Tort de ciocolata

108 comentarii
Acest tort de ciocolata este surpriza despre care va vorbeam la postul anterior, cel cu aperitivele „inmiresmate” de ziua noastra, un tort minunat, cel mai bogat tort de pana acum in ciocolata!!!!!!!! Mai decadent si mai irezistibil de-atat nu cred ca exista 😀 , are ciocolata in toate ungherele, si-n blat, si-n crema si in glazura dulce si lucioasa!!!
E cu adevarat un tort special, facut pentru o persoana speciala, sotul meu Ciprian, pe care-l iubesc nebuneste si-acum, si care e cel mai bun prieten, tatic si sot din univers (ma suporta dragul de el inca din liceu 😛 ). Asadar, pentru sarbatorirea celor 9 ani de cand suntem „unul”, am ales acest fara cuvinte de delicios tort, dat fiind faptul ca amandoi suntem niste dulci…hahaha…si lesinam in fata unei felii de ciocolata!!!
Dar surpriza nu se opreste aici. Dedicatia se indreapta cu drag si catre o fata absolut incantatoare: Lavinia Gliga care mi-a facut marea bucurie de a-i putea impartasi aceasta valoroasa reteta (pentru mine, cel putin) in primul numar al revistei „Decat o Revista”, o revista ce va aparea pe piata pe la jumatatea lui noiembrie. Pana atunci, insa, il puteti savura aici, alaturi de noi, sarbatoritii lunii!

Ingrediente pentru 18-20 portii

Pentru blat:
  • 350 g ciocolata amaruie/lapte, rupta bucati
  • 2 oua intregi
  • 8 oua separate
  • 350 g zahar
  • 200 g migdale macinate
Pentru crema:
  • 200 g ciocolata alba, rupta bucati
  • 200 g unt nesarat
  • 6 linguri frisca lichida
  • 50 ml lichior „Grand Marnier” (puteti inlocui cu rom alb sau coniac)
Pentru glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte, rupta bucati
  • 250 g unt nesarat
  • 2 linguri de zahar pudra
Pentru fasia de ciocolata:
  • 200 g ciocolata amaruie/lapte
  • hartie pentru copt

Mod de preparare:

Tapetati cu hartie de copt (pergament), pusa in trei straturi, baza si laturile unei forme rotunde, detasabile cu diametrul de 23 cm:
Preincalziti cuptorul la semnul 3/170 grade C. (foc domol). Topiti ciocolata amaruie/lapte pe baie de aburi; lasati-o sa se raceasca: Frecati cele 2 oua intregi cu cele 8 galbenusuri si cu zaharul pana ce amestecul devine vascos si spumos: Tocati migdalele la robotul de bucatarie: Incorporati-le apoi impreuna cu ciocolata racita in amestecul de oua: Bateti albusurile spuma: Incorporati 1/4 din cantitate in amestecul de oua si ciocolata; apoi, cu miscari usoare, incorporati toata cantitatea de albusuri: Asezati un vas rezistent, plin cu apa, in cuptor, pe nivelul inferior. Turnati compozitia de blat in forma pregatita: …acoperiti-o apoi cu hartie pergament pusa in trei straturi si dati la cuptor timp de 1 ora si 45 de minute: Lasati blatul sa se raceasca complet pe un gratar metalic: Pentru a prepara crema, puneti ciocolata alba si frisca intr-un vas la bain-marie: Amestecati pana cand ciocolata se topeste apoi o luati de pe foc si adaugati alcoolul: Frecati spuma untul, apoi incorporati in el ciocolata topita si racita: Tineti crema cateva minute la frigider.   Glazura si ornarea -mod de preparare: taiati blatul in doua: Intoarceti stratul de deasupra si ungeti-l cu crema. Asezati deasupra celalalt strat si dati la rece: Crema e o minunatie, iar eu, ca sa o fac irezistibila i-am mai adaugat inca o tableta de cioco alba!!! :))) Pentru glazura, frecati untul spuma cu zaharul pudra pana cand se topeste zaharul: Adaugati ciocolata topita la bain-marie: Lasati la frigider pentru cca. 30 de minute: Ungeti tortul pe deasupra si dati la congelator: Pentru a pregati fasia de ciocolata, taiati o bucata de pergament de 70/25 cm. si pliati-o in doua, pe lungime. Topiti ciocolata amaruie/lapte la bain-marie si cand incepe sa se ingroase turnati-o pe hartie si intindeti-o cu ajutorul unui cutit cu lama lata, avand grija sa lasati o margine neregulata: Inveliti fasia in jurul tortului, fixati-o cu scotch si dati la congelator pana cand ciocolata se intareste (minim 20 de minute) Desprindeti hartia cu mare grija: Aveti grija la ciocolata care se topeste incredibil de repede, mai ales daca pica razele soarelui pe el, cum am patit eu :)) Se orneaza dupa plac…eu l-am infrumusetat cu cateva flori din buchetul primit de la Cipi, cu florile mele preferate, pe care le-am bagat un pic prin albus batut si-apoi prin zahar: Cele mai faine sectiuni 😉 La superlativ! Trebuie sa-l incercati!!! 😛 P.S. Fetelor dragi, care imi sinteti mereu alaturi cu cuvinte frumoase si aprecieri, va daruiesc cateva floricele parfumate din buchetul meu pretios!!! Va pup dulce!!!!!! …iar domnilor care ma viziteaza si ma apreciaza (ma coplesesc, de fapt, cu laudele lor 😛 ) le trimit, cu mare drag si recunostinta, cele mai bune ganduri si salutari!!!!!!!!
image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

