Tort de napolitane cu frisca

4 comentarii
Aveam aceasta reteta sub numele de Tort de napolitane cu frisca dar el e de fapt un tortulet rapid si delicios din vafe.
Cu frisca si gem de prune.
Nu foarte aratos, dar delicios!!!! 🙂
Cand il voi reface, voi pune si un pic de branza mascarpone in crema (voi reduce cantitatea de frisca), pentru ca presimt ca va fi si mai buuun!!!!!

Ingrediente:

Waffe:
  • 125 g unt
  • 75 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 oua mari
  • 150 g faina
  • o lingurita praf de copt
  • 75 ml lapte
Crema:
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • un plic intaritor de frisca
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 500 g gem de prune

 

De data asta, le-am facut, insa, cu presa de waffe in forma de floare:

Mod de preparare:

Reteta waffelor o gasiti aici… in imagini… pas cu pas 🙂

Mi-au iesit exact 4 bucati! 😛

Se amesteca zaharul cu praful intaritor de frisca…eu am pus si un praf de scortisoara:

Se bate frisca impreuna cu acest amestec:

Frisca se introduce ori intr-un sprit cu forma de stea mare ori pur si simplu o intindeti cu cutitul, lingura…sau alte ustensile 😛
Pe mine m-a chinuit, as fi vrut sa zic: talentu’ 😀 , dar din pacate m-a chinuit spritul ala ingrozitor de la Tupperware, din cauza caruia am si uitat sa pun primul strat de gem. Am pus doar frisca:

…dupa care am completat cu gem, si tot asa, pana se termina waffele: un strat gem + un strat frisca, pe fiecare nivel, pana e gata „tortul”:

Sectiune:

Merita sa-l incercati!!!!

Si puteti folosi un alt gem, nu neaparat de prune! Dar sa fie, totusi, unul mai acrisor :))

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

4 comentarii

Laura 1 aprilie 2008 - 13:02

Irina, stiu ca si tu ai aparat de waffe exact ca asta al meu 😛 …asa ca merita sa incerci tortuletul in… multele lui variante :))
Si eu vreau sa-l mai fac zilele astea dar cu nutella si un pic de frisca, pentru Cipi in special 🙂 …si cu gem de caise si branzica de vaci pentru Bogdi…
Daca apuc sa fac poze, le pun aici, in continuare…
Eu mie mi-as face ceva gen -tort de pancakes, cu unt de arahide si sirop de zahar ars…
…dar asta dupa post :)))

Pupici si spor la treaba! 😛

Raspunde
Irina 1 aprilie 2008 - 11:29

vai, arata teribil, nu e banal deloc, o sa-l fac si eu neaparat!

Raspunde
Laura 25 martie 2008 - 22:54

Ceau, iubita, ma bucur ca ti-am facut pofta cu banalul meu „tort” 😛
E mult mai bun decat arata :)))
Waffele facute dupa reteta de baza sint delicioase! …iar tortuletul poate fi umplut si cu nutella sau ce iti place tie mai mult 🙂
Te pup!

Raspunde
PARADIS 25 martie 2008 - 19:50

Tare bine arata tortul divin…mi-ai facut pofta Laura,si musai sa le fac si eu
Mersi Laura }{

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.