Fried chicken

6 comentarii

 

Fried chicken sau pui prajit in aluat, dupa modelul KFC 😀  Un rasfat suculent dar si crocant, picant numai atat cat trebuie, pe placul tuturor!!!!

Pregatiti carnea din seara asta iar maine faceti o maioneza de casa cu usturoi..sau un tzatziki..si va bucurati de-o masa grozav de buna, alaturi de familie sau de prieteni!!

Iar aici: Pui crocant si aromat, aveti o alta varianta la fel de apetisanta!

 

Ingrediente:

  • piept, pulpe sau aripi de pui
  • kefir sau iaurt
  • sare
  • piper macinat
  • boia dulce
  • ceapa deshidratata
  • fulgi de usturoi
  • chili pudra
  • faina

 

Mod de preparare:

Se tine carnea de pui in apa rece cu sare ( o lingura de sare la 500ml de apa) cel putin 2 ore , cel mult 24 ore.
Cantitatile sunt in functie de cata carne vreti sa prajiti.

Intr-un bol se pune kefir, la care se adauga hot sauce (daca servesc si copiii, nu puneti sosul iute). In alt bol punem faina in care adaugam condimentele.

Carnea se trece mai intai prin kefir apoi prin faina. Daca aveti bucati mai mari de pui si va place crusta puteti repeta kefir-faina, dupa care se prajeste ( e recomandat uleiul de alune).

Bucatile de carne se prajesc cca. 15-20 minute (depinde ce parte a puiului prajiti), la foc moderat, si se scot apoi pe servete de hartie ( daca nu sunteti siguri ca e facut , infigeti o scobitoare in carne si daca sucurile ies clare , puiul e gata!)

Il serviti, bineinteles ,cu ce doriti. Va asigur ca e foarte suculent si gustooos!!!

 

Poza veche 🙂

 

 

 

Reteta preluata de la Marci

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

6 comentarii

Laura 29 ianuarie 2010 - 01:25

Te pup Narcisa!!! 🙂
…si mii de scuze pentru raspunsul intarziat…
Poti sa inlocuiesti kefirul cu orice ai tu pe-acolo la-ndemana: iaurt, lapte batut, etc…
Toata chestia asta se face pentru fragezimea carnii 🙂
…cat despre sosul ala bestial, mai tre’ sa fac sapaturi :)))

Ma bucur mult ca ai pus de-atatea ori in practica mini-pizzele, si noi le iubim 😛
Spor la bucatarit in continuare!!! 🙂

Raspunde
Narcisa Oana Vadeanu Spudeit 21 ianuarie 2010 - 16:43

Laura, eu sunt in Brazilia si aici nu este kefir.Am vreo alta optiune?Dar sosusl, maioneza KfC, cum il fac?
PS- Ieri am facut pentru a doua oara in 3 zile mini piza.Da dependenta, hehehe

Raspunde
Laura 25 februarie 2008 - 15:26

Edith, eu zic ca astea sint net-superioare celor de la KFC fiindca sint home-made 😛
…dar e adevarat ca si mie-mi face mare placere sa le savurez pe alea, ca-s gata facute! 😀

Raspunde
Edith 22 februarie 2008 - 15:45

se va incercaaaa… ca sunt fan KFC (desi nu cred ca pot renunta la ele :D)

Raspunde
laura 20 februarie 2008 - 23:25

Irina, nu mai sta pe ganduri si fa o tura din asta ” a la Marci ” :)) …sa vezi cum n-o sa mai duci dorul KFC-ului 😛

Raspunde
Irina 20 februarie 2008 - 00:18

Laura, uite ca nu vazusem reteta pe Culinar.
Par excelente ! Notez reteta. Hmmm, ce dor imi e de KFC !!!

Irina

Raspunde

Scrie un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.