Am facut clafoutis prin 2007 pentru prima oara si ne-a placut la nebunie!!! Dar ce sa nu-ti placa?! E o clatita mare si dulce cu fructe, care se face usor, rapid, si ti se topeste-n gura 😀 Nu de pufoasa ce e, ci de gustoasa!!!
Nici acum n-am prins-o in varianta ei originala, cu cirese adica, dar cum visinele noastre spaniole au fost atat de mari, coapte si dulci anul asta, am facut un clafoutis cu visine la fel de gustos ca si originalul.
Acesta este ultimul desert cu visine proaspete de anul asta, asa ca sper ca il veti incerca :))
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 400 g visine
- 4 oua mari
- 100 g zahar
- 100 g faina
- 250 ml lapte
In plus:
- 2 linguri unt (pentru uns tava) si o lingura pesmet
Sfat: cum va spuneam si mai sus, clafoutis se face cu cirese dar e grozav de bun, iata, si cu visine 😀 ..sau cu fructe de padure! Ori cu pere, cum l-am facut prima oara.
Iese grozav si cu fructe congelate sau din compot!
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).
Spalati visinele, scoateti samburii cu aparatul special, pe care il puteti vedea aici: Prajitura ieftina cu visine. Daca nu-l aveti, nu-i nimic, ii puteti scoate si cu mana 🙂
Ungeti cu unt o forma de tarta (diam. 26 sau 28 cm). Presarati uniform pesmetul si repartizati inauntru visinele.
Pentru aluat, se bat ouale cu zaharul pana se spumeaza. Se inglobeaza faina cernuta; se toarna laptele si se amesteca cu mixerul sau, usor, cu telul (ori cu spatula).
Aluatul obtinut (nu va speriati daca aluatul e fluid, asa trebuie sa fie!) se toarna deasupra visinelor din tava si se da la cuptor pentru cca. 30 de minute. Primele 20 de minute la 180 grade C (foc potrivit) iar urmatoarele 10 la foc mai mic (170 grade C).
Gata copt, bine rumenit! 😛
Si in sectiune arata suuuper bine!!
Clafoutis cu visine!!!!!!!
Serviti, va rog! 🙂
3 comentarii
Foarte foarte buna si apreciata!
Am facut si eu dar cu cirese
Acum am si eu la cuptor asa ceva … 🙂