Salata taraneasca de vinete

4 comentarii
Congelatorul este, fara indoiala, o achizitie buna 😀 Te poti bucura, de exemplu, de o portie grozava de galuste cu prune ca-n august 😛 , sau de o portie de salata de vinete …acum, insa, am preparat-o un pic mai altfel, mai rustic, sub forma de salata taraneasca de vinete.

Nu cred ca mai are rost sa va spun cat mi-a placut!!!!!
…si da, este o salata de post!!!

 

Ingrediente:

  • 2-3 vinete potrivite
  • doi ardei grasi
  • 1 ceapa mare
  • 2-3 rosii
  • doi catei de usturoi
  • sare dupa gust
  • ulei

 

Mod de preparare:

Se coc vinetele si ardeii, pe plita sau la cuptor, si cand sunt gata se presara cu sare; se acopera cu un prosop curat si se lasa asa cca. 15 minute. Se curata apoi de coaja si se pun sa se scurga intr-o strecuratoare.

Se curata ceapa, se taie marunt si se caleste in putin ulei.

Se adauga rosiile curatate de pielita si taiate marunt.

Dupa ce s-au calit, se rastoarna intr-un castron si se amesteca cu vinetele tocate, ardeii taiati bucatele si cateii de usturoi pisati.

Se potriveste de sare si se amesteca bine. La servire, se orneaza cu frunze de patrunjel, marar sau inele de ceapa verde ori praz.

Buna tare!!!

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

4 comentarii

Mirella Fleaca 23 august 2014 - 00:11

excelenta reteta

Raspunde
Mare Maria 20 martie 2012 - 09:57

Iti dau dreptate…sunt bune tare….!

Raspunde
Anonymous 19 martie 2012 - 20:09

vreau sa iti multumesc pt toate retetele care ni le dai.am incercat cateva si mi-au iesit chiar foarte bine,si pot sa spun ca nu am decat 23 de anio si nu prea sunt o buna gospodina,dar cu ajutorul tau incerc sa devin mai buna.pupici

Raspunde
Beth 19 martie 2012 - 16:07

Très appétissant et bien pratique et sans doute un délice!

Bisous

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.