108 comentarii

Laura 24 octombrie 2009 - 00:55

Mirabella scumpa, ti-am dus tare rau dorul, sa stii… 🙂
Ma bucur sa aflu ca esti bine si ca mai mult de-atat, maine (de fapt, s-a facut deja maine 😛 ) va fi o zi atat de speciala pentru tine, in care vrei sa te rasfeti cu acest tort deosebit!!!!!!!!!!!!
La multi si frumosi ani, draga mea, langa ai tai dragi!!! 🙂
Spor la prelucrat si-apoi papat ciocolatosu’ 😀
Te puuuup!!!

Raspunde
Laura 24 octombrie 2009 - 00:52

Gina draga, ce mare bucurie mi-ai adus in suflet cu cuvintele tale intelepte 🙂 …iti multumesc frumos si te pup!!!
…si daaaa, ai dreptate, mai bine ca esti departe de tortul asta pacatos :)))

Raspunde
Laura 24 octombrie 2009 - 00:00

Ana-Maria, esti o dulceata :)) …si te pup de mii de ori pentru marturisirea de mare pret si pentru frumoasele urari de ziua noastra!!!
Tin pumnii cu tortul 😉 …si iti dau doar un mic sfat: sa lasi blatul exact atat cat am scris in reteta, e foarte important, chiar daca pare-o vesnicie, hi, hi…si sa il captusesti bine de tot, asa cum v-am aratat in poze…
Spor la treaba si sa ne reauzim cu bine!!!
Pupici multi si dulci!!!

Raspunde
Laura 23 octombrie 2009 - 23:57

Joleen, ce mult ma bucur s-aud vesti de la tine 🙂
Felicitari pentru „viata de la camin” :)) …care desi nu e dotata corespunzator la capitolul bucatarie, e foarte antrenanta, no doubt! 😛
…frumos, era, totusi, sa te poti bucura de-o feliuta mica, mica langa cafea…poate reusesti sa pui asta in practica atunci cand ajungi acasa 🙂
Te pup cu drag si iti multumesc din tot sufletul ca nu m-ai uitat!!!
Mult succes in toate!!!

Raspunde
Laura 23 octombrie 2009 - 23:51

Adi, mii de multumiri pentru aprecierile si urarile minunate!!! 🙂
Mi-ai facut noaptea mai frumoasa…

Raspunde
Laura 23 octombrie 2009 - 23:35

Adita draga, sa te auda Dumnezeu!!! 😛
Te pup dulce pentru urarile minunate!!!

Raspunde
Laura 23 octombrie 2009 - 23:33

Sabinelu’ drag, si noi iti intoarcem pupiceii si gandurile bune inapoi! 🙂
Sint happy ca-ti place nebunia de tort :)))

Raspunde
Laura 23 octombrie 2009 - 23:31

Gabita mea scumpa, ce maaaaare bucurie mi-ai facut cu mesajul tau frumos!!!!! Tare imi era dor de tine, fericita, asa cum pari acum… 🙂
Multi…fara numar 😛 …pupici si multumiri, draga mea!!!
Sa le incerci tortul ciocolatosilor tai, sigur vor fi incantati 😉

Raspunde
Laura 23 octombrie 2009 - 23:21

Jacob, si pe tine te pup din nou 😛 …si iti multumesc, cu inima plina, pentru cuvintele minunate pe care nu obosesti nicicand sa mi le spui 🙂
…sintagma „monument de ciocolata fara sfarsit” mi s-a parut geniala, hi, hi…asa a si fost! :))

Raspunde
Laura 23 octombrie 2009 - 23:10

Lissa scumpa, cu mare onoare si bucurie primesc urarile si felicitarile tale!!!!!!!! 🙂
Multumesc frumos!
Te pup!!!

