Dragilor, astazi este o mare sarbatoare, si zi cu dezlegare la peste, asa ca am faurit rapid niste fileuri de peste umplute cu legume, absolut delicioase!!!!!!!
Noi le-am savurat cu multa lamaie…si nu asa mult vin 😀
Iar aici: crap cu ghiveci de legume la cuptor, aveti o alta varianta de peste umplut, la cuptor, la fel de gustoasa!!!
Ingrediente pentru 4 portii:
- 8 fileuri de peste (peste congelat sau proaspat)
- 4-5 linguri ulei de masline
- un fir de praz sau o ceapa potrivita
- 1 ardei gras (rosu)
- 1 morcov
- 2 rosii
- o lingura mare cu pesmet
- o legatura marar sau patrunjel
- 1 lamaie
- sare, piper
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la foc potrivit (180 grade C) si pregateste o tava mai adanca, unde sa asezi pestele.
Pentru umplutura de legume, toaca marunt partea alba a prazului sau ceapa, iar ardeiul si rosiile (decojite) taie-le cubulete; da morcovul pe razatoare. Eu le-am varat pe toate in blender 😛
Incinge apoi uleiul intr-o tigaie si caleste legumele timp de aproximativ 5 minute; adauga sare si piper dupa gust, precum si verdeata tocata, dupa care stinge focul. Presara pesmetul ca sa se ingroase putin compozitia.
Dupa ce s-a racit, pune pe 4 fieluri umplutura de legume, apoi celelalte bucati de peste deasupra si prinde-le cu scobitori in capat si pe lateral.
Aseaza „portofelele” de peste in tava cuptorului, tapetata cu hartie de copt si stropeste-le cu ulei si zeama de lamaie. Pune sare si piper si da la cuptor pentru cca. 25 de minute, la foc potrivit.
P.S. Puteti adauga in umplutura si ciuperci proaspete, taiate lamele.
6 comentarii
Bună seara! Peștele trebuie să fie dezghețat, fiert ceva?
Yami,yam te-ai intrecut pe tine si de data asta.Arata minunat,spune-mi ce fel de peste file ai folosit,proaspat sau congelat.Te sarut si te astept cu noi retete de Pasti.
Un deliciu!
Trebuie sa fie tare gustos!
Foarte bine arata si tare bun trebuie sa fie, pup
Tare bine arata pestele!!!!