Banana-nut muffins

4 comentarii
[shashin type=”photo” id=”18214″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Daca am savurat deja muffins cu banane si ciocolata, de ce n-am savura si-o portie de banana-nut muffins, adica niste muffins delicioase si rapide cu banane si nuca?! Sunt putin “umede ” in interior si au nevoie sa se raceasca complet inainte de a le scoate din forme, iar daca va raman cateva pe a doua zi se pot sfarama si praji (la cuptor sau in tigaie de teflon) si se pot manca cu iaurt simplu ori cu fructe. Ce ziceti, le incercati?! 😛

Ingrediente:

– 250 g faina
– 100 g zahar
– 1 lingura praf de copt
– un varf de cutit sare
– 230 ml lapte gras (de casa, cu caimac gros)
– 1 ou mare, batut
– 75 ml ulei vegetal
– 2 banane mijlocii
– 50 g nuci
– optional, esenta vanilie

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 200 grade C (foc mare) si se ung formele de muffins cu unt sau ulei. Se aseaza hartiutele speciale pentru muffins.

Faina, zaharul, sarea si praful de copt se pun intr-un castron.

Laptele, oul, uleiul, bananele terciuite cu furculita (sa cantareasca cca. 160 g fara coaja), nucile sfaramate cu sucitorul sau tocate cu cutitul, si esenta se amesteca intr-un alt castron.

Amestecul de lapte se toarna apoi peste cel de faina. Se pune compozitia in formele unse si se da la cuptor cca. 18 min. Se lasa sa se raceasca in hartiute!!!

Se pot servi si simple, dar mie mi-au placut mai mult cu topping de ciocolata si nuci macinate.

[shashin type=”photo” id=”18215,18216″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Nesperat de gustoase!!!!

[shashin type=”photo” id=”18217,18218″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

 

Aici sunt pozele vechi 🙂


Sectiune pufoasa:

 

Reteta de la Marci

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

4 comentarii

Irina 9 decembrie 2011 - 19:51

Buna, Laura! Am incercat reteta ta.. Dupa 15 min muffins-urile nu erau deloc coapte, abia dupa 40min le-am putut scoate. Si voiam sa intreb..se ung si formele de hartie? pt ca eu nu le-am uns si a iesit dezastru pt ca nu se dezlipesc de briosa in sine..

Raspunde
Lavinia 13 decembrie 2010 - 21:08

M-ar interesa si pe mine sa stiu care e echivalentul la “cup”…o ceasca, o cana…cate grame?si inca ceva…eu la cuptorul meu nu am nici grade, nici trepte, am doar 1 si 1/2.cam cat inseamna 180 grade?Multumesc!Felicitari pt blogul dvs, este foarte interesant, plin de o gramada de bunatati.Tineti-o tot asa!

Raspunde
Alexandra 28 august 2010 - 14:27

doamne, de cand caut reteta asta! Sau cel putin una in care se combina banane si orice tip de nuca, aluna etc.
o intrebare, tinand cont ca eu n-am tava de facut muffins… pe unde gasesc formele de muffins din hartie? sper ca m-am exprimat bine :))

Raspunde
allé 17 iulie 2009 - 16:16

avaaaaaaai; neaparat trebuie sa incerc sa fac banana-nut muffins

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.