Carui copil nu-i plac hamburgerii?! Exact 😛 , asa ca astazi l-am rasfatat pe Bogdi meu iubit cu un burger cu pasare delicios!!!!!
Am folosit carne de curcan acum (piept de curcan, mai exact), dar vreau sa il incerc si cu piept de pui! Sunt sigura ca voi avea acelasi succes rasunator 😀
Nu am prajit chiftelele de data asta ci le-am bagat la cuptor, cum am facut si cu acestea: chiftelute la cuptor, mai demult. Un pic mai dietetice…si la fel de gustoase!
Ingrediente pentru 4 portii:
Pentru burger:
- 200-250 g piept de curcan sau pui
- o ceapa mica (rosie)
-
1 rosie mare, bine coapta
-
miez de paine sau o chifla
-
un ou mare
-
2 lingurite rondelute de ceapa ciorii sau ceapa verde
-
o lingurita cimbru
-
sare si piper, dupa gust
-
2 linguri unt
In plus:
-
4 chifle
-
cateva linguri de ketchup de casa
-
cateva linguri de maioneza facuta in casa
- doua rosii mari, frumoase, bine coapte
-
frunze de salata verde
Mod de preparare:
Eu am facut portie dubla :))
Spalati pieptul de curcan, stergeti-l cu un prosop de bucatarie (rola de hartie) si dati-l prin masina de carne. Sau maruntiti-l cu robotul, la mixer, cum am facut eu 😛
Curatati ceapa si taiati-o in cuburi sau in feliute subtiri. Eu n-am mai pus ceapa, insa…


Au iesit mega-apetisante:
Detaliu :))

Taiati pe jumatate chiflele:
Ungeti partea de jos cu maioneza:
Asezati frunzele de salata si feliile de rosii pe paine si condimentati, dupa gust, cu sare si piper:
Puneti deasupra chiftelele si capacelul…si gata! 🙂
Foooarte bun!!!!! Puneti maioneza si pe „capacelul” de paine, daca vreti!
Lui Bogdi i-au placut mult burgerii mei cu carne de curcan desi s-a cam luptat cu chifla gigantica dar altfel n-am gasit si pana cand ma-ncumet sa le fac eu in casa… :)))
4 comentarii
Wow, Free!!!!!!!!!! …din cauza ca ai postat doua comentarii (din greseala, imi imaginez) nu am dat de intrebarea ta decat acum 🙁
Te rog din tot sufletul sa ma ierti!
„Tehnica” consta in prepararea chiftelutelor…a celor clasice, prajite in baie de ulei…intr-un alt fel, mai dietetic si uneori mai gustos 😛 …adica prin punerea lor la cuptor pana se rumenesc!
Sper sa recitesti mesajul cat mai curand si sa-mi dai de veste cum a decurs „testul” chiftelutelor enigmatice :))
despre ce tehnica este vorba? „tehnica adrianei parjolute la cuptor”
Citesc de o sapt blogul tau si sunt fermecata insa as vrea sa pot si eu gati ce faci tu…
pls raspunde-mi
Wow, Lory, ce mult ma bucur ca ai incercat burgerii!!! …si ca au fost pe placul pofticiosilor tai 😛
Si eu am avut succes cu ei, chiar si la Bogdi, care pe-atunci era distrus… 🙂
…chiar deliciosi, mersi ca mi-ai reamintit de ei, poate mai fac si eu o tura pentru „mancatorii” mei :))
Te pup!!!
am facut aceasta reteta si intradevar e super!!!,,mancatorilor” mei le-a placut mult
Felicitari!!