Budinca de gutui

9 comentarii

Nu stiu de ce, dar dupa budinca asta delicioasa cu gutui (da, alea cu puf galben ca de pui 😛 )…am realizat ca-mi place, totusi, toamna…asa, zaluda, cum e ea…
Acum tot ce imi mai trebuie e un dovleac, ca sa-mi astampar pofta 😀 … si sa ma pot bucura la maxim de ultimele ei zile…

 

Ingrediente:

  • 10 felii de paine prajita sau o paine veche de o zi, cu coaja taiata
  • 6 oua
  • 500 ml lapte (gras)
  • 90 g miere
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 2 gutui mici, bine coapte
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 5 linguri zahar pudra

Sfat: puteti inlocui gutuile cu mere! Si puneti neaparat si o lingurita de scortisoara!

 

Mod de preparare:

Incepeti prin a taia coaja feliilor de paine:

Taiati, apoi, painea, in cubulete:

Intr-un vas, bateti usor, ouale; adaugati, pe rand, laptele, mierea si esenta de vanilie:

Adaugati cubuletele de paine si amestecati usor:

Acoperiti si lasati sa „dospeasca” timp de cca. 2 ore:

Incalziti cuptorul la 160 grade C. Curatati de coaja gutuile, scoateti miezul si taiati-l feliute subtiri:

Intr-un vas, combinati fructele cu 4 linguri zahar pudra si zeama de lamaie:

Puneti fructele in painea inmuiata:

…intorcand usor cu o spatula pana se omogenizeaza:

Rasturnati amestecul intr-un vas rezistent la foc, care a fost tapetat cu unt si neteziti suprafata:

Introduceti vasul in mijlocul cuptorului si coaceti timp de 35-40 de minute.
Pudrati budinca cu lingura de zahar ramasa si dati din nou la cuptor, timp de 15-20 de minute sau pana cand suprafata e rumenita si un cutit sau o scobitoare introdusa in budinca iese uscat:

Chiar daca centrul budincii vi se va parea a fi usor necopt, nu va faceti griji, se va coace dupa scoaterea din cuptor.

Se presara cu zahar pudra cat inca e calda:

Foarte gustoasa!!!!!!!!!!

Pentru voi, ca noi ne-am facut deja plinul! 😀

P.S. Aici: Prajitura cu mere si sirop, aveti inca o idee splendida de desert cu paine. Delicioasa la maxim, mai ales cu sosul ala de scortisoaraaaaa!!!!!! 😀
Sa le incercati pe amandoua!!!
image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

9 comentarii

Alina Albinutza 24 octombrie 2013 - 17:26

intrebare,se poate face si in dubletta?

Raspunde
Mioara 27 octombrie 2010 - 13:49

Cred ca este delicioasa. Poate o conving si eu pe mama sa o faca :))

Raspunde
mamasiiubita 22 octombrie 2010 - 22:28

Arata foarte bine!

Raspunde
Deea 22 octombrie 2010 - 11:37

Laura , Laura ,Laura ,Kisses&Hugs din partea mea.Cate noutati pe aici.
Te astept la mine pe blog cu un link , catre reteta ta favorita de pe blogul tau.Trebuie sa apara una din minunatiile astea in emisiunea Dimineata Nebuna, unde ma vezi si pe mine.Deocamdata suntem numai pe net , dar in curand…….pregatim surprize.
http://www.cristv.ro

Raspunde
Cristina 22 octombrie 2010 - 10:55

Vai de capul meu!!!
Iti dai seama ca nu a iesit ca si la tine in poze….dar merge, sotul a mancat jumatate hihihihihihii
acum tre sa fac altceva cu fructe si sa respect retea…luni voi face
azi fac o salata de vinete cu usturoi pentru printesa mea ca ei ii place mult
pupici multi si un sfarsit de saptamana fain pentru voi

Raspunde
Cristina 21 octombrie 2010 - 18:57

Iubita, sa sti ca numai ce am terminat de pus painea la inmuiat in lapte.
Asa….. si acum astept numai o ora (ca timpul ma cam streseaza trebuie sa merg innapoi la munca)si in loc de gutui (ca pe meleagurile astea nu exista asa ~ceva )pun mere.Astept acum sa vad ce iasa si la noapte cand vin(ora 2 a Rom)iti spun….
poopici

Raspunde
carol 20 octombrie 2010 - 23:26

olá!!parabéns!!receita ,maravilhosa adorei..pratica,sua fã do br,

Raspunde
Boabe de Cafea 20 octombrie 2010 - 21:20

Arata minunat! Bravo, Laura! 🙂

Raspunde
Nati 20 octombrie 2010 - 19:13

Simplu si bun!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.