Acest tort de ciocolata cu banane este, fara nicio exagerare, delicios!!! 🙂
Eu l-am acoperit cu un strat de frisca si ciocolata rasa, dar voi, daca vreti, il puteti acoperi cu un ganache de ciocolata.
Ingrediente pentru 12 felii:
Crema:
- 6 banane (cca. 200 g )
- zeama de la o lamaie
- 6 foite gelatina sau 10 g gelatina granule
- 450 g iaurt de banane (sau simplu)
- 20 ml lichior de banane (optional)
- 2 plicuri zahar vanilat (20 g)
- 400 ml smantana pentru frisca
Ornat:
- 400 ml smantana pentru frisca
- 50 g zahar pudra
- 50 g fulgi de migdale prajiti
- 100 g ciocolata rasa
- 12 visine confiate
Mod de preparare:
Coaceti mai intai blatul de cacao sau un blat de pandispan, de cacao, intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt (diam. 26 cm).
Pentru crema, amestecati iaurtul cu lichiorul si zaharul vanilat:
Decojiti bananele si taieati-le in felii late de cca. 2 cm. Stropiti-le imediat cu zeama de lamaie, pentru a nu se innegri:
Inmuiati foitele de gelatina 5 minute in multa apa rece; procedati la fel si cu cea granule, dar puneti doar 100 ml apa rece.
Scurgeti apoi foitele si topiti-le la microunde; amestecati des (in cateva secunde e gata). Gelatina granule nu se mai scurge de apa, ci se pune la topit asa cum e.
Puneti o lingura de crema in gelatina topita, amestecati si dupa aceea adaugati-o in crema de iaurt. In felul asta, nu mai face cocoloase.
Puneti crema la frigider si cand incepe sa se intareasca (dupa cca. 20 de minute), bateti frisca si inglobati-o in amestec:
Insiropati „capacul” 😀 …si puneti tortul din nou la frigider pentru cca. 3 ore:
Marginea tortului se orneaza cu fulgi de migdale si ciocolata rasa, apoi se presara si pe suprafata tortului ciocolata rasa.
LA MULTI ANI, TATI!!!
9 comentarii
Buna ziua ,acum am terminat de facut si acest tort ,l-am pus la frigi….sunt deja incantata ….desi inca nu l-am gustat,va multumesc ..multumesc..multumesc…oare cum pot sa va multumesc mai altfel?Pe zi ce trece sunt mai incantata de blogul dvs..deja imi fac planuri de craciun,va pup!
E ok daca folosesc mascarpone in loc de frica,pt ornat? Multumesc!
am o intrebare pot sa folosesc alceva in loc de lichior? astept un raspuns ..multumesc
Duminica sunt Floriile si cum am doi sarbatoriti in familie o sa le fac acest tort care arata super bine numai ca o sa il imbrac in martipan si o sa ii fac niste floricele pe el 😀 asta ca sa fie in ton cu sarbatoarea.
Buna Laura,
Poti sa imi spui, te rog de unde pot sa cumpar un blat foarte bun ? Imi este teama sa nu cumpar unul care sa nu fie bun si sa imi strice gustul prajiturii.
Multumesc ! Felicitari pt toate prajiturile, arata demential si de abia astept sa le „testez”. Irina
mincos84nirvana, ma bucur mult ca-ti place blogul meu! 🙂
Te astept cu impresii despre retete.
Amandinele sint mortale, trebuie sa le incerci 😀
cel mai interesant blog pe care l-am vazut pana acuma. o sa incerc mai multe retete, dar categoric incep cu mini-amandinele 🙂
Paradis, esti o scumpa… nici nu stii cat e de bine cand te lauda o maestra ca tine!!! 🙂
Te pup cu drag!
Teo, hotomana mica :))) …te pup dulce, draguto!!!