Salata de gulii

7 comentarii
Aceasta salata de gulii chiar este de efect, nu credeti?! Si este nemaipomenit de gustoasa!!!
Perfecta atat pentru o masa festiva cat si pentru o masa in familie!
O salata simpla si rapida, cu maioneza, pe care sunt sigura ca o veti savura de la mic la mare :))

Ingrediente:

  • 1 gulie mare sau 2 mai mici (in functie de nr. de pofticiosi 😛 )
  • sare, dupa gust
  • maioneza de casa
 Sfat: puteti folosi ori o maioneza din oua, ori o maioneza cu lapte sau de post!

Mod de preparare:

Radem gulia pe razatoarea cu ochiuri mici (cele mai mici 😀 ), dupa care o saram dupa gust si o lasam sa-si lase apa 1-2 ore.
Se scurge bine, bine de zeama (eu m-am folosit, din nou, de centrifuga de la Tupperware…face o treaba excelenta, trebuie sa recunosc!).
Se amesteca cu maioneza (preparata dintr-un galbenus+1 lingurita mustar+sare+ulei+zeama de lamaie…stiti voi mai bine)
Se serveste rece, ca atare sau in cosulete de rosii (rosiilor li se taie capacele, se scobesc cu o lingurita si se sareaza; se intorc ca sa isi lase zeama si se sterg usor in interior cu un servet de hartie, apoi se umplu)
…cam asa :))
Am sa v-o prezint in doua variante, la fel de festive, zic eu 🙂

In cosulete din rosii, ornate numai cu verdeata (eu am folosit frunze de telina, proaspat rupte din gradina, dar puteti folosi, desigur, si frunze de patrunjel sau chiar de gulii)

Sau in formula cu „toartele” aferente :)))
…din fasii de ardei capia:

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

7 comentarii

Mia 23 decembrie 2020 - 23:39

Arata foarte festiv, intr-adevar! O voi incerca si eu. 👍🤗😍

Raspunde
Laura Sava 24 decembrie 2020 - 21:33

Mia, ma bucur foarte mult ca iti place! 🙂

Raspunde
Georgeta Cristescu 27 martie 2013 - 18:54

o sa incerc de paste anul acesta ,sincer nu am mincat !!!!!!!

Raspunde
ani 3 martie 2012 - 23:24

Laura nu ma pot abtine .Am intrat prima data la tine in blog ,dar scuza -ma esti NEBUNA!Cind ai facut toate astea draga mea.ESTI FENOMENALA .Care e meseria ta?Bucatareasa sau blogarita?

Raspunde
vasi 13 octombrie 2010 - 11:57

E prima oara cand comentez la tine pe blog,desi il urmaresc zilnic,dar nu mai suport sa nu-ti spun ca ai cel mai frumos blog de bucatarie din cele care le urmaresc eu si cel mai elegant.Te felicit din toata inima si pentru retete si pentru modul de prezentare si pentru harnicia de care dai dovada.Mai vorbim.

Raspunde
Laura 13 octombrie 2010 - 09:44

Vai, ce buna trebuie sa fie!!!!!!! 🙂
Geni draga, eu de-abia acum descopar minunatul univers al salatelor(…si cat de vast se-arata a fi :P), asa ca orice sugestie/imbunatatire/varianta imi place taaare! :))
Daca ma mai intalnesc cu o gulie, o imprietenesc rapid cu marul…si tot ce-ai zis tu acolo 😀
Te pup!!!

Raspunde
Geni 13 octombrie 2010 - 00:00

Eu fac o alta salata de gulii care e si ea f.gustoasa:1 gulie rasa,1 mar
ras,putin praj taiat,ulei de masline,
suc de lamaie,sare,piper si patrunjel verde taiat.Suuuuper!!!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.