Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.7/5 (3 votes cast)

 

Checul simplu, economic se afla de multa vreme pe locul intai in topul preferintelor voastre. Si nu degeaba :D, pentru ca in afara faptului ca il poate face si un copil de 12 ani (cum am avut eu, cand l-am facut prima data) e si foarte nepretentios, putand fi cu usurinta transformat in blat de tort, prajitura sau muffins. Eu acum l-am transformat intr-o prajitura aromata, cu fructe de vara, o prajitura ieftina pe care o puteti face oricand, cu mare succes.

E, totusi, mare lucru sa faci o prajitura mare si frumoasa din doar 4 oua, nu credeti?! 🙂

Desigur, puteti folosi reteta de baza si o puteti prepara numai cu doua oua, doar ca nu va mai fi atat de pufoasa. S-aveti spor si pofta, orice alegere ati face!!!!!

 

Ingrediente:

– 4 oua mari

– 200 g. zahar

– 200 ml. lapte

– 150 ml. ulei

– 300 g. faina

– 30 g. amidon sau praf de budinca (de vanilie)

– 1 plic praf de copt (10 g.)

– 500-600 g. fructe (visine, cirese, caise, pere, capsuni, zmeura, etc.)

 

Eu am facut-o cu visine, ca avem pomii plini, asa ca vom incepe cu visinele mele spaniole, maaari si coapte, singurele pe care le mananc cu placere. Celelalte sint prea acre pentru mine 😀

In pom si-apoi in bol, la curatat:

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Se spala fructele si se sterg cu un prosop de bucatarie. Se scot samburii, iar daca sint prea mari se taie in jumatate sau cuburi, ca sa nu cada la fundul tavii. Se lasa deoparte, pana se prepara aluatul.

Se sparg ouale intr-un castron incapator. Se adauga zaharul, un praf de sare (cat luati cu trei degete) si se amesteca bine timp de cca. 2-3 minute. Folositi cu incredere mixerul :P.Compozitia trebuie sa fie spumoasa.

Se adauga laptele (rece) si uleiul si se amesteca din nou pret de cateva secunde. Se cerne faina impreuna cu amidonul sau praful de budinca (daca nu aveti, puneti tot faina) si praful de copt si se incorporeaza in aluat.

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava mare, de aprox. 40×30 cm. Se toarna aluatul si se niveleaza. Fructele se pun intr-o punga cu cinci, sase linguri faina sau nuca macinata (ori jumate faina+jumate nuca) si se scutura bine. Se presara cat mai uniform fructele deasupra aluatului (nu le apasati in aluat) si se pune imediat forma la cuptor. 

Se lasa cca. 20 de minute si-apoi se scade temperatura la 170 grade C (foc domol). Se tine inca 15-20 de minute sau pana cand trece de testul scobitorii (infigeti o scobitoare in mijlocul blatului, si daca iese curata, blatul e gata). 

Cea mai usoara si buna prajitura cu fructe din lume!!!!!!! 😀

 

Pentru voi, ca de obicei 🙂

 

Sfat: puteti inlocui laptele de vaca cu lapte de soia sau lapte de cocos!!!

Tags:
  • alinutza

    Azi am facut- o si eu cu caise si piersici.este absolut delicioasa si arata fff bine.e prima prajitura de pe net care imi reuseste din prima.Excelenta

  • Cris13

    Draga Laura, iti multumesc din suflet! Te-am descoperit acum vreo 5 ani si de atunci m-ai scos de nenumarate ori din incurcatura cu retetele tale minunate. Imi pare rau ca nu ti-am spus asta mai demult :).
    Azi, s-a intamplat din nou. Am avut 4 nectarine care stateau sa se strice si un sot care voia ceva bun si dulce :)). Doamne ajuta ca te am :)! Prajitura a iesit superba si cu nectarine.
    Saru’mana pentru masa!

  • Pingback: Clafoutis cu visine | Retete culinare cu Laura Sava()

  • Streulea Cristian

    salivez ca prostu pe tastatura :))

    • 😀 Cristi, si mie mi se mai intampla asta!!!!!!!

  • Sophia writes

    Toate arată minunat. Te felicit pentru pasiunea ta şi pentru inspiraţia pe care o împrăştii.

    • Iti multumesc din suflet, Sophia!!!!!
      Si noaptea visez retete, asa ca sigur o sa ma tina :)))
      Te pup dulce!!!!

One Pingback/Trackback