Pulpe de pui imbracate in aluat

1 comentarii

 

[shashin type=”photo” id=”14888″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Ati mancat vreodata pulpe de pui imbracate in foitaj?! Daca nu, nu mai stati pe ganduri, caci sint delicioase!!!…si perfecte pentru un bufet rece sau o intalnire cu prietenii 🙂
Ingrediente:

– 4 pulpe inferioare de pui

– 1 lingura mare pate de pui/porc

– 1 lingura pesmet

– 100 ml. vin alb/rosu

– 1 ou

– 1 ceapa

– 400 g. aluat de foitaj (1 foaie)

– sare, piper

– 1 galbenus, pentru uns

 

Mod de preparare:

Se scoate aluatul de foitaj din congelator cu cel putin 30 de minute inainte de preparare. Se lasa sa se dezghete la temperatura camerei.

Se curata pulpele de piele; se impinge carnea pentru a scoate un pic de os afara. Se condimenteaza bine cu sare si piper (puteti pune si praf de usturoi, daca va place). Se lasa sa stea 10 minute, la frigider.
Se pune intr-o tigaie putin ulei, se pun pulpele si se prajesc pana prind putina culoare:

[shashin type=”photo” id=”14889″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se scot apoi, si se pun intr-un castron. In aceeasi tigaie se prajeste ceapa taiata marunt.
Intr-un bol se sparge un ou, se pune pesmetul, pateul, paharelul de vin, sare si piper dupa gust; se amesteca totul bine. Se adauga ceapa prajita si se amesteca totul foarte bine (trebuie sa obtineti o pasta).
Se imparte compozitia in 4 gramajoare cu care se ung pulpele. Se apasa usor cu mana pentru ca compozitia sa acopere in intregime pulpele. Se pun la frigider pentru cca. 5 minute:

[shashin type=”photo” id=”14890″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se desface aluatul de foietaj si se intinde pe masa; se imparte in 4 bucatele patrate. Se aseaza pe fiecare patrat cate o pulpa de pui, in mijloc:

[shashin type=”photo” id=”14891″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se acopera cu aluat bine de tot sa nu se desfaca:

[shashin type=”photo” id=”14892″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se ung cu galbenusul de ou, batut bine:

[shashin type=”photo” id=”14893″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se dau la cuptor, la foc potrivit (180 grade C), circa 40 de minute:

[shashin type=”photo” id=”14894″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se servesc fierbinti, calde, reci, oricum 😀 …fiindca sint taaare bune!!!!!!!!!!!

[shashin type=”photo” id=”14895″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Pe astea le-am pastrat pentru voi 😛

[shashin type=”photo” id=”14896″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

 

Poza veche 🙂

[shashin type=”photo” id=”14897″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

 

Reteta tradusa de Sup3rba

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

1 comentarii

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.