Snitele din Pleurotus

6 comentarii

Astazi avem in meniu snitele din pleurotus!!!  Foarte, foarte gustoase!!! …gustul lor seamana cu cel de pui. Sau, cel putin, asa ni s-a parut noua 😀

Ciupercile au fost dintotdeauna preferatele mamei. Le-am preparat pentru ziua ei sub forma de unt pentru tartine, umplute cu oua de prepelita…chiar si sub forma de hamburgeri 😛 , dar de cand am pregatit ciorba de pleurotus, m-au cucerit definitiv si pe mine :))
Acum, insa, a venit randul sa le fac pane, sa-i fac cele mai bune snitele din pleurotus (fiindca champignon pane le-am facut deja de mult).

Merg de minune cu mujdei de usturoi, dar le puteti savura si langa o salata de rosii cu ceapa verde si branza Feta. Sau (si) cu Halloumi, cum am facut noi astazi.

 

Ingrediente:

  • 300-350 g ciuperci Pleurotus
  • sare
Aluat de pane:
  • 2 oua (mici)
  • sare si piper, dupa gust
  • o lingura lapte
  • o lingurita smantana
  • 4 linguri pline cu faina

 

Sfat: daca nu gasiti pleurotus cu „palarii” atat de mari precum cele folosite de mine, nu-i niciun bai, le puteti praji si sub forma de manunchiuri. Iar daca vreti sa le savurati si in post, preparati acest aluat, fara oua sau lapte: Dovlecei pane de post

 

„Snitelele” refacute in feb. 2020, cu Halloumi la grill si salata de rosii:

 

Mod de preparare:

Fierbeti mai intai ciupercile in apa cu sare timp de cca. 15 minute; scoateti-le apoi si lasati-le la scurs.

Aluatul de pane:

Bateti ouale spuma cu un praf de sare si piper (cat luati cu trei degetet). Turnati laptele si smantana si amestecati usor. La final, puneti faina si amestecati totul foarte bine.

Treceti ciupercile fierte prin aceasta compozitie si prajiti-le intr-o tigaie cu ulei bine incins.

Nu le inghesuiti in tigaie, ca sa se prajeasca bine, pe toate partile :))

Simplu si gustos!!! 🙂

O reteta vegetariana (sau de post, cu transformarile de rigoare), ce va fi cu siguranta apreciata de intreaga familie!!!

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

6 comentarii

Nomen Est Omen 18 martie 2012 - 16:07

Nu se pot face si de post? Cu ce as putea inlocui laptele, ouale, smantana?

Raspunde
Roxan3lu 7 decembrie 2011 - 22:41

Draga Laura, de-atatea ori am incercat reteta de cand ai publicat-o da’ nici nu se putea sa nu revin sa-ti multumesc pentru aceasta descoperire!!!Gustul seamana intr-adevar cu cel de puiutz si tare m-am bucurat, mai ales ca de ceva vreme am trecut pe regim vegetarian si nu prea am de gand sa schimb. Ma bucur enorm ca ai pus si retete pentru vegetarieni, iar cand papam carnitza, Beouf Bourguignon cu taitei era preferata mea din propunerile de pe site de la tine si-o gateam cu religiozitate in weekenduri, ca-i lung si-mi permitea timpul mai bine, o serveam fie cu paste, taitei chinezesti or cu orez…un deliciu!
Pentru cine vrea sa-ncerce snitelele din Pleurotus nu le dau decat un singur sfat: sa se-narmeze cu o tigaie cu o suprafatza maaare-mare, sa-ncapa cat mai multe per tura…ca nu garantez ca ramane de la o tura la alta…de fiecare data cand gateam, erau gata sin farfurie odata cu ultima tura!!!yammy! Au gust de „mai ada”

Raspunde
catkitchen 28 octombrie 2011 - 10:05

Laura !!!!!!! Astea sunt preferatele mele , cele mai bune snitele , chiar mai bune decat cele din carne , parerea mea 😉 … ador ciupercile pleurotus si nu pot uita anul in care am fost la cules de bureti de fag ( pleurotus)in padure si am venit cu o plasa mare plina , vai ce aroma si ce buni au fost … proaspeti , proaspeti , un deliciu !!!

Raspunde
Federica 27 octombrie 2011 - 21:38

deve essere buonissima!baci!

Raspunde
Fancy Cake 27 octombrie 2011 - 21:37

Super bune! Trebuie sa incerc.

Raspunde
Simona 27 octombrie 2011 - 20:00

Delicioase! N`am mai mancat de cand eram mica si ne facea mama. Pupici

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.