Floricele cu carne

35 comentarii
Aceste floricele cu carne au fost facute pentru un moment foarte special din vietile noastre, aniversarea celor mai frumosi 9 ani ca sot si sotie. Anul asta, in octombrie, eu cu Cipi am sarbatorit aproape un deceniu de plinatate sufleteasca si sper s-o ducem tot asa de roz si-n continuare! 😛  Macar pentru inca, eu stiu, vreo suta de ani?! 😀

 

Ingrediente pentru cca. 12 bucati:

Pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 2 lingurite drojdie uscata (4 g)
  • 1 lingurita sare
  • 1 galbenus
  • 30 g unt
  • 100 ml lapte
Pentru umplutura:
  • 200 g carne de porc tocata
  • 1 ceapa mica (rosie)
  • 1 morcov mic
  • 1/2 ardei gras
  • sare si piper, dupa gust
  • un praf de boia
  • 1 galbenus
Crusta:
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita lapte (caldut, nu rece!)
  • 2 linguri seminte de susan
Sfat: puteti inlocui carnea de porc tocata cu piept de pui si puteti adauga, valabil pentru ambele variante 🙂 , parmezan sau un cascaval cu consistenta mai tare in compozitie, cca. 30 de grame. Eu am folosit parmezan, pe care l-am tocat in bucatele mici si l-am rasfirat deasupra compozitiei de carne, inainte de a aseza „capacul” de aluat (am avut grija ca toate „florile” sa primeasca acceasi cantitate de branza).

 

Mod de preparare:

Din faina, drojdie, sare, un galbenus, unt moale, scos din timp din frigider, sau  topit, si lapte (caldut) se face un aluat care se lasa sa creasca timp de o ora (acoperit cu un prosop de bucatarie):

Pentru umplutura, se curata si se toaca marunt ceapa; se curata morcovul si ardeiul, se spala si se taie cubulete. Se pune totul la calit in 3, 4 linguri ulei, se condimenteaza cu sare si piper din belsug 😀 , dupa care se adauga carnea tocata. Se mai tine pe foc cca. 1-2 minute, apoi se lasa sa se raceasca. La sfarsit, se adauga galbenusul de ou si boiaua dulce (jumatate de lingurita).

Poate ca ar fi bine de stiut ca umplutura poate ramane cruda (daca nu vreti sa mancati cu prajeli). Eu le-am incercat si asa, dar parca n-au iesit atat de savuroase 😀

In continuare, se incalzeste cuptorul la foc potrivit (180 grade C) si se tapeteaza cu hartie de copt o forma mare (cea de la aragaz).

Se intinde apoi aluatul pe o suprafata infainata:

Aluatul se intinde destul de subtire, dupa care se taie cu o forma rotunda in aprox. 24 de turtite (depinde de cat de mare e forma cu care decupati aluatul).


Se aseaza cercurile de aluat in forma (ar fi minunat daca le-ati mai lasa sa creasca putin).

Pe jumatate dintre ele se aseaza amestecul de carne. La restul de turtite li se face o gaura in mijloc si se aseaza peste umplutura:

Bucatelele de aluat ramase se pot transforma si ele in „floricele”. Se aduna toate intr-un aluat, se rup in bucati si se intind cu sucitorul; se umplu cu carne apoi, ca si celelalte. De fapt, daca vreti sa simplificati toata treaba, ati putea sa nu le decupati deloc pe cele care vin deasupra, ci sa apasati cu degetul in mijlocul fiecarei rondele de aluat, pana cand obtineti o gaura. Parca mai putin migalos 🙂

Marginile se preseaza cu o furculita:

Se ung cu galbenus de ou, se presara cu susan si se coc 20-22 de minute sau pana devin aurii:

Foooarte gustoase si dragute, perfecte pentru aniversarea noastra, nu credeti?! 🙂

Sfat: Pentru ca, in urma realizarii acestor minunatii 😛 , veti ramane cu 3 albusuri, va recomand sa le folositi la acest chec, usor de facut si foarte gustos: Chec alb


Tortul
vi-l arat numaidecat!!!
E o surpriza!!!!!!!

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

35 comentarii

Alina 5 iulie 2012 - 17:49

Buna Laura, as vrea sa-mi dai o idee cu ce le pot acompania la masa; floricele sunt foarte bune. O zi buna!Alina

Raspunde
Ellla_ 25 mai 2012 - 18:11

Am descoperit blogul de 2 zile… e fantastic!!! Azi am facut floricelele. Au iesit super, am facut o portie si jumatate si mi-au iesit 17 bucati. La ce tempeatura ai copt?
Ma bucur mult ca am gasit blogul si voi veni prin vizita… pentru retetele minunate pe care le-ai postat.
O zi excelenta sa ai!
M.

