Briose cu pere si nuci

4 comentarii
[shashin type=”photo” id=”15599″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Dupa cum va spuneam si zilele trecute, la inghetata din fructe, gradina noastra a inceput sa isi etaleze, in zeci de culori, roadele. Am profitat, asadar, de situatie, si am pregatit aceste mici minunatii dulci cu pere si cu parfum de toamna, aceste briose cu pere si nuci, absolut minunate!!!
Lichiorul-instant de oua s-a dovedit foarte util, preparandu-l pe loc 😉

Ingrediente pentru 12 bucati:

Aluat:
– 50 g miez de nuca
– 2 pere mici, coapte
– 1 lamaie
– 125 g zahar pudra
– 120 g faina
– 2 lingurite rase praf de copt
– 3 oua
– 125 ml lichior de oua 
– 125 ml ulei

Ornat:
– 2,3 linguri zahar pudra
– 1 para
– 12 jumatati de miez de nuca

Mod de preparare:
Se toaca miezul de nuca. Se decojesc perele, se taie sferturi, se curata de seminte si se taie cubulete, care se stropesc cu sucul de la 1/2 de lamaie.
Cuptorul se incinge la 175 grade C. (foc potrivit)
Intr-un castron se amesteca zahar pudra cu faina si praf de copt; se adauga nucile tocate.
Se bat cu mixerul intr-un vas ouale, lichiorul de oua si uleiul, apoi se adauga la compozitia de faina. Se amesteca cca. 1 minut, nu mai mult.
Acest aluat fluid se repartizeaza in tava speciala pentru muffins/briose, tapetata cu hartiute speciale. Se presara deasupra cuburile de pere si se dau la cuptor timp de cca. 25 de minute.
Se lasa briosele sa se raceasca pe un gratar de bucatarie.
Se pudreaza cu zahar pudra si se orneaza cu felii de para, stropite cu restul de suc de lamaie si cu nuci.

Incredibil de savuroase!!!! 🙂

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

4 comentarii

TeoBucatar 27 august 2011 - 23:48

Nuca da intr-adevar savoare oricarei prajituri!

Raspunde
Dan-Irinel si Ionela 26 august 2011 - 20:10

Arata excelent si sunt convins ca si gustul este pe masura felului in care arata.

Raspunde
DiaMar-bucataria galbena 26 august 2011 - 18:54

Bune trebuie sa fie.Pup!Tec astept pe la mine.

Raspunde
Fancy Cake 26 august 2011 - 13:10

Delioase si pufoase!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.