
Ingrediente:
Waffe:
- 125 g unt
- 75 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 2 oua mari
- 150 g faina
- o lingurita praf de copt
- 75 ml lapte
Crema:
- 2 lingurite zahar vanilat
- un plic intaritor de frisca
- 300 ml smantana pentru frisca
- 500 g gem de prune
De data asta, le-am facut, insa, cu presa de waffe in forma de floare:


Mod de preparare:
Reteta waffelor o gasiti aici… in imagini… pas cu pas 🙂
Mi-au iesit exact 4 bucati! 😛

Se amesteca zaharul cu praful intaritor de frisca…eu am pus si un praf de scortisoara:

Se bate frisca impreuna cu acest amestec:

Frisca se introduce ori intr-un sprit cu forma de stea mare ori pur si simplu o intindeti cu cutitul, lingura…sau alte ustensile 😛
Pe mine m-a chinuit, as fi vrut sa zic: talentu’ 😀 , dar din pacate m-a chinuit spritul ala ingrozitor de la Tupperware, din cauza caruia am si uitat sa pun primul strat de gem. Am pus doar frisca:

…dupa care am completat cu gem, si tot asa, pana se termina waffele: un strat gem + un strat frisca, pe fiecare nivel, pana e gata „tortul”:

Sectiune:

Merita sa-l incercati!!!!
Si puteti folosi un alt gem, nu neaparat de prune! Dar sa fie, totusi, unul mai acrisor :))


4 comentarii
Irina, stiu ca si tu ai aparat de waffe exact ca asta al meu 😛 …asa ca merita sa incerci tortuletul in… multele lui variante :))
Si eu vreau sa-l mai fac zilele astea dar cu nutella si un pic de frisca, pentru Cipi in special 🙂 …si cu gem de caise si branzica de vaci pentru Bogdi…
Daca apuc sa fac poze, le pun aici, in continuare…
Eu mie mi-as face ceva gen -tort de pancakes, cu unt de arahide si sirop de zahar ars…
…dar asta dupa post :)))
Pupici si spor la treaba! 😛
vai, arata teribil, nu e banal deloc, o sa-l fac si eu neaparat!
Ceau, iubita, ma bucur ca ti-am facut pofta cu banalul meu „tort” 😛
E mult mai bun decat arata :)))
Waffele facute dupa reteta de baza sint delicioase! …iar tortuletul poate fi umplut si cu nutella sau ce iti place tie mai mult 🙂
Te pup!
Tare bine arata tortul divin…mi-ai facut pofta Laura,si musai sa le fac si eu
Mersi Laura }{