– 1/2 ardei verde
– 1 ceapa rosie/mica
– 2 catei de usturoi
– 2 linguri mustar
– 3 felii subtiri de sunca sau bacon
– 3 felii de cascaval(edamer)taiate subtire
– sare,piper
Inainte sa incepeti, e bine sa stiti ca aveti nevoie de un cutit bine ascutit cu care sa feliati carnea. Veti obtine o felie subtire si mare de carne, pe care, daca e nevoie, o mai aplatizati putin cu ciocanul de carne:
Se toaca ceapa, usturoiul si bucatile de ardei si se amesteca cu mustarul. Cu aceasta pasta se unge fasia de carne:
Aceasta se acopera cu sunca si-apoi cu cascaval:
Se ruleaza, apasand putin. Cu umplutura ce iese pe margini, ungeti cu mana, rulada. Sarati si piperati.
Într-un vas puneti ceva ulei de masline, rulada..iar pe langa rosie si ceapa taiate în 4-5 bucati, ustroiul felii si crengutele de verdeata.
Se da la cuptorul preîncalzit la 250 °C. Se pune rulada in cuptorul incalzit si se lasa sa se rumeneasca 10-15 min. apoi se întoarce pe partea cealalta, dupa care se lasa din nou la rumenit(10 -15 min.)
Se toarna supa fierbinte deasupra si se lasa asa vreo jumatate de ora.
Se stropeste rulada din cand în cand cu fondul din tava. Spre sfîrsit se aduga vinul, dupa care se mai lasa 10-15 minute (timpul impartit- pe o parte, apoi pe cealalta)
Se scot crengile de rozmarin, în cazul în care au tulpina lemnoasa (daca e creanga de rozmarin tanar, se lasa în sos). Totul se macina cu mixerul. Se mai pune la foc domol pentru 1-2 minute, adaugand ceva smantana(dupa gust) si amestecand bine.
9 comentarii
laura tocmai am descoperit astazi blogul tau si vreau sa iti spun ca e extraordinar! chiar nu stiam ce sa ii mai gatesc sotului dar acum am cateva idei:) o sa incep cu rulada de porc cu sunca si cascaval, vreau sa o fac de pasti. sper sa iasa!!:)
A iesit cu pulpa de mistret, extraordinara.Multumim pentru timpul acordat postarii.
mi-a iesit ff buna!!sosul l-am facut fin si este clar la piece de resistance!!delicios!
Elena draga, ma bucur ca ai desoperit rulada, caci e intr-adevar si aspectuoasa…si gustoasa tare! 🙂
P.S. …poate ajungi sa o testezi pana de sarbatori 😛
…ca doar merita sa va delectati cu o delicatesa si intr-un sfarsit, normal, de saptamana, nu?! 😀
Puuup!
Rulada asta cred ca va inlocui friptura la mine in curand (in special la sarbatori):D Arata tare bine si cred ca e si foarte gustoasa! Yumyyyy!
Alinutza, tu mi-ai scris si la rulada cu oua… acum te-am prins! :))
Nu-i nimic ca ai „intarziat” cu raspunsul, important este ca v-a placut!
Ma bucur ca incerci din retetele mele 🙂
scuze ca raspund asa tarziu dar nu mai gaseam adresa blogului tau
ne-a placut f taree si s-a mancat f repede 🙂
Draga Alina, imi cer scuze ca nu ti-am raspuns mai devreme…sint din nou ocupata cu meniul de revelion 🙂
…nici n-am observat ca nu am adaugat retetei si modul de preparare 🙁
…l-am copiat acum rapid de pe blogul Mayei, careia ii si apartine reteta.
Sper sa-ti fie de folos!
Un an nou fericit!
P.S. Daca ti-a placut sa-mi dai de veste 🙂
imi poti spune te rog cat timp tb sa stea la cuptor?
ca imi place foarte mult si as vrea sa fac rulada acum de revelion