Raspunde
Laura 23 octombrie 2009 - 23:08

Amalia scumpa, iti trimit cele mai bune ganduri si mii de multumiri pentru urarile pe care mi le-ai adus, cu mare drag, pentru a doua oara!!! 🙂
…si nu spune ca nu vei reusi sa faci minunatia, ca nu te cred! 😛

Revista va aparea, momentan, doar in Bucuresti dar eu sper sa se extinda repede, hi, hi…si sa ajunga si la tine! 🙂
Accesibila tuturor va fi in varianta on-line 😉
Te pup dulce tare si iti multumesc de intrebare, sint foarte incantata sa stiu ca daca as aparea intr-o revista, ar fi cineva care s-ar bucura „sa ma ia acasa” :))

Raspunde
Laura 23 octombrie 2009 - 22:56

Multumim frumos, Cristinel drag!!! 🙂
…si pentru minunatele urari dar si pentru ca iti place tortul nostru!
Pupici dulci!!!

Raspunde
Laura 23 octombrie 2009 - 22:54

Iti multumesc din suflet, Miha draga, pentru urari!!! 🙂
I-ai pus gand rau?! 😛
Sint cu ochii pe tine, hi, hi…pupiiiici!!!

Raspunde
Laura 23 octombrie 2009 - 22:53

Hi, hiii, roz-bonbon, cat de draguta esti!!!!!!!! :))
Te pup pentru ca-ti place asa rau 😛
Odata, va trebui sa-l faci, stii asta, nu?! 😀

Raspunde
Laura 23 octombrie 2009 - 22:51

Ellis draga, mi-ar fi placut sa te am langa mine atunci cand il feliam…cu ce portii ne-am mai fi rasfatat, he, he…dar poate te incumeti si tu sa-l faci 🙂
In final, nu ti se va parea prea greu de realizat ci doar extrem de costisitor :)))
Pupici multi si multumiri pentru urarile calde!!!

Raspunde
mirabella.k 23 octombrie 2009 - 22:46

La multi ani fericiti si la cati mai multi, Laura!!
E delicios numai cand te uiti la el. Maine de ziua mea o sa-l fac neaparat. Copii deja au dat comanda, binenteles de tort de ciocolata!

Raspunde
Laura 23 octombrie 2009 - 22:41

Draga Narnia, te pup pentru frumoasele urari!!! 🙂
…si te rog din toata inima (a unui dependent de ciocolata 😛 ) nu il tine departe pe sotul tau de o asemenea deliciozitate!
Ar fi o cruzime!!! :)))

Raspunde
Laura 23 octombrie 2009 - 22:23

Hvala lepo, Vera!!! 🙂
Sweet kisses for you!!!

Raspunde
Vergi 23 octombrie 2009 - 22:22

wow! am savurat fiecare imagine in parte ! la care am adaugat regretul ca nu as fi in stare niciodata sa fac un asemenea tort!! are si o parte buna treaba asta, nu fac, nu maninc!! felicitari, ai miini de aur si foarte multi ani impreuna cu ciprian al tau !!! daca tot te suporta din liceu, nu o sa ii fie greu sa te suporte pina la 100 de ani! Gina

Raspunde
Laura 23 octombrie 2009 - 22:19

Draga mea Sanda, iti multumesc din toata inima pentru rasfatul de cuvinte!!!!!!! …extrem de fericita m-au facut 🙂
Te pup cu mare drag!!!

Raspunde
Laura 23 octombrie 2009 - 21:58

Multumiri si pupici o mie, Flori scumpa!!! 🙂 …imi place avatarul tau de numa’, e-atat de dulceee!!! 😉
Ma bucur peste masura ca te-ai oprit la o degustare, hi, hi…eu iti spun sincer ca m-am abtinut cu greu sa nu-l tot „rotunjesc” :)))

Raspunde
Laura 23 octombrie 2009 - 21:54

Te pup Gaby draga pentru urari!!! 🙂
Sint bucuroasa tare ca vrei sa-ncerci minunatia 😛 …iti va placea cu siguranta!!!

