
Nu stiu de ce, dar dupa budinca asta delicioasa cu gutui (da, alea cu puf galben ca de pui 😛 )…am realizat ca-mi place, totusi, toamna…asa, zaluda, cum e ea…
Acum tot ce imi mai trebuie e un dovleac, ca sa-mi astampar pofta 😀 … si sa ma pot bucura la maxim de ultimele ei zile…
Ingrediente:
- 10 felii de paine prajita sau o paine veche de o zi, cu coaja taiata
- 6 oua
- 500 ml lapte (gras)
- 90 g miere
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 2 gutui mici, bine coapte
- 1 lingura zeama de lamaie
- 5 linguri zahar pudra
Sfat: puteti inlocui gutuile cu mere! Si puneti neaparat si o lingurita de scortisoara!
Mod de preparare:
Incepeti prin a taia coaja feliilor de paine:
Taiati, apoi, painea, in cubulete:
Intr-un vas, bateti usor, ouale; adaugati, pe rand, laptele, mierea si esenta de vanilie:
Adaugati cubuletele de paine si amestecati usor:
Acoperiti si lasati sa „dospeasca” timp de cca. 2 ore:
Incalziti cuptorul la 160 grade C. Curatati de coaja gutuile, scoateti miezul si taiati-l feliute subtiri:
Intr-un vas, combinati fructele cu 4 linguri zahar pudra si zeama de lamaie:
Puneti fructele in painea inmuiata:
…intorcand usor cu o spatula pana se omogenizeaza:
Rasturnati amestecul intr-un vas rezistent la foc, care a fost tapetat cu unt si neteziti suprafata:
Introduceti vasul in mijlocul cuptorului si coaceti timp de 35-40 de minute.
Pudrati budinca cu lingura de zahar ramasa si dati din nou la cuptor, timp de 15-20 de minute sau pana cand suprafata e rumenita si un cutit sau o scobitoare introdusa in budinca iese uscat:
Chiar daca centrul budincii vi se va parea a fi usor necopt, nu va faceti griji, se va coace dupa scoaterea din cuptor.
Se presara cu zahar pudra cat inca e calda:
Foarte gustoasa!!!!!!!!!!
Pentru voi, ca noi ne-am facut deja plinul! 😀
Sa le incercati pe amandoua!!!
















9 comentarii
intrebare,se poate face si in dubletta?
Cred ca este delicioasa. Poate o conving si eu pe mama sa o faca :))
Arata foarte bine!
Laura , Laura ,Laura ,Kisses&Hugs din partea mea.Cate noutati pe aici.
Te astept la mine pe blog cu un link , catre reteta ta favorita de pe blogul tau.Trebuie sa apara una din minunatiile astea in emisiunea Dimineata Nebuna, unde ma vezi si pe mine.Deocamdata suntem numai pe net , dar in curand…….pregatim surprize.
http://www.cristv.ro
Vai de capul meu!!!
Iti dai seama ca nu a iesit ca si la tine in poze….dar merge, sotul a mancat jumatate hihihihihihii
acum tre sa fac altceva cu fructe si sa respect retea…luni voi face
azi fac o salata de vinete cu usturoi pentru printesa mea ca ei ii place mult
pupici multi si un sfarsit de saptamana fain pentru voi
Iubita, sa sti ca numai ce am terminat de pus painea la inmuiat in lapte.
Asa….. si acum astept numai o ora (ca timpul ma cam streseaza trebuie sa merg innapoi la munca)si in loc de gutui (ca pe meleagurile astea nu exista asa ~ceva )pun mere.Astept acum sa vad ce iasa si la noapte cand vin(ora 2 a Rom)iti spun….
poopici
olá!!parabéns!!receita ,maravilhosa adorei..pratica,sua fã do br,
Arata minunat! Bravo, Laura! 🙂
Simplu si bun!