Budinca din branza de vaci

30 comentarii

Astazi am inca o reteta minunata pentru puiutii vostri, si anume o budinca din branza de vaci, ataaaat de gustoasa incat o pot savura oricand, dar mai ales cand au pofta de ceva dulce si bun 😛 Ii puteti rasfata cu ea de Pasti, in loc de pasca.

 

Ingrediente:

  • 300 g branza de vaci dulce
  • 100-150 g zahar
  • 2 linguri de gris
  • 1/2 cescuta cu lapte
  • 3 oua
  • stafide
  • coaja rasa de lamaie (optional)
  • putin unt

 

Iar acum, recent, am refacut-o intr-un vas de portelan, termorezistent…cu muuult sos de capsuni, capsuni de gradina proaspete si aromate!!!

Dupa reactia lui Bogdi, puteti deduce cu usurinta cat de gustoasa a fost! 😀

 

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, amesteca branza cu zaharul, grisul, laptele plus coaja de lamaie si stafidele (eu le-am lasat pe amandoua pe-afara, pentru ca nu e nimeni mare fan 😛 )
Separat, bate ouale ca pentru omleta, apoi incorporeaza-le in compozitie. Toarna amestecul intr-o forma mica, unsa cu unt, cu diametru de 20 cm, maxim 24 cm, si coace-o in cuptorul preincalzit, la foc potrivit (180 grade C) pentru aproximativ 25-30 de minute.
Este delicioasa chiar si simpla, cum am servit-o noi, dar cu dulceata de cirese amare sau orice alta dulceata e nebunie!!!!!!!!

Doar cateva poze de final pentru voi (dar cred ca si cele mai reprezentative 😛 )

Detaliu rumen si pudrat 😀

Oricum, sunt sigura ca veti fi invitati sa gustati din „festin”.
…asa am patit si noi, si ce bun a mai fost!!!!!!!

„Taietura” e curata, frumoasa, apetisanta!!!

Pentru voi, prieteni dragi. Mici si mari!!!! 🙂

P.S. Branza dulce o puteti inlocui cu orice alt tip de branza…dulce 😛

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

30 comentarii

Lucica Lazar 23 noiembrie 2015 - 08:51

Multumim pentru reteta! :-* Azi o fac si eu, am totul pregatit 🙂
Felicitari pentru blog! <3

Raspunde
Laura Sava 23 noiembrie 2015 - 10:13

S-o savurati cu placere, Lucica draga!!! 😛
Multi pupici!!!

Raspunde
Luminita 26 martie 2014 - 00:30

Laura, gospodina adevarata! Noi te apreciem! Un mic detaliu, am incercat sa trec prin sata branza de vaci, la sfatul mamei, a iesit o minunatie puhava. Yaaaamy :*

Raspunde
CAMELIA 2 februarie 2013 - 19:29

simply the best! 🙂

Raspunde
Cristina Venedict 13 mai 2012 - 22:49

felicitari pentru blog si retete..astazi l-am descoperit..
am facut si eu budinca dar in compozitie am adaugat si feliute de banana ..a iesit super..
multumim si zambete!!

Raspunde
Anonymous 29 martie 2012 - 19:21

Draga Laura, nici nu stiu cum sa iti multumesc pentru toate aceste bucurii cu care imi rasfat familia de cand te cunosc prin intermediul acestui blog!Budinca este absolut delicioasa,foarte usor de preparat si, de asemenea, aspectuoasa!Un singur lucru recomand tuturor: dublati cantitatile la preparare pt ca in cantitatile din reteta, in 10 min. veti descoperi ca nu ati apucat nici macar sa o gustati:)))))

Raspunde
Anonymous 1 februarie 2012 - 08:29

Felicitari !!! Extraordinar de buna. Multumim mult.

Raspunde
Mariana 25 septembrie 2011 - 15:44

Am facut si eu reteta asta. Are un gust extraordinar. Cu aspectul nu sunt sigura ca nu a iesit ca a ta.:)) Cam la ce temperatura ar trebui coapta (mica, medie sau mare; cuptor clasic sau pe ventilatie)?
Sunt incepatoare in ale bucataritului si nu ma pricep la chestiuni de genul asta.:( E plin internetul de retete care mai de care mai ochioase/gustoase, dar la unele le lipseste acest detaliu important pentru novici: temperatura de coacere.:)

Mersi

P.S. Nu stiu daca ai mai primit si celelalte 2 comentarii, ca s-a busit ceva la laptop… daca nu iese nici acum, ma las pagubasa.:)e

Raspunde
Laura 25 martie 2011 - 01:47

Lucia, ai avea nevoie de o tava cu diam. de 24 cm. sau chiar 20, una de 26 ar fi clar prea mare 🙂
Te-astept cu impresii 😛

Raspunde
lucia 23 martie 2011 - 21:22

o tava de tort cu diametru de 26 cm e buna sau e prea mare?