Raspunde
Laura 23 octombrie 2009 - 21:52

Fely a mea draga, de la malul marii, te pup dulce…ca tortul asta de dulce!!! :)))
E chiar cel mai ciocolatos tort pe care l-am gustat vreodata, asa ca trebuie sa il incerci, avand in vedere faptul ca esti o mare pasionata de ciocolata…ca mine, hi, hi…

Raspunde
Laura 23 octombrie 2009 - 21:50

Natalia draga, pai atunci am sa-ti urez si eu La multi, multi ani fericiti, pana la adanci batraneti!!! 🙂
Te pup cu mare drag pentru urari si ma bucur mult ca-ti place tortul!
Multumesc din suflet pentru Apostolat, l-am primit si este minunat, ca de obicei 😉
Am sa il afisez numaidecat pe blog, laudandu-ma din nou cu reteta pe care ati ales-o :))

Raspunde
Laura 23 octombrie 2009 - 21:46

Pupici, scumpa Ana!!!!!!!!!!!! 🙂
Mi-am dat silinta sa realizez ceva mai frumos decat de obicei avand in vedere momentul 😛

Raspunde
Laura 23 octombrie 2009 - 21:45

Suuuurac, te pup, nu-mi mai incap in piele de fericire!!! 🙂
Iti multumesc din tot sufletul pentru imboldul pe care mi l-ai dat, e tot ce imi trebuie pentru a continua, cu aceeasi mare pasiune, ce am inceput acum 3 ani 🙂 …caci nu e nimic mai reconfortant decat o apreciere sincera, mai ales din partea unui specialist! 😉

Raspunde
Ana-Maria 23 octombrie 2009 - 14:16

La Multi Ani, frumosi, norocosi, sanatosi…..si sunt si invidioasa pe frumusetea voastra ca si cuplu. Cat despre tort, maine il incerc si pe asta. Blogul tau a devenit indrumarul meu in ce privesc dulciurile si pot spune cu sinceritate ca prezinti atat de frumos si de facil, incat nu se poate sa nu iasa cuiva reteta. Bv! Bv! Bv!….pupici mii….

Raspunde
Joleen 23 octombrie 2009 - 11:39

Multa fdericire si sanatate va doresc!
Laura…eu sunt acum la camin…fara cuptor si mi s-a si gatat ratia de pateu pe saptamana asta. N-am mai mancat ceva dulce de nu mai tin minte! Tortul asta o sa-mi bantuie notile…si pauzele de cafea!
Arata extraordinar! Yummy!

Raspunde
Adi 22 octombrie 2009 - 21:47

e super tortul! parca ar fi decupat dintr-o revista….imi e tare pofta!
La multi ani!

Raspunde
nana 22 octombrie 2009 - 21:10

La multi ani ! Si cand o sa fiti la 80 – 90 de ani tot asa bunatati sa-i faci!

Raspunde
Sabina 22 octombrie 2009 - 18:02

Laura, multi ani inainte sa aveti. Iubiti-va mult mult … e cel mai important.
Tortul e demential, stiu asta …si fara sa gust!!! Va pup pe totiiii

Raspunde
Gabriela Cara 22 octombrie 2009 - 18:01

Te pup Laura mea draga! Va doresc sa fiti fericiti, sanatosi si frumosi, ca si pana acum! La multi, multi ani impreuna!
Tortul e de vis! Felicitari!
Reteta am salvat-o pentru ciocolatosii mei. Mercic!

Raspunde
Jacktels Kochbuch 22 octombrie 2009 - 17:17

Hallo Laura,

si aicia ” La multi Ani” si Felicitäri pentru Monumentul ästa de Schokolade färä sfirsit. Super Deliciu.Foarte fein

Cu drag Jacob

Raspunde
Lissa's Cakes 22 octombrie 2009 - 12:47

La multi ani fericiti impreuna,multa iubire si numai fericire!
Ciocolatosul e super ,e si pe gustul nostru ,felicitari!

Raspunde
Laura 22 octombrie 2009 - 12:46

Attila drag, deschizator de urari, una mai minunata decat alta, te salut! 😛
I-am citit inca de ieri noapte lui Cipi mesajul tau…cu voce tare :))) …si dupa ce mi s-a risipit nitel din aura-mi importanta, hi, hi…m-am gandit sa iti raspund, distrata la maxim de faza care mustea de adevar, caci eu intr-adevar ii duc toate bunatatile pe tava :)))))))))))))) …numai ca se facuse deja prea tarziu…
Asa ca, vin astazi cu forte proaspete sa-ti multumesc pentru mesajul minunat, ce m-a bucurat nespus!!!
Te pup!!!

