
Ingrediente:
- 250 g faina
- 100 g zahar
- o lingura praf de copt
- un varf de cutit sare
- 230 ml lapte gras (de casa, cu caimac gros)
- un ou mare, batut
- 75 ml ulei vegetal
- 2 banane mijlocii
- 50 g nuci
- optional, esenta vanilie
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 200 grade C (foc mare) si se ung formele de muffins cu unt sau ulei. Se aseaza hartiutele speciale pentru muffins.
Faina, zaharul, sarea si praful de copt se pun intr-un castron.
Laptele, oul, uleiul, bananele terciuite cu furculita (sa cantareasca cca. 160 g fara coaja), nucile sfaramate cu sucitorul sau tocate cu cutitul, si esenta se amesteca intr-un alt castron.
Amestecul de lapte se toarna apoi peste cel de faina. Se pune compozitia in formele unse si se da la cuptor cca. 18 min. Se lasa sa se raceasca in hartiute!!!
Se pot servi si simple, dar mie mi-au placut mai mult cu topping de ciocolata si nuci macinate.
Nesperat de gustoase!!!!
Aici sunt pozele vechi:
Prima tura de briose cu banane si nuci, pe care, de altfel, le puteti inlocui cu alune sau alte „nuci” care va plac: migdale, pecan etc 🙂
4 comentarii
Buna, Laura! Am incercat reteta ta.. Dupa 15 min muffins-urile nu erau deloc coapte, abia dupa 40min le-am putut scoate. Si voiam sa intreb..se ung si formele de hartie? pt ca eu nu le-am uns si a iesit dezastru pt ca nu se dezlipesc de briosa in sine..
M-ar interesa si pe mine sa stiu care e echivalentul la „cup”…o ceasca, o cana…cate grame?si inca ceva…eu la cuptorul meu nu am nici grade, nici trepte, am doar 1 si 1/2.cam cat inseamna 180 grade?Multumesc!Felicitari pt blogul dvs, este foarte interesant, plin de o gramada de bunatati.Tineti-o tot asa!
doamne, de cand caut reteta asta! Sau cel putin una in care se combina banane si orice tip de nuca, aluna etc.
o intrebare, tinand cont ca eu n-am tava de facut muffins… pe unde gasesc formele de muffins din hartie? sper ca m-am exprimat bine :))
avaaaaaaai; neaparat trebuie sa incerc sa fac banana-nut muffins