Inghetata de capsuni

6 comentarii
Inghetata de capsuni este, fara indoiala, preferata copiilor!!! Am ajuns la concluzia asta dupa ce l-am vazut pe Bogdi meu drag cu cata bucurie o alege in detrimentul altor sortimente 😀
Am intarziat un pic cu postarea asta (era destinata tuturor copiilor, chiar si celor dintre noi care inca ne mai credem copii 😛 ) dat fiind faptul ca ieri s-a redeschis parcul copiilor, si, evident, nu puteam chiar noi lipsi :))

La multi ani copilasi!!!!!!

 

Ingrediente:

  • 200 ml lapte gras
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 450 g capsuni (proaspete sau congelate)
  • 180 g zahar

 

Sfat: Daca aveti lapte condensat indulcit la indemana, folositi-l in locul laptelui de vaca. In felul asta, nu va mai fi nevoie sa adaugati zahar!

 

Mod de preparare:

Se pun capsunile in blender (daca nu aveti, treceti-le printr-o sita), se presara cu zahar si se lasa deoparte sa isi lase zeama timp de aprox. 15 minute.
Se bate smantana pentru frisca (nu folositi frisca vegetala, deja indulcita!!!) si se amesteca, impreuna cu laptele, cu pasta de capsuni.
Se pune apoi intr-un vas de plastic la congelator si se lasa pana ce incepe sa inghete pe margini. Se scoate din congelator si se bate cu un mixer pana devine spumoasa. Se repeta procedeul de doua ori (inghetata va fi mai cremoasa). La ultima amestecare se pot pune in crema bucatele de capsuni.
Se congeleaza in totalitate.

 

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

6 comentarii

Iolanda Avon 21 mai 2014 - 13:44

Draga Laura, am facut si eu inghetata si e super!
Multumim de reteta!

Raspunde
Madax 27 iunie 2012 - 13:44

Draga Laura,
Nu imi inchipuian ca pot face inghetata si mai ales atat de gustoasa.cred ca voi incerca acasta reteta si cu alte fructe cum nu prea se mai gasesc capsuni. multumesc!

Raspunde
Diana 8 iunie 2012 - 21:34

Se poate face cu frisca in loc de smantana pentru frisca? Mersi!

Raspunde
Laura 8 iunie 2012 - 22:22

Sigur ca se poate, Diana 🙂
Spor la treaba…si la degustat :))

Raspunde
Anonymous 2 iunie 2012 - 17:18

Draga Laura,
ne-ai obisnuit cu imagini din timpul prepararii.Acum asteptam sa te vedem in actiune.Eu chiar sunt dependenta de ele.

Raspunde
Haplea 2 iunie 2012 - 13:28

Imi place tare mult inghetata de capsuni!Weekend placut!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.