Pulpe de pui imbracate in aluat

1 comentarii
Ati mancat vreodata pulpe de pui imbracate in aluat de foitaj?! Daca nu, nu mai stati pe ganduri, caci sunt delicioase!!!
O reteta cu carne de pui perfecta pentru un bufet rece sau o intalnire cu prietenii 🙂

Ingrediente:

  • 4 pulpe inferioare de pui
  • 1 lingura mare pate de pui/porc
  • 1 lingura pesmet
  • 100 ml vin alb/rosu
  • un ou
  • o ceapa mica
  • 400 g aluat de foitaj (1 foaie)
  • sare si piper, dupa gust
  • un galbenus, pentru uns

 

S-aveti pofta!!!! :))

 

Mod de preparare:

Scoateti aluatul de foitaj din congelator cu cel putin 30 de minute inainte de preparare. Lasati-l sa se dezghete la temperatura camerei (dar nu complet).

Curatati pulpele de piele; impingeti carnea pentru a scoate un pic de os afara. Condimentati bine cu sare si piper (puteti pune si praf de usturoi, daca va place). Lasati sa stea 10 minute, la frigider.

Puneti intr-o tigaie putin ulei, puneti pulpele si lasati-le la prajit pana prind putina culoare. Scoateti-le apoi intr-un castron.

In aceeasi tigaie, prajiti ceapa taiata marunt.

Intr-un bol, spargeti un ou, adaugati pesmetul, pateul, paharelul de vin, sare si piper dupa gust si amestecati totul bine.

Adaugati ceapa prajita si amestecati totul foarte bine (trebuie sa obtineti o pasta).

Impartiti compozitia in 4 gramajoare cu care se ung pulpele. Apasati usor cu mana pentru ca compozitia sa acopere in intregime pulpele. Lasati-le la frigider pentru cca. 5 minute:

Desfaceti aluatul de foietaj si intindeti-l pe masa. Impartiti foaia de foitaj in 4 bucatele patrate si asezati pe fiecare patrat cate o pulpa de pui, in mijloc:

Acoperiti cu aluat bine de tot sa nu se desfaca:

Ungeti pulpele cu galbenusul de ou, batut bine:

Dati la cuptor, la foc potrivit (180 grade C), circa 40 de minute:

Se servesc fierbinti, calde, reci, oricum 😀 …fiindca sunt taaare bune!!!!!!

Pe astea le-am pastrat pentru voi 😛

 

Poza veche 🙂

 

 

 

 

Reteta tradusa de Sup3rba

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

1 comentarii

Scrie un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.