Briose cu pere si nuci

4 comentarii

Dupa cum va spuneam si zilele trecute, la inghetata din fructe, gradina noastra a inceput sa isi etaleze, in zeci de culori, roadele. Am profitat, asadar, de situatie, si am pregatit aceste mici minunatii dulci cu pere si cu parfum de toamna, aceste briose cu pere si nuci, absolut minunate!!!
Lichiorul-instant de oua s-a dovedit foarte util, preparandu-l pe loc 😉

 

Ingrediente pentru 12 bucati:

Aluat:
  • 50 g miez de nuca
  • 2 pere mici, coapte
  • o lamaie
  • 125 g zahar pudra
  • 120 g faina
  • 2 lingurite rase praf de copt
  • 3 oua
  • 125 ml lichior de oua 
  • 125 ml ulei
Ornat:
  • 2,3 linguri zahar pudra
  • o para
  • 12 jumatati de miez de nuca

 

Incredibil de savuroase!!!! 🙂

 

Mod de preparare:

Pregatiri preliminare 😛

Tocati miezul de nuca, la robot sau cu cutitul.

Decojiti perele, taiati-le in sferturi si curatati-le de seminte; taiati-le in cubulete si stropiti-le cu sucul de la 1/2 de lamaie.

Noi am avut pere dulci si zemoase, din gradina, care au aromat din plin micile prajiturele dar se pot folosi si perele din comert cu succes!

Incingeti cuptorul la 175 grade C (foc potrivit). Tapetati forma speciala pentru muffins sau briose cu hartiute speciale sau doar ungeti cu putin ulei formele si presarati faina.

Aluat briose:

Intr-un castron, amestecati zaharul pudra cu faina si praful de copt; adaugati nucile tocate.
Bateti cu mixerul intr-un vas ouale, lichiorul de oua si uleiul, apoi turnati peste compozitia de faina. Amestecati cca. 1 minut, nu mai mult.

Acest aluat fluid se repartizeaza in forma de briose pregatita. Se presara deasupra cuburile de pere si se dau la cuptor timp de cca. 25 de minute.

Se lasa briosele sa se raceasca pe un gratar de bucatarie:

Pudrati briosele cu zahar pudra si ornati-le cu felii de para, stropite cu restul de suc de lamaie si cu nuci:

Puteti sa le serviti alaturi de un paharel de lichior de oua, de ce nu?! 😀

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

4 comentarii

TeoBucatar 27 august 2011 - 23:48

Nuca da intr-adevar savoare oricarei prajituri!

Raspunde
Dan-Irinel si Ionela 26 august 2011 - 20:10

Arata excelent si sunt convins ca si gustul este pe masura felului in care arata.

Raspunde
DiaMar-bucataria galbena 26 august 2011 - 18:54

Bune trebuie sa fie.Pup!Tec astept pe la mine.

Raspunde
Fancy Cake 26 august 2011 - 13:10

Delioase si pufoase!

Raspunde

Scrie un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.