Si iata ca, intr-un sfarsit, am reusit sa pregatesc acel sos de busuioc de care va tot ziceam la postul cu budinca de dovlecei (sapati dupa discutie pe la comentarii 😛 ) si care e, fara nici o exagerare, o desfatare a gusturilor: e putin acrisor, aromat cu busuioc si cu o tenta fina de masline!
Eu l-am pregatit cu ajutorul shakerului de la Tupperware (de la ei am, de altfel, si reteta) dar voi, daca nu-l aveti, puteti folosi cu incredere si unul simplu.
Ingrediente:
- 15 frunze de busuioc proaspat, maruntite sau 1 lingura mare de busuioc uscat, din plic
- 2 catei de usturoi, pisati
- 2 linguri otet
- 3 linguri pasta de rosii
- 50 ml ulei de masline (sau floarea soarelui)
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Nu o sa va vina sa credeti cat de usor se prepara acest sos! Foarte usor 😀
Tot ce trebuie sa faceti este sa puneti toate ingredientele in shaker, sa agitati energic de cateva ori…si gata!
Sosul se serveste peste feliile de budinca (de dovlecei, cu link mai sus) cat si peste cele de la budinca de legume (pe care v-am aratat-o deja 😀 ).
O puteti, de asemenea, servi langa preparate la gratar, carne, cartofi fierti sau copti.
Cateva poze, care mi-au rapit de doua ori mai mult timp decat prepararea sosului :)))
Fain de tot!!!
Va sfatuiesc sa faceti doua portii din start, daca va apucati de el 😛
5 comentarii
Felicitari pentru retete si pentru faptul ca folositi cu drag minunatele produse tupperware!
si eu am foarte multe produse tupperware ,le folosesc cu mare drag.
Vreau sa va multumesc ca stiti sa pretuiti aceste valori si datorita dvoastra am fost cautata pentru produsele tupperware.Reprezint firma ..in Constanta
Interesant sosul de busuioc si usor de facut! l-am salvat si sigur il voi incerca pt ca imi place busuiocul! vad ca folosesti produse tupperware! cu multi ani in urma am achizitiont si eu cateva, dar acum au disparut din orasul meu! imi poti spune de unde as putea cumpara astfel de produse? multumesc mult!
Felicitari pentru blogul exceptional!
Am si eu un vas de asta din plastic ce se cheama shaker…
Pe cuvant daca-i vad utilitatea.
Arata la fel ca al tau desi nu este firma de care ziceai.
Pur si simplu nu vad cu ce ar fi deosebit de o cana cu capac. Daca ai timp si chef lamureste-ma cum sta treaba si spune-mi daca al tau are vreun mecanism interior care lucreaza cumva pentru a obtine shake-ul sau pur si simplu agiti.
Multumesc frumos!
Liana
Cred ca este taaaare gustos…si atat de simplu de facut 🙂
o reteta asa de simpla si ceva asa de gustos, ca am sa fac in mod precis si eu! ma bucur ca am reusit sa intru pe blogul tau, ca am avut probleme, adica mi se bloca cindva si nu puteam citi mai departe.