Voi, insa, daca nu aveti nimic impotriva tuicii, o puteti folosi cu succes sau o puteti inlocuiti cu rom alb sau chiar vodca.
E un „borcan” incredibil de usor de realizat, de al carui continut ne vom bucura din plin la iarna, cand am de gand sa folosesc aromatele pere pe post de „tarie” intr-o, de exemplu, salata de fructe exotica sau chiar servite imediat, cu sos de ciocolata (varianta asta-mi place muuuult, hihi!!!!)
Ingrediente pentru un borcan de aprox. 2 litri
- 4-5 pere mari, coapte
- 500 g zahar tos
- 1 baton vanilie
- aprox. 1 litru rom sau tuica, respectiv lichior de pere
Mod de preparare:
Spalati si stergeti perele, apoi intepati-le in cateva locuri cu ajutorul unei tepuse de lemn/scobitoare:
Aranjati perele in borcanul sterilizat:
Pregatiti „taria” 🙂
Eu cu ocazia asta mi-am luat ramas-bun de la lichiorul meu de pere, luat din Omis…caci n-a mai ramas nici o picatura din el…
Turnati, deci, lichiorul de pere sau tuica deasupra fructelor:
Adaugati zaharul si batonul de vanilie si sigilati:
Pastrati intr-un loc racoros, intunecos, timp de 3-4 luni.
In primele saptamani agitati borcanul o data la cateva zile pentru a dizolva zaharul:
Borcanul meu nu are nici o luna…dar deja ma mananca degetele sa-l deschid :))
Stiu ca va fi bun tare…fiindca am tot gustat din el pana sa-l inchid 😀
Sfat: Daca nu consumati alcool, dar vreti sa va bucurati de gustul aromat al perelor in sirop, va sfatuiesc sa inlocuiti cantitatea de alcool cu sirop de soc (multumesc Tudor Mihai pentru pont!!!).
5 comentarii
Draga Laura, tortul tau cu pere arata minunat si m-am tot uitat dupa o reteta de tort cu pere si cred ca o sa o incerc pe asta, si sper sa imi iasa asa de bun precum arata in poza. Imi poti spune, te rog, o reteta pentru blatul folosit? Aici pe unde sunt, nu am prea vazut gata-preparat si vreau sa il fac eu.
Multumesc frumos si felicitari pentru toate retetele minunate!!!
Te pup, Cristina, pentru frumoasa surpriza!!! 🙂
Am sa vin, cu siguranta, sa ma mandresc cu el 😛
Pupici!!!
Un mic premiu te asteapta pe blogul meu, Cristina.
Cami draga, daca ai fi acum langa mine, iti dai seama ca n-as mai sta pe ganduri?! :)))
Te pup, ma bucur ca ti-au facut cu ochiul perele mele betivane, hi, hi… 😛
Draga Laura, cind e bun de ciocnit un paharel ? HHIICCC ! M-am imbatat ! Iti doresc un inceput de saptamina bun ! Cami