Rulada de pui

4 comentarii

Aceasta rulada de pui este deosebita!!! E foarte gustoasa si savuroasa, si se prepara foarte usor 😉

Eu prima data am facut-o in oala minune, stiti voi, oala aia de fiert sub presiune numita kukta 🙂 …dar mai apoi am incercat-o si in tava dreptunghiulara de yena, cu capac, la cuptor, si mi-a iesit chiar si mai bine!!! S-aveti pofta, oriunde ati face-o!!! 😀

 

Ingrediente:

  • 2 piepti de pui (cca. 500 g)
  • 250 g pasta de carnati
  • 2 oua
  • 4 linguri parmezan
  • sare si piper
  • lapte
  • o lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingurita unt
  • 1 lingura faina (rasa) sau amidon
  • frunze de busuioc sau patrunjel maruntite (optional)

 

Mod de preparare:

Ingredientele:

Se dau pieptii de pui prin masina de tocat carne. Se amesteca cu pasta de carnati (taiati pielea carnatilor si scoateti continutul), oua, parmezan, sare si piper dupa gust.
Eu pieptul de pui l-am bagat la blender fiindca mi s-a stricat masina de tocat carne 🙁
A fost ok si asa 🙂

Compozitia e foarte moale si lipicioasa, asa ca i-am dat forma de rulada ajutindu-ma de hartia de copt (se poate folosi si o folie transparenta sau de aluminiu). Dupa ce i-ati dat forma, se da la congelator pentru o jumatate de ora, cum bine a sugerat prietena Adrianei de pe un forum italian, Bruna 🙂

A avut o forma tare faina (data viitoare insa am sa dau un pic cu pensula cu ulei pe hartia de copt ca s-o pot manevra si mai bine)

Se prajeste rulada in ulei, intr-o tigaie antiaderenta, pe ambele parti (se intoarce cu grija, cu ajutorul a doua palete).

Nu va ingrijorati, isi va pastra forma pana la final, cand va arata cam asa:

Cand e prajita bine se acopera cu lapte pana la jumatatea inaltimii sale si apoi se muta in oala minune.
Se lasa sa fiarba 10 minute dupa ce incepe sa fluiere, apoi se deschide (dupa ce au iesit aburiil) si sosul se filtreaza. Se mixeaza cu sucul de lamaie si se adauga o lingurita unt si una de amidon. Se mai tine pe foc pana da intr-un clocot, dupa care se aseaza in sosiera pentru a fi servit alaturi de rulada.

Am avut ceva emotii cu oala mea minune fiindca n-am mai folosit-o de mult si era cam slabita supapa aia de presiune sau cum s-o chema 😛 …dar pana la urma s-a comportat civilizat 😀
Mi-a iesit o rulada super-apetisanta:

Se serveste cu sos de lapte si piure de cartofi!!! Absolut delicioasa in combinatia asta:

Daca vreti sa o preparati la cuptor,va trebui sa o asezati, dupa ce ati prajit-o pe ambele parti, intr-o forma termorezistenta, lunga (eu intr-o yena dreptunghiulara, cum va spuneam mai sus), impreuna cu laptele, si s-o lasati la foc potrivit (175 grade C) pentru cca. 30 minute, neaparat acoperita, ori cu capac ori cu folie de Al. (daca folositi folie, faceti in asa fel incat folia sa nu atinga carnea). Dupa cele 30 de minute de copt, scoateti tava cu grija din cuptor si intoarceti rulada pe partea cealalta. O mai lasati, din nou acoperita :P, la cuptor, pentru inca 20 de minute. La final, o lasati descoperita cca. 5 minute, ca sa prinda crusta 🙂
…aici, refacuta de curand:

[shashin type=”photo” id=”13248″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

 

Sfat: Se poate prepara si la cuptor, cu mortadella, in loc de carnati.

 

Reteta de la Adriana Nicoleta

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

4 comentarii

mary 19 decembrie 2012 - 22:12

Daca o fac la cuptor pun laptele acolo, in vasul de yena?

Raspunde
Laura Sava 28 februarie 2014 - 11:21

Da, Mary, dupa ce o prajesti pe ambele parti, o pui in vasul de yena, si torni lapte pana la jumatatea ei. Apoi o dai la cuptor. Si-apoi o savurezi cu pofta 😀

Te astept cu impresii!!!!!!!!

Raspunde
Laura 25 februarie 2008 - 15:13

Draga Laura, ma bucur mult ca ti-am facut pofta cu rulada :))
E delicioasa, vei vedea…
Te astept cu drag, oricand, sa vezi cu ce noutati te mai ispitesc 😛

Te pup!!!

Raspunde
~~~~~~~~~~~~~~~~ 24 februarie 2008 - 12:45

Laura,minunata rulada!!!!
Sa va fie de bine!
Cu siguranta o sa ajunga in curind si pe masa noastra.
Reteta am printat-o deja.
Multumesc mult pt. reteta si poze.
Iar Nicoletei la fel ii multumesc foarte mult,pt. ca a impartasit-o cu noi.
Daca tu nu o postai pe Blog ,eu nu stiam de ea,deoarece pe Culi,intru in ultimul timp,f.rar.
O zi buna in continuare!
Cu prietenie
Laura S.

Raspunde

Scrie un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.