Tort Clovn cu capsuni

11 comentarii

 

Dragilor, dupa cum vedeti, la noi inca nu s-a terminat distractia, inca sarbatorim ziua copiilor 😀 (desi in viziunea mea, ziua lor este in fiecare zi!!!!!!!). I-am facut lui Bogdi un tort cu capsuni, asa cum i-am promis, dar nu oricum ci un tort vesel, colorat si aromat, cu fetisoara de clovn 🙂

L-a incantat peste masura (prima data i-a mancat nasu’ 😀 ), asa ca i-am promis si alte torturi din astea trasnite.
Se face foarte usor si e tare gustos, asa ca mamicilor, suflecati-va manecile si la treaba!!!

 

Ingrediente:

Pentru blat:
  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 6 linguri lapte
  • 200 g faina
  • 50 g cacao
  • 2 lingurite praf de copt
Pentru sirop:
  • 300 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • sirop de capsuni (facut ad-hoc)
Pentru crema:
  • 800 g capsuni
  • 500 g branza mascarpone
  • 200 g branza dulce de vaci
  • 200 g zahar pudra
  • 350 ml smantana pentru frisca
Pentru ornat:
  • doua capsuni mici, si cat mai egale, pentru ochi
  • 2 felii de mar sau ananas, tot pentru ochi (le decupati cu o forma stea)
  • o visina din compot, pentru nasuc 🙂
  • 1 piersica din compot, pentru gura
  • 1 banana mare, pentru par
  • bombonele de zahar, cat mai colorate, pentru obrajori imbujorati 😛

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180 grade C (foc potrivit) si se tapeteaza cu hartie de copt o forma cu diam. de 26 cm. Se spala capsunile si se amesteca cu o lingura de zahar; se lasa sa stea asa pana cand preparam siropul.

Pentru blat, se separa ouale; galbenusurile se bat cu zahar si sare. Se adauga laptele caldut. Se bat albusurile si se inglobeaza, usor, cu o spatula, in galbenusuri.  Se cerne faina impreuna cu praful de cacao si praful de copt. Se adauga la compozitia de oua, amestecand cu grija, de jos in sus, sa nu se lase (ca la pandispan).
Aluatul se toarna in forma pregatita si se lasa la copt aproximativ 30 de minute. Se lasa sa se raceasca si se taie pe 2 nivele, obtinand astfel 3 straturi de blat.

Se prepara siropul punand apa si zaharul la fiert timp de cca.10 minute. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu “siropul” de capsuni, adica cu zeama pe care o vor lasa capsunile indulcite. Daca capsunile nu sint foarte coapte si, deci, deloc zemoase, acest lucru nu se va intampla…dar nu va ingrijorati, toata treaba asta e pur optionala, si inventata de mine 😀
Puteti lasa siropul asa cum e, sau il puteti aroma cu putin rom ori cafea cu lapte…

Pentru crema, se amesteca branza mascarpone cu branza de vaci si zaharul (un mixer v-ar fi foarte de folos in punctul asta). Se bate frisca si se inglobeaza in crema de branza. Capsunile se taie bucatele si se amesteca cu crema.

Se insiropeaza blaturile si se umplu cu crema. Se da la rece 2 ore, dupa care se orneaza fetisoara de clovn 😛 Folositi cu incredere fructe de sezon. Astfel il puteti prepara si vara si iarna.

…si acum sa va fac cunostinta cu clovnul lui Bogdi:

…care a fost prea delicios!!!!!!!!

 

Sfat: Clovnul se poate realiza si din alte fructe, cum va spuneam mai sus, si anume: din rondele de banane si banuti de ciocolata se puncteaza ochii. Felii de mandarina si cirese confiate vor contura gura, o cireasa va fi in loc de nas (sau cateva fragute), felii subtiri de piersica si alune zdrobite vor forma parul…etc… 😛

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

11 comentarii

vio 24 mai 2013 - 11:15

Tare bine arata si sigur e delicios:)

Oare s-ar putea desupra acoperi cu martipan in loc de crema? ca as vrea sa fac cu galben un smiley:)

Raspunde
Anonymous 13 iunie 2012 - 16:29

Laura draga, acest tort l-am facut aseara si ne-a incantat papilele gustative la maxim!
Pentru caldura de afara a mers ca uns; fresh, gustos, usor de facut si foarte aspectos!
Felicitari pentru reteta!

Raspunde
Ribana Hategan 11 iunie 2012 - 17:42

Arata foarte bine tortul si cred ca e si bun!

Raspunde
Anonymous 11 iunie 2012 - 13:08

Buna Laura,
Se poate folosi pandispan din comert in loc de acest blat?
Eu nu prea am timp sa fac si blatul si pe caldurile astea din TM chiar de as avea timp, nu as porni cuptorul 🙂 Multumesc. CorinaD

Raspunde
Anonymous 7 iunie 2012 - 19:19

tortul este ornat cu crema de branza si frisca?

Raspunde
The Wandering Oltean 6 iunie 2012 - 18:09

La multi ani! pentru toti sarbatoriti.
Delicios tortul tau

Raspunde
Gabriela 6 iunie 2012 - 16:46

Un tort f. comic!

Raspunde
Beth 6 iunie 2012 - 08:28

Très joli gâteau, digne d’une grande vitrine, il est superbe, bravo!

Raspunde
A Paixão da Isa 6 iunie 2012 - 01:16

ficou tao bonito gostei mt da decor parabens bjs

Raspunde
Cristina 5 iunie 2012 - 21:56

Superba felia si foarte apetisanta.

Raspunde
Mihaela - mykyduta 5 iunie 2012 - 21:14

Draga mea, a un premiu de ridicat: http://gatimimpreuna.blogspot.ro/2012/06/one-lovely-blog-award.html, cu mare drag!

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.