Raspunde
Camelia 6 februarie 2010 - 22:35

a iesit super si la aspect si la gust
pitiku inebunit si noi pe langa el :p
multumim pt inca o idee simpla si delicioasa 🙂

Raspunde
Cristina 29 ianuarie 2010 - 15:56

Am facut azi aceasta budinca dupa reteta ta. E absolut delicioasa. Baietelul meu a mancat cu mare pofta. Multumesc pentru reteta.

Raspunde
cella 29 ianuarie 2010 - 10:34

Buna Laura. Chiar daca nu-ti scriu prea des(lipsa timp) , esti o placuta şi continua sursa de inspiratie pentru mine(şi bucuria baietilor mei). Am incercat , de Sarbatori, si bomboanele Raffaello ( am facut portii triple si pentru nepoatele mele, mari iubitoare de dulciuri), biscuitii Truffle (Cristian, baiatul meu cel mare, 12 ani, este innebunit după ei), numai cu mini-pizzele am avut ceva probleme(nu sunt asa de priceputa la aluaturi cu drojdie, dar promit sa fiu un bun invatacel). Acum , urmeaza o maaaaare rugaminte : pentru că, baietelul meu cel mic, Gabriel, 5 anisori,are probleme cu flora intestinala, pe langa alte probleme rinichi si plamani(dar speram ,cu multa rabdare sa fie bine) te rog sa postezi cateva retete in care sa pot folosi faina de secara sau neagra, zaharul brun, iaurt sau sana (lactate fermentate, branzeturi are voie). Doctorul i-a interzis sa manance cacao, ciocolata, faina alba, laptele dulce (si ata de mult ii placea lapticul cu cereale dimineata), sare fina… , Si daca nu te-am plictisit prea mult, la budinca de branza as putea pune in loc de lapte dulce sa pun sana sau iaurt sau Kefir? Cu miii de muuultuuumiri anticipate, Cela. PS: Voi incerca sa vorbim mai des.Cella.

Raspunde
Bianca 28 ianuarie 2010 - 10:58

Am facut aseara aceasta minunata budinca 🙂 Este atat de buna la micul dejun langa o cana mare de lapte. Mersic 🙂

Raspunde
Amalia 28 ianuarie 2010 - 09:47

Draga Laura esti o fiinta minunata! Iti multumesc pentru urari i le-am transmis mamei si iti multumeste in felul ei: a facut o delicioasa prajitura cu mere si ti-a oferit cu drag o feliuta…
Astept cu nerabdare budinca de cornuri as vrea sa o vad in varianta ta… Te sarut de mii de ori cu mult drag!
As vrea sa impartasesc cu tine bucuria zilei de azi: eu si sotul meu iubit si bun sarbatorim azi 21 de ani de la casatoria civila! E o zi minunata pentru noi si trebuie sa gasesc musai ceva bun si dulce la tine prin retete…

Raspunde
Tedi's blog 28 ianuarie 2010 - 09:32

Laura, poti sa scrii si temperatura la care se gateste budincuta? Eu am o mare problema cu asta, pt ca nu ma lasa piciul meu sa petrec prea mult timp in bucatarie si nu pot verifica prea des ce se intampla in cuptor.
Multumesc.

Raspunde
Nati 28 ianuarie 2010 - 02:31

Laura, imi pierise inspiratia, de aia am inchis blogul. Acum mi-a revenit, nu stiu pentru cit timp, dar am zis sa profit repejor, sa bucur lumea cu noi retete, pupici!

