Rulada de porc cu sunca si cascaval

9 comentarii
Rulada de porc cu sunca si cascaval pe care o vedeti, nu foarte inspirat surprinsa :P, este si usor de facut si foooarte gustoasa, asa ca sper s-o incercati cat de curand!!!
Pentru rulada:
– 1 bucata de cotlet fara os/sau o alta bucata de carne care va place
– 1/2 ardei rosu
– 1/2 ardei verde
– 1 ceapa rosie/mica
– 2 catei de usturoi
– 2 linguri mustar
– 3 felii subtiri de sunca sau bacon
– 3 felii de cascaval(edamer)taiate subtire
– sare,piper
Pentru fondul din tava:
– 1 crenguta rozmarin
– 1 ramurica oregano (sau alta verdeata-dupa gust)
– 1 rosie
– 1 ceapa rosie
– 2-3 catei de usturoi
– 3-4 linguri ulei de masline
– 300 ml. supa de oricare
Pentru sos (se adauga la fondul din tava):
– 1 paharel vin alb
– 2-3 linguri smantana de frisca
Mod de preparare:

Inainte sa incepeti, e bine sa stiti ca aveti nevoie de un cutit bine ascutit cu care sa feliati carnea. Veti obtine o felie subtire si mare de carne, pe care, daca e nevoie, o mai aplatizati putin cu ciocanul de carne:

Se toaca ceapa, usturoiul si bucatile de ardei si se amesteca cu mustarul. Cu aceasta pasta se unge fasia de carne:

Aceasta se acopera cu sunca si-apoi cu cascaval:

Se ruleaza, apasand putin. Cu umplutura ce iese pe margini, ungeti cu mana, rulada. Sarati si piperati.

Într-un vas puneti ceva ulei de masline, rulada..iar pe langa rosie si ceapa taiate în 4-5 bucati, ustroiul felii si crengutele de verdeata.
Se da la cuptorul preîncalzit la 250 °C. Se pune rulada in cuptorul incalzit si se lasa sa se rumeneasca 10-15 min. apoi se întoarce pe partea cealalta, dupa care se lasa din nou la rumenit(10 -15 min.)
Se toarna supa fierbinte deasupra si se lasa asa vreo jumatate de ora.

Se stropeste rulada din cand în cand cu fondul din tava. Spre sfîrsit se aduga vinul, dupa care se mai lasa 10-15 minute (timpul impartit- pe o parte, apoi pe cealalta)

Se scoate rulada, se pune într-un vas, se acopera si se tine la cald.
Se scot crengile de rozmarin, în cazul în care au tulpina lemnoasa (daca e creanga de rozmarin tanar, se lasa în sos). Totul se macina cu mixerul. Se mai pune la foc domol pentru 1-2 minute, adaugand ceva smantana(dupa gust) si amestecand bine.
Rulada se serveste cu cartofi piure si sos:


Reteta de la Maya

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

9 comentarii

andra 23 aprilie 2013 - 17:30

laura tocmai am descoperit astazi blogul tau si vreau sa iti spun ca e extraordinar! chiar nu stiam ce sa ii mai gatesc sotului dar acum am cateva idei:) o sa incep cu rulada de porc cu sunca si cascaval, vreau sa o fac de pasti. sper sa iasa!!:)

Raspunde
meseriasul 26 februarie 2011 - 11:47

A iesit cu pulpa de mistret, extraordinara.Multumim pentru timpul acordat postarii.

Raspunde
mina 28 decembrie 2009 - 14:32

mi-a iesit ff buna!!sosul l-am facut fin si este clar la piece de resistance!!delicios!

Raspunde
Laura 8 octombrie 2008 - 15:27

Elena draga, ma bucur ca ai desoperit rulada, caci e intr-adevar si aspectuoasa…si gustoasa tare! 🙂

P.S. …poate ajungi sa o testezi pana de sarbatori 😛
…ca doar merita sa va delectati cu o delicatesa si intr-un sfarsit, normal, de saptamana, nu?! 😀
Puuup!

Raspunde
Elena 27 septembrie 2008 - 15:00

Rulada asta cred ca va inlocui friptura la mine in curand (in special la sarbatori):D Arata tare bine si cred ca e si foarte gustoasa! Yumyyyy!

Raspunde
Laura 18 martie 2008 - 10:33

Alinutza, tu mi-ai scris si la rulada cu oua… acum te-am prins! :))
Nu-i nimic ca ai „intarziat” cu raspunsul, important este ca v-a placut!
Ma bucur ca incerci din retetele mele 🙂

Raspunde
alina 17 martie 2008 - 03:41

scuze ca raspund asa tarziu dar nu mai gaseam adresa blogului tau

ne-a placut f taree si s-a mancat f repede 🙂

Raspunde
laura 31 decembrie 2007 - 02:43

Draga Alina, imi cer scuze ca nu ti-am raspuns mai devreme…sint din nou ocupata cu meniul de revelion 🙂
…nici n-am observat ca nu am adaugat retetei si modul de preparare 🙁
…l-am copiat acum rapid de pe blogul Mayei, careia ii si apartine reteta.
Sper sa-ti fie de folos!
Un an nou fericit!

P.S. Daca ti-a placut sa-mi dai de veste 🙂

Raspunde
alina 30 decembrie 2007 - 02:03

imi poti spune te rog cat timp tb sa stea la cuptor?
ca imi place foarte mult si as vrea sa fac rulada acum de revelion

Raspunde

Scrie un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.