
Ingrediente:
- 4 pulpe inferioare de pui
- 1 lingura mare pate de pui/porc
- 1 lingura pesmet
- 100 ml vin alb/rosu
- un ou
- o ceapa mica
- 400 g aluat de foitaj (1 foaie)
- sare si piper, dupa gust
- un galbenus, pentru uns
S-aveti pofta!!!! :))
Mod de preparare:
Scoateti aluatul de foitaj din congelator cu cel putin 30 de minute inainte de preparare. Lasati-l sa se dezghete la temperatura camerei (dar nu complet).
Curatati pulpele de piele; impingeti carnea pentru a scoate un pic de os afara. Condimentati bine cu sare si piper (puteti pune si praf de usturoi, daca va place). Lasati sa stea 10 minute, la frigider.
Puneti intr-o tigaie putin ulei, puneti pulpele si lasati-le la prajit pana prind putina culoare. Scoateti-le apoi intr-un castron.
In aceeasi tigaie, prajiti ceapa taiata marunt.
Intr-un bol, spargeti un ou, adaugati pesmetul, pateul, paharelul de vin, sare si piper dupa gust si amestecati totul bine.
Adaugati ceapa prajita si amestecati totul foarte bine (trebuie sa obtineti o pasta).
Impartiti compozitia in 4 gramajoare cu care se ung pulpele. Apasati usor cu mana pentru ca compozitia sa acopere in intregime pulpele. Lasati-le la frigider pentru cca. 5 minute:
Desfaceti aluatul de foietaj si intindeti-l pe masa. Impartiti foaia de foitaj in 4 bucatele patrate si asezati pe fiecare patrat cate o pulpa de pui, in mijloc:
Acoperiti cu aluat bine de tot sa nu se desfaca:
Ungeti pulpele cu galbenusul de ou, batut bine:
Dati la cuptor, la foc potrivit (180 grade C), circa 40 de minute:
Se servesc fierbinti, calde, reci, oricum 😀 …fiindca sunt taaare bune!!!!!!
Pe astea le-am pastrat pentru voi 😛
Poza veche 🙂
Reteta tradusa de Sup3rba
1 comentarii
http://www.laurasava.ro/2007/05/19/pulpe-de-pui-i…acate-in-aluat/