Tort inghetat de caise

3 comentarii

Acest tort inghetat de caise este ultima reteta cu caise din anul asta…cu caise proaspete si dulci 😛
Nu se face deloc greu, iar rezultatul satisface orice gust, asa ca daca mai prindeti caise prin piata, incercati-l!!!

Ingrediente:

Blat:
– 150 g piscoturi
– 100 g unt topit

Umplutura:
– 600 g caise
– 250 g iaurt (cat mai gras)
– 250 g smantana (acra, fermentata)
– 180 g zahar pudra
– sucul de la o jumatate de lamaie
– 300 ml smantana dulce pentru frisca
– 100 ml lapte condensat
– 50 g piscoturi
– 40 ml lichior de caise sau suc de caise

Decor:
– 300 g caise
– 4, 5 piscoturi
– praf de cappuccino sau cacao

Mod de preparare:
Se zdrobesc piscoturile pentru blat si se framanta cu unt. Se repartizeaza pe fundul unei forme cu diam. de 24 cm, tapetata cu hartie de copt.
Se oparesc caisele, se decojesc, se taie jumatati si se golesc de samburi. 1/3 din ele se taie felii, restul se paseaza si se amesteca impreuna cu iaurt, smantana, zahar si suc de lamaie.
Se bate frisca. Se inglobeaza frisca batuta si laptele condensat in compozitia cu caise.
Se taie piscoturile si se insiropeaza cu lichior sau suc. Pe blat se aseaza jumatate din piureul de caise. Deasupra se pun feliile de caise si piscoturi. Se acopera totul cu cealalta jumatate de piure si se da la congelator pentru cel putin 5, 6 ore.
Cu 30 de minute inainte de servire, tortul se scoate din congelator si se decoreaza cu jumatati de caise, piscoturi si praf de cacao ori cappuccino. E foarte important sa faceti asta, deoarece doar astfel il veti putea savura pe deplin 🙂

Sfat: Daca nu aveti laptele condensat, folositi tot frisca.

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

3 comentarii

Dorina Antohi 25 august 2012 - 04:22

CE E B(NE ARATA EU VREAU SA RETEI UN TORT INGHETAT DE CAISE.

Raspunde
ParfumuriTv 22 august 2012 - 17:48

Ce bine arata, voi incerca si eu!

Raspunde
Buburuza Bubu 25 iulie 2012 - 21:49

Foarte frumos si gustos!!!

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.