Smochine in rom

15 comentarii

Aceste smochine in rom, desi dupa ingrediente veti vedea ca sint mai mult in vin :D, sint nemaipomenite!!! Se pot consuma ca atare sau se pot pune cateva lingurite deasupra unui iaurt natur ori a unei portii de orez cu lapte. Daca le folositi ca umplutura pentru clatite sau in prajiturele, va sugerez sa le macinati. Ceva in genul asta: Prajiturele umplute

Termenul de valabilitate pentru smochinele la borcan este de cca. 6 luni.

Nu le-am gustat inca, da’ la mine in reteta scrie ca sint zemoase. Vin cu impresii inainte de Craciun :))

 

Ingrediente pentru un borcan de 750 ml.

– 500 g. smochine uscate

– 1 portocala

– 1 baton de scortisoara

– 500 ml. vin alb

– 100 g. zahar

– 125 ml. rom

 

Mod de preparare:

Smochinele se aseaza intr-o strecuratoare, se oparesc cu apa fierbinte si se lasa sa se scurga:



Se clateste borcanul cu apa fierbinte si se lasa sa se scurga pe un prosop textil.
Portocala se spala cu apa fierbinte si se rade coaja. Se taie apoi in jumatate si se stoarce sucul.
Vinul se da in fiert cu scortisoara, zahar, suc si coaja de portocala pentru aproximativ 5 minute…



Portocala mea a fost una din aia infestata cu e-uri si alte porcarii, asa ca i-am pus doar sucul (ne-am salvat pe jumatate 😛 )



Se adauga rom:


Smochinele se introduc in borcan si se acopera cu zeama fierbinte:



Se lasa totul sa se racoreasca putin:



Se inchide apoi ermetic borcanul si se lasa la frigider cel putin o saptamana inainte de a fi consumat sau daruit, sa se marineze.


image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

15 comentarii

Alexandra 23 august 2011 - 16:06

se pot folosi smochine proaspete?

Raspunde
Laura 27 octombrie 2009 - 23:49

Alex…cel mai frumos mesaj de pana acum :))
Multumiri!!!

Raspunde
Laura 27 octombrie 2009 - 23:43

April, tu mereu imi aduci bucurii!!! 😛
Pupici multi!!!

Raspunde
Laura 27 octombrie 2009 - 23:43

Bia draga, mi-ai luat rasuflarea cu mesajul tau 🙂 …nu am cuvinte sa iti multumesc pentru gandurile prea-frumoase pe care mi le-ai impartasit…
Nu cred ca sint cu nimic mai buna decat majoritatea oamenilor doar ca sint foarte fericita :)) …si din cate vad, fericirea asta a mea transcede ecranul 🙂
Te pup dulce, asa cum imi place sa-mi pup prietenii 😛

P.S. Si eu, foooarte incantata de cunostinta!!! 🙂

Raspunde
Laura 27 octombrie 2009 - 23:15

Wow, Cami, ce amintiri ai mai declansat 🙂 …si noi aveam un smochin mare in curte, din care ne infruptam cu totii, ca avea rod bogat intotdeauna…
Trebuie sa il readucem in vietile noastre, ca si mie imi e dor de o smochina proaspata…
Te pup, scumpa, o saptamana minunata si tie!!! 🙂

Raspunde
Laura 27 octombrie 2009 - 23:08

Florena, esti o draguta, iti multumesc frumos pentru cuvintele minunate!!! 🙂
Esti binevenita oricand!!!
…si te pup pentru premii, am sa vin cat de curand sa le ridic 😉

Raspunde
Laura 27 octombrie 2009 - 23:01

Cristinelu’, am adaugat si in post cum mai pot fi degustate savuroasele smochine, inafara de a le infuleca pur si simplu 😛
Merg de minune intr-un iaurt natur, sau cu frisca, ori ca umplutura pentru prajituri sau torturi (macinate, bineinteles)
Buna intrebarea ta, mersi mult!!! 🙂
Te pup dulce!!!

Raspunde
Alex Mazilu 27 octombrie 2009 - 11:04

mmmmm
🙂

Raspunde
April 27 octombrie 2009 - 10:23

Un cadou te asteapta

Raspunde
Just me 27 octombrie 2009 - 03:48

exceptand bunatatile pe care le faci…mi se pare sincer ca esti o persoana foarte dulce, amabila..nu stiu bunatatea intruchipata…si nu te cunosc, nu ma cunosti, de fapt eu te cunosc mai bine..decat tu pe mine(nu stau sa te pandesc pe la colturi:))) iti urmaresc blogul de ceva vreme, dar asa mi-ai lasat impresia…si nu cred ca gresesc!
felicitari pentru tot ceea ce faci! bia..incantate de cunostinta

Raspunde
Cami 26 octombrie 2009 - 18:45

Laura, de 1 milion de ori te tzuc !! In sfirsit ceva cu smochine uscate ! La noi se gasesc, cele proaspete foarte rar si costa una 0,39 centi…Pe timpuri aveam acasa in Ro in gradina, ce le duc dorul… Un inceput de saptamina minunat! Cami

Raspunde
florena's_cakes 26 octombrie 2009 - 13:28

Ori de cate ori de vizitez raman cu o amintire placuta, “casa ta culinara” este de vis! Felicitari sincere!

PS: pe blogul meu te asteapta premii frumoase!

Numai bine,
Florena!

Raspunde
cristina 26 octombrie 2009 - 12:55

si la ce se folosesc(in afara de a le manca!)….se fac ceva praji cu ele sau se papicesc asa cum sant?

Raspunde
Laura 26 octombrie 2009 - 10:20

Te pup, draga mea!!!!!!!! 🙂
Sint incantata ca pot inca sa va uimesc, hi, hi…

Raspunde
Gingasia 26 octombrie 2009 - 10:08

Arata tare bine, ne uimesti cu atatea minunatii!

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.