Raspunde
Ludmila 2 decembrie 2011 - 23:01

Draga Laura,sint fascinata de retetele tale…Acum in plina pregatire pentru sarbatorile de iarna,vroiam sa te intreb daca aceste floricele minunate se pot servi si reci. Multumesc…

Raspunde
jacamaca 27 august 2011 - 23:33

Divan blog i carobni recepti i fotografije, drago mi je sto sam vas nasla 🙂

Raspunde
Laura 24 octombrie 2009 - 13:46

Cristinelu’ drag, iti tin si-aici pumnii sa-ti iasa buuune si pufoase :))
Te pup, scumpa mea si ma bucur ca iti plac!!! …trebuia sa pregatesc si o surpriza sarata, nu?! 😛

Raspunde
cristina 24 octombrie 2009 - 11:33

Eii,stiam io ca mai ai tu ceva retete faine in afara de tort!Arata super sio le voi face si eu !
multi pupici…:*:*:*

Raspunde
Laura 21 octombrie 2009 - 18:53

Jacoooob, nici nu iti poti imagina cu ce mare drag te primesc la urari!!! 🙂
Tu mereu mi-ai bucurat inima cu vorbele tale mestesugite si cu laudele tale ce mi-au dat mereu aripi!
Te pup si iti multumesc din suflet pentru mesaj si pentru ca iti plac aperitivele pe care le-am ales pentru momentul nostru special!!!

Raspunde
Laura 21 octombrie 2009 - 18:51

Sabina, ce mult ma bucur ca iti plac si tie!!! 🙂 Spor la treaba! 😛

Raspunde
Laura 21 octombrie 2009 - 18:50

Ala, mii de pupici pentru urari!!! 🙂
Sint super-incantata ca vrei sa incerci floricelele 🙂

Raspunde
Laura 21 octombrie 2009 - 18:48

Amalia scumpa, prea-frumoase si calde urarile tale!!!!!!! Le primesc cu sufletul deja plin 🙂
Am postat si tortul extrem :)) …l-am intitulat asa fiindca e plin de ciocolataaaa, hi, hi…
Sint tot pe fuga chiar si acum, caci astazi este ziua mamei mele, si oscilez intre frumoasele voastre mesaje si (ultimele) pregatiri pentru masa ei „festiva” (nu sarbatorim decat in familie, dar chiar si asa este o zi speciala 😉 )
Te pup dulce pentru mesaj!!!

Raspunde
Laura 21 octombrie 2009 - 18:45

Esti tare draguta, Irina!!! 🙂
Te pup dulce pentru gandurile frumoase!!!

Raspunde
Laura 21 octombrie 2009 - 18:44

Carmen scumpa, te pup taaaare, taaare pentru frumoasele urari si pentru premiul…in ton cu evenimentul nostru special :))
Mii de multumiri!!!

Raspunde
Laura 21 octombrie 2009 - 18:42

Oana draga, iti multumesc frumos pentru urari!!! 🙂
Ma bucur mult ca-ti plac floricelele, care au fost intr-adevar gustoase (ar mai fi mers inca o tura 😛 )
Te pup!!!

Raspunde
Laura 21 octombrie 2009 - 18:37

Raluuuu, ce m-am mai distrat cand ti-am citit comentariul, hi, hi…
Esti o scumpa, ma bucur ca esti cu ochii pe noi! 😛
Am si postat deja minunatia…si sper din tot sufletul sa iti placa la fel de tare ca celelalte „noutati” de dupa magnifica vacanta! 🙂
Te puuuuup!!!!!!

P.S. Ai crezut ca scapi asa usor?! :)))

Raspunde
Ana-Maria 21 octombrie 2009 - 17:15

Laura, sper doar sa nu pun pe mine niciun kg cu retetele tale atat de fain prezentate! Aseara am incercat tortul de ciocolata cu nuga (m-a apuat cheful de gatit la 10 seara deci se putea sa iasa si mai bine, lol!), dar intr-un final am scos ceva bun din el. Acum vreau sa incerc tortul de clatite cu crema caramel si muffins cu afine. Le-as face pe toate! Singura mea problema e ca nu prea reusesc sa fac sa-mi creasca blaturile….uof….

Raspunde
Laura 21 octombrie 2009 - 16:42

Anca, ce idee minunata!!!!!!!!!!! Super, am sa le incerc negresit cu aluat gata cumparat…ce rapida voi fi!!! :)))
Te pup pentru ca-ti plac…si pentru idee, of course! 😛

Raspunde
Laura 21 octombrie 2009 - 16:36

Scumpa Ana, si eu iti doresc asemenea!!! 🙂 …din tot sufletul iti multumesc pentru urarile calde!!!
Te sarut cu mare drag!!!

Raspunde
Laura 21 octombrie 2009 - 16:34

Pupici multi, roz-bonbon, pentru prea-frumoasele urari!!! 🙂
Ma bucur nespus de mult ca iti plac aperitivele mele speciale 😛 …am avut mare succes cu ele la sarbatoritul meu preferat, hi, hi…

Raspunde
Laura 21 octombrie 2009 - 16:27

Surac drag, mii de multumiri pentru calduroasele urari!!! 🙂
Esti tare dragut si-ti multumesc pentru tot,in special pentru retetele grozave pe care mi le-ai impartasit!

