Un tort racoritor de vara, un tort cu pepene galben si lichior de cocos, si pliiin de inimioare dulci si aromate…ce poate fi mai apetisant de-atat?! 😀
Ingrediente:
– 1 blat de pandispan (cu diametrul de 26 cm)
Crema:
– 1 pepene galben ( cca. 1 kg)
– 5 linguri suc de lamaie
– 1-2 linguri lichior de cocos (optional)
– 120 g. zahar
– 6 foi gelatina sau 10 g. gelatina granule (1 plic)
– 500 ml. smantana dulce pentru frisca
Mod de preparare:
Blatul se aseaza pe un platou si se fixeaza in jurul lui un inel pentru torturi.
Pepenele se taie in 4, se scot samburii si se decojesc sferturi:
Din pulpa de pepene se taie 2 felii groase de 2 cm. Cu un instrument special se scot apoi 12 inimioare, care se stropesc cu 1 lingura suc de lamaie si cu lichior de cocos dupa care se dau la frigider:
Restul de pulpa de pepene se paseaza cu mixerul, impreuna cu zaharul si 4 linguri de suc de lamaie:
Se amesteca energic si se introduce la frigider pentru cca. 15 minute.
Crema de fructe se repartizeaza pe blat. Eu am adaugat pe langa crema din reteta si o cutie de mascarpone amestecata cu un plic de 75 g. zahar praf, vanilat, ca sa am crema destula 😛
5 comentarii
doamne nu pot sa cred k in sfarsit mi a iesit acest tort super bun cu pepene verde defpt problema mea era daca crema se va intari avand in vedere k eu tot timpul am probleme cu GELATINA dar acuma mia iesit super bun nu pot sa creddddd am incercat si tot dilpomat cu fructe in decembrie dar nu mi a iesit deloc crema nu sa intarit dar acuma sunt fericita k nu am mai aruncat ingredientele ci din potriva le am mncat pt k tortul a iesit super bun si nu am facut blat k le am inlocuit cu piscoturi pe care le aveam in casa
Blatul il insiropezi?
super bun trebuie sa fie
Vaaai, Edith, daca esti la fel de pasionata ca si mine dupa pepene (…si din ce-mi scrii -esti! 😛 )… nu vei uita prea repede tortul asta! :))
Super reteta! Pe asta neaparat o sa il incerc!! Sunt topiiita dupa pepene galben 🙂