P.S. Tortul a fost tot ce mi-am dorit vreodata sa realizez si sa gust 🙂
Incredibil de fin si gustos!!!

Raspunde
Amalia 22 octombrie 2009 - 10:51

Felicitari pentru aniversarea voastra iti spun inca o data! Tortul intrece orice asteptari…sper sa fiu in stare sa il fac si eu intr-o buna zi, pana atunci ma multumesc vazand opera ta (cred ca am citit de 3 ori reteta:)). Felicitari si pentru reteta care va apare in revista (banuiesc ca e pe plan local sau o voi putea achizitiona si eu aici la Cluj?!). Multi ani fericiti impreuna!!!

Raspunde
madeineu 22 octombrie 2009 - 09:58

Draga Laura, La multi, multi ani, multa fericire, dragoste si noroc :*. Iar tortul arata prea bine:).

Raspunde
Miha 21 octombrie 2009 - 23:23

La cat mai multi ani fericiti impreuna!

Felicitari pentru tortul ciocoholic. E super!

Raspunde
Roz_bonbon 21 octombrie 2009 - 23:18

Laura…ce ne faci ? Salivez ca si un catelus infometat in fata unei fripturi 🙂
Absolut delicios! Nota 10*
Jos palaria!

Raspunde
ellis 21 octombrie 2009 - 23:01

LA MULTI ANI MINUNATI IMPREUNA!

uau…am inghitit in sec …e extraordinar, esti profesionista!

Laura – vreau si eu tort cu asa multa cioco!

Raspunde
Narnia 21 octombrie 2009 - 22:44

La multi, multi ani fericiti impreuna ! Sa aveti o viata plina de bucurii si sa ramanaeti senini si indragostiti !
Tortul arat minunat … mie imi place ciocolata, dar nu in cantitati mari, in schimb al meu … mai bine nu-i arat tortul tau. :))

Raspunde
Vera 21 octombrie 2009 - 22:33

Felicitari!Cake extra!Predivno Laura!

Raspunde
adnas54 21 octombrie 2009 - 21:43

Felicitarile mele! Sa aveti cati mai multi ani impreuna,fericiti!
Cat priveste tortul… nu exista nota pentru el, 10 e prea putin. E arta…

Raspunde
Flori 21 octombrie 2009 - 20:59

La multi ani fericiti! si peste 101 ani, tot asa un tort ciocolatos sa faci! superb,delicios,minunat! multam de felia virtuala,deja inghit in sec….La multi,multi (B)ANI!!!

Raspunde
gaby's blog 21 octombrie 2009 - 19:59

Maaammaa, cata ciocolata! Trebuie sa-l incerc si eu, mai ales ca imi place la nebunie ciocolata.Felicitarile mele! Sa aveti cati mai multi ani impreuna,fericiti!

Raspunde
fely2 21 octombrie 2009 - 19:57

Minunat tortul! Ciocolata este preferata mea, deci cu siguranta a intrat si acest tort in caietul de retete ca si multe alte retete de la tine .MII DE MULTUMIRI!

Raspunde
Natalia 21 octombrie 2009 - 19:40

Deci v-ati casatorit la o luna si ceva dupa noi :). La multi si fericiti ani!
Iar tortul… fara cuvinte! 🙂

(ps.ti/am trimis si Apostolatul cu reteta)

Raspunde
Ana 21 octombrie 2009 - 19:28

Superb!!! Mes felicitations! :*

Raspunde
Surac 21 octombrie 2009 - 19:04

Bravo Laura, nota zece pentru tort,ca o adevarata profesionista si asta daca ti cont cand iti spune unul in domeniu,am urmarit blatu si crema au o linie drepta si asta conteaza,cand tai felia se vede crema si blatul drept,super….!

Raspunde
attila 21 octombrie 2009 - 18:58

Felicitari si LA MULTI ANI va doresc!!! …pai cum sa nu te suporte Cipri cand ii pregatesti asa bunatati, si pun pariu ca le primeste si pe tava :)) Excelent arata tortul si cu siguranta e si delicios la cata ciucalata a inghitit!

Raspunde
1 2 3

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.