentru 4 portii:

– 200 g. piept de curcan/pui
– 1 ceapa

– 2 rosii
– miez de paine sau o chifla
– 1 ou
– 2 lingurite rondelute de ceapa ciorii sau ceapa verde
– 1 lingurita cimbru
– sare si piper
– 2 linguri unt
– 4 chifle
– 4 linguri de ketchup
– 4 linguri de maioneza
– cateva frunze de salata

 

Mod de preparare:
Eu am facut portie dubla… aici ingredientele:

Se spala pieptul de curcan, se sterge, se da prin masina de carne sau se marunteste in mixer, cum am facut eu 😛

Ceapa se curata si se taie cuburi…eu n-am mai pus ceapa.

Se spala rosiile si se scot partile verzi. Pulpa de la o rosie se toaca marunt, celelalte rosii se taie felii potrivite. Carnea, ceapa, rosia tocata si verdeturile, pe care, din nou, eu nu le-am pus… oricum, n-as fi gasit nicaieri ceapa ciorii 😛 …se amesteca intr-un castron, adaugandu-se sare si piper.
Chifla inmuiata si bine stoarsa, precum si oul intreg se adauga compozitiei:

…din care se formeaza chiftelute mari si plate:

Se incinge grasimea si chiftelutele se prajesc cca. 5 minute pe fiecare parte sau se dau la cuptor pana se rumenesc, cum am facut eu 😛

Au iesit mega-apetisante:

Detaliu :))

…n-am rezistat tentatiei si am “gustat” rapid dintr-una…foarte, foarte gustoasa, n-am crezut ca va iesi chiar atat de buna din carne de curcan 😉

Se taie pe jumatate chiflele:

Partea de jos se unge cu maioneza:

Frunzele de salata si feliile de rosii se aseaza pe paine si se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper:

Deasupra se aseaza chiftelele:

…si se pune capacelul 🙂
Foooarte bun!!!!!!!!!!!!!!

Lui Bogdi i-au placut mult desi s-a cam luptat cu chifla gigantica 🙂 …dar altfel n-am gasit…
Am sa-i fac de-acum foarte des ca sa inlocuim, Doamne ajuta, rarele momente cand papa cate un hamburger de la McDonald’s…
image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

4 comentarii

Laura 29 decembrie 2008 - 01:15

Wow, Free!!!!!!!!!! …din cauza ca ai postat doua comentarii (din greseala, imi imaginez) nu am dat de intrebarea ta decat acum 🙁
Te rog din tot sufletul sa ma ierti!
“Tehnica” consta in prepararea chiftelutelor…a celor clasice, prajite in baie de ulei…intr-un alt fel, mai dietetic si uneori mai gustos 😛 …adica prin punerea lor la cuptor pana se rumenesc!
Sper sa recitesti mesajul cat mai curand si sa-mi dai de veste cum a decurs “testul” chiftelutelor enigmatice :))

Raspunde
FREE 14 noiembrie 2008 - 12:54

despre ce tehnica este vorba? “tehnica adrianei parjolute la cuptor”
Citesc de o sapt blogul tau si sunt fermecata insa as vrea sa pot si eu gati ce faci tu…
pls raspunde-mi

Raspunde
Laura 15 aprilie 2008 - 16:34

Wow, Lory, ce mult ma bucur ca ai incercat burgerii!!! …si ca au fost pe placul pofticiosilor tai 😛
Si eu am avut succes cu ei, chiar si la Bogdi, care pe-atunci era distrus… 🙂

…chiar deliciosi, mersi ca mi-ai reamintit de ei, poate mai fac si eu o tura pentru “mancatorii” mei :))

Te pup!!!

Raspunde
LORY 14 aprilie 2008 - 18:11

am facut aceasta reteta si intradevar e super!!!,,mancatorilor” mei le-a placut mult
Felicitari!!

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.