Briose cu mere

14 comentarii
Va intrebati cumva ce-ar face ziua asta mohorata sa devina mai putin mohorata?! Aceste briose cu mere, de post, evident 😀 , cele mai pufoase si aromate briose de post pe care le-am gustat vreodata!!!

Le fac de vreo doua zile intruna si nu ne saturam de ele!!!!!!! 😀

 

Ingrediente pentru 12 bucati:
  • 120 g zahar (1 cana zahar)
  • 180 g faina (1 cana jumatate faina)
  • 200 ml apa minerala (1 cana apa minerala)
  • 80 ml ulei (jumatate canita ulei)
  • un praf de sare
  • 1/2 pliculet praf de copt (5 g)
  • 1 mar mare, taiat cubulete
  • zahar pudra
  • scortisoara

!!! Pentru a masura ingredientele se foloseste o cana de 200 ml

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc moderat) si se tapeteaza o forma de briose cu hartiute speciale de hartie (daca nu aveti, puteti unge formele cu putin ulei si apoi presara cu faina).

Pentru aluatul de briose, se bate bine uleiul cu zaharul, de preferat cu mixerul. Se toarna treptat apa (rece) si se incorporeaza faina amestecata cu sarea si praful de copt, toate cernute (se poate adauga si-o lingura de nuca de cocos).
Se adauga in compozitie cubuletele de mar (fara coaja). Compozitia astfel obtinuta se toarna in formele de briose, pregatite.
Briosele se coc aproximativ 35 de minute. Cand sunt gata, se presara cu zahar pudra amestecat cu scortisoara, dar numai dupa ce s-au racorit putin si, foarte important, se lasa sa se raceasca bine inainte de a le scoate din hartiute.

Poze noi!!!!!

 

Poze vechi :))

Astept cu nerabdare sa le incercati, caci stiu sigur ca va vor placea la nebunie!!! 🙂

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

14 comentarii

Mihaela Cristina Hărăstăşan 10 octombrie 2014 - 22:14

Daca pun compozitia doar in hartiuta de briose are ceva? Inca nu am tava speciala pt briose :-).

Raspunde
Laura Sava 11 octombrie 2014 - 13:25

N-are nimica, Mihaela, doar ca te sfatuiesc sa pui minim 2 hartiute la o portie. Pentru o mai mare stabilitate 🙂
Pofta mare!!!

Raspunde
Mihaela Cristina Hărăstăşan 16 octombrie 2014 - 20:05

Super bune briosele, ii plac si baietelului meu Yannis :). O sa le mai fac sigur! Pt siguranta am folosit 3 hartiute la fiecare si a fost ok. Mersi

Raspunde
Cat 21 noiembrie 2012 - 18:24

Ce se poate folosi in loc de apa minerala??? Apa plata sau lapte?

Raspunde
Anonymous 7 aprilie 2012 - 11:13

Buna Laura, am facut aceste briose de 3 ori in 2 zile. Au fost foarte apreciate de parinti, prieteni si sot. In total 20 de persoane s-au bucurat de ele. Intr-o luna am facut 4 retete de prajituri de pe blogul tau si toate au fost foarte apreciate. Multumim pentru retete!!!!

Raspunde
Laurika 1 decembrie 2011 - 20:10

Sunt dementialeeeee:*

Raspunde
Anonymous 27 noiembrie 2011 - 07:08

draga Laura , am incercat si eu aceste briose si au iesit foarte bune , mie mi au iesit 12 si zic eu ,,as mai fi pus poate un mar ca sa fie mai mult in fiecare , dar sunt foarte bune , parfumate si gustoase ,,din nou , inca o reteta incercata de pe blogul tau care imi iese bine . Multumesc!!!

Raspunde
Ioana 3 aprilie 2011 - 20:19

delicioase!mie mi-au iesit 12:)

Raspunde
Anonymous 26 martie 2011 - 18:21

Cam cat inseamna o cana ? (in grame sau ml )

Raspunde
Stanciu Elena Daniela 26 martie 2019 - 21:53

Mulțumim, om frumos pentru rețete minunate! De fiecare dată mi.a iesit orice rețetă! 💜

Raspunde
cime 24 martie 2011 - 20:21

Cred ca-i spun sotiei sa se apuce de treaba 😀

Raspunde
Dia Perju 17 martie 2011 - 23:32

pentru cate briose e aluatul?

Raspunde
Anonymous 14 decembrie 2010 - 11:25

bune bune, trebuie incercate in post! Claudia

Raspunde
coolnewz 9 decembrie 2010 - 17:57

super! Aur curat retele tale de post! 🙂

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.