Raspunde
Laura 21 octombrie 2009 - 16:22

Iti multumesc din suflet, Fely scumpa pentru minunatele urari!!! 🙂
Te pup pentru ca mereu imi esti alaturi!
…si ce ma bucur sa aud ca ai incercat deja floricelele. Precis sint grozave cu ciuperci, ar trebui sa le testez si eu in varianta asta 😉

Raspunde
Laura 21 octombrie 2009 - 16:17

Ina scumpa, aceleasi frumoase urari si ganduri bune ti le trimit si eu, cu mare drag!!! 🙂
Cel mai important pe lumea asta este, intr-adevar, sa ai umarul ala de care sa te sprijini oricand 🙂
Te pup!!!

Raspunde
Jacktels Kochbuch 21 octombrie 2009 - 10:55

Hallo Laura,

Mä bag si eu la Coada de Gratulanti si de la mine und ” La multi Ani ” mare de tot si multä Fericire sä aveti.
Super Pasteten ale tale la Gust si Präsentation minunatä.

Te pup Jacob

Raspunde
Sabina 21 octombrie 2009 - 10:12

Super idee!

Raspunde
Ala Oancea 21 octombrie 2009 - 10:03

La multi ani cu tot ce va puteti dori mai bun si mai frumos ! Floricelele sunt minunate … am sa incerc si eu reteta 😉

Raspunde
Amalia 21 octombrie 2009 - 09:56

Minunata reteta, minunate pozele si mai ales evenimentul care a facut ca aceste „rozete” sa fie atat de apetisante. Va doresc multi multi ani plini de bucurii, impliniri, iubire, intelegere, respect!!! E atat de frumos sa traiesti langa cineva pe care il simti si stii ca e jumatatea ta (cel putin la mine asa este).
Te sarut si astept tortuletul supriza…

Raspunde
Irina 21 octombrie 2009 - 08:15

La multe decenii împreună! Pline de câte împliniri puteţi duce!

Raspunde
Carmen 20 octombrie 2009 - 22:04

„La Multi Ani!” multi,multi inainte cu iubire,fericire si cu sanatate!
„Floricelele” sint tare frumoase,si merita un premiu(tot o floricica!)care te asteapta la mine!
Te pup!

Raspunde
Oana 20 octombrie 2009 - 21:38

La multi ani, fericiti si sa aveti parte doar de impliniri.
Foarte frumoase floricelele.

Raspunde
Raluca Octavia 20 octombrie 2009 - 21:13

Eram sigura ca, dupa ce ti-ai facut de cap in vara, vei reveni in forta!A meritat asteptarea!
Cred ca iti recit retetele de la intoarcerea din vacanta, incoace.
Si cand dadeam si eu o repica carcotasa”Hm, au mai imbatranit oamenii,sarbatoresc cu carnita…gata…torturile pentru Bogdi…citesc la sfarsit!
Sunt pe faza!

Raspunde
ANCA 20 octombrie 2009 - 21:08

ffff bine arata si cred ca sunt si gustoase ..am s afac si eu dar cu aluat de foetaj

te pup pa

Raspunde
Ana 20 octombrie 2009 - 20:28

Felicitari si La multi ani! cu iubire si multe impliniri! Dumnezeu sa va ocroteasca iubirea si pe voi toti din familie!

Raspunde
Roz_bonbon 20 octombrie 2009 - 20:08

La multi, multi ani Laura si sa fiti la fel de fericiti in continuare !
Sa fiti sanatosi si sa va iubiti, ca restul vin de la sine 🙂
Superba ideea acestor floricele, atat la aspect cat si la compozitie .
Felicitari!

Raspunde
Surac 20 octombrie 2009 - 19:54

La multi ani ….si bafta…casa de piatra, cum se spune la voi,sa traiti fericiti, pana la adanci batranete..cu bine.Floricele arata super..Vezi reteta cu carne care o ai de la mine se poate folosi la ori ce placinta cu carne,daca o faci odata no so uiti,garantez….cu bine..

Raspunde
fely2 20 octombrie 2009 - 19:43

Draga mea prietena,va doresc din suflet tot binele din lume,multa intelegere si mult respect sa va bucurati impreuna de ingerasul vostru si sa il cresteti la fel de frumos ca pana acum.”LA MULTI ANI!” Floricelele de carne sunt deosebite eu le-am facut de citeva ori dar cu ciuperci sunt tare bune.Multi pupici…!

Raspunde
Ina 20 octombrie 2009 - 19:39

Va doresc multi ani frumoasi, plini de intelegere si iubire. E minunat sa stii ca esti iubit, ca ai o viata implinita atunci cand momentele grele ale vietii te apasa. Multi ani fericiti!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.