Raspunde
Laura 27 ianuarie 2010 - 22:10

Ellis scumpa, stii cat e de buna asta?! 😛 …eu am facut-o deja de doua ori de-atunci, hi, hi…
Sa-mi dai de stire daca v-ati delectat cu ea :))

Raspunde
Laura 27 ianuarie 2010 - 22:08

Amalia draga, in primul rand vreau sa o felicit pe mamica ta, chiar asa cu intarziere 🙂 …si sa-i urez sa aiba parte de multi, multi ani fericiti alaturi de voi!!!
…si-apoi trebuie sa te pup, caci mi-a fost dor de tine :))
Ma bucur ca esti familiarizata cu gustul delicios al budincutei 😛 …e foarte gustoasa si simpla si cu adaos de fructe (cu visine ne mai facea si noua mami, si tot in yena :P)
….si wow, ce pofta mi-ai facut cu budinca de cornuri!!! Am facut-o si eu odata, da’ am s-o refac, acum ca mi-ai amintit de ea 🙂
Pupici multi, multi!!!!!!!!

Raspunde
Laura 27 ianuarie 2010 - 21:25

Te кученце, мила моя Nanita! Винаги съм се наслаждавате на мнения!

Raspunde
Laura 27 ianuarie 2010 - 21:19

YukiAme, nu stiu cum s-ar comporta cu frisca inside 😛 …mai bine bate-o si orneaza cu ea minunatia :))
Spor la degustat!!!

Raspunde
Laura 27 ianuarie 2010 - 21:05

Daniela si Mara, datorita voua, fetelor, am adaugat precizarea cu „branza dulce” si in post. Scuze pentru measjul neclar 🙂
E foarte buna, intr-adevar, asa ca de-abia astept s-o degustati 😛
Pupiiiici!!!!!!!!!

P.S. Mara draga, nu stiu cum ar iesi cu feta (probabil buna :P) dar eu te sfatuiesc sa cumperi mai bine o branza gen Philadelphia, daca altfel nu gasesti 🙂

Raspunde
Laura 27 ianuarie 2010 - 21:00

Nati scumpa, la un moment dat nu ti-am mai zarit blogul…si am intrat intr-o disperareeeee :))
Stii doar ca am o lista lunga (sa-mi ajunga :P) de retete una si una, de la tine 🙂
Te pup fiindc-ai revenit si fiindca-ti place budincuta noastra…si a voastra :))
Ai tu dreptate cu zaharul…este un pic cam dulce, da’ noua asa ne place, hi, hi…desi stiu ca prea mult zahar dauneaza 😛
Am sa sugerez si-n post, ca se poate folosi mai putin zahar, mersi fain 🙂

P.S. Sint atat de fericita ca-ti plac pozele mele!!!!!!!!!!!!

Raspunde
ellis 27 ianuarie 2010 - 15:11

e minunata, mie imi place enorm orice placinta cu branza dulce!!!!!!!!

Raspunde
YukiAme 27 ianuarie 2010 - 13:31

pot sa pun si frisca in ea si s-o bag la cuptor?

Raspunde
Amalia 27 ianuarie 2010 - 09:24

Draga Laura cat ii rasfeti tu pe cei dragi ai tai! Budinca asta e budinca copilariei mele! Mama ne facea des budinca asta care la noi era plina de stafide sau visine, mama o facea intr-un vas de yena si o mancam cu mare pofta. Nu am mai facut-o demult, sper sa o fac zilele astea si voi incerca varianta ta ca arata prea bine sa nu o gustam:)) Te sarut si iti multumesc!
PS: vroiam sa iti spun ca pe langa budinca de branza de vaci mama ne pregatea o budinca din cornuri (erau asa de bune cornurile pe vremea aceea!) cu lapte, oua, vanilie, tot la cuptor, era tare tare buna.

Raspunde
Mara 27 ianuarie 2010 - 07:02

Este vorba de branza feta? As vrea si eu sa fac, dar nu prea stiu ce fel de branza sa cumpar pe-aici prin Canada.

Raspunde
Nanita 27 ianuarie 2010 - 00:18

Прекрасен и сигурно е много вкусен!Поздравления!

Raspunde
Daniela 26 ianuarie 2010 - 23:53

Buna Laura.
I-mi place foarte mult cum arata budinca!Si sigur este si gustoasa!
Dar am o intrebare, este cu branza dulce sau sarata?

Raspunde
Nati 26 ianuarie 2010 - 23:10

Ce frumos arata budinca ta, Laura, plina de lumina! Si eu le fac la copilasii mei, numai ca noi preferam mai putin dulce, de obicei pun cam 100 g de zahar la 500-700 g brinza.

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.