
Ingrediente:
- 500 ml smantana pentru frisca
- o cutie lapte condensat indulcit de 400 g (daca nu gasiti, faceti-l acasa, dupa reteta asta )
- un baton de vanilie sau zahar vanilat (ori esenta vanilie)
- 100 g ciocolata lapte (sau amaruie)
In plus:
- o forma de chec, pusa in prealabil la congelator
- hartie de copt
- o pensula/spatula pentru intins ciocolata in fasii subtiri pe hartia de copt
- folie transparenta pentru imbracat forma de chec
Mod de preparare:
Pregatiri preliminare:
Puneti tava de chec la congelator.
Goliti laptele condensat intr-un castron, amestecati-l cu putina frisca lichida si cu vanilia si puneti totul la bain-marie, pana se omogenizeaza compozitia si se incalzeste. Lasati apoi la racit.
Tot acum, topiti ciocolata la bain-marie; taiati 4 fasii de hartie de copt putin mai mari decat tava de chec iar cand ciocolata s-a topit, intindeti-o cu pensula pe hartie. Neteziti stratul de ciocolata cu o spatula sau un cutit si puneti fasiile la congelator, pe orizontala.
Compozitie inghetata:
Bateti frisca intr-un castron. Adaugati compozitia cu lapte condensat si amestecati bine crema obtinuta (intai cu mixerul apoi cu o spatula).
Scoateti tava de chec de la congelator si imbracati-o in folie transparenta. Scoateti si foile de ciocolata din congelator si tineti-le la indemana.
Asamblare inghetata Viennetta:
In tava de chec, turnati un pic de crema apoi puneti o foaie de ciocolata deasupra.
Ciocolata se desprinde foarte usor de hartie. Nu conteaza daca se rupe sau daca nu va ies foile egale ca la tort, e bine oricum…important e sa aveti straturi si sa faca „crock” cand o taiati…altfel nu e Viennetta! 😛
Continuam pana terminam crema si foile de ciocolata.
Deasupra se pot presara bobite de ciocolata apoi am acoperit tava cu folie de aluminiu si am bagat-o in congelator.
Va reamintesc ca laptele condensat, care la noi nu se gaseste de cumparat il puteti inlocui cu o portie facuta chiar de voi, acasa, dupa reteta de napolitane cu crema de lapte.
E foarte usor de realizat, merita sa va „pierdeti” 2 ore din timpul vostru liber pentru a o prepara!!!
Am sa va arat cateva poze ca sa vedeti cat de fain iese acest minunat dulce de leche!
Laptele cu zaharul, dupa putin mai mult de 2 ore de fiert:
…priviti cat de bine s-a intarit:
Consistenta:
Si acum, delicioasa inghetata Viennetta:
Perfecta! 🙂
Reteta preluata de la Bolognese di Cluj
1 comentarii
Arata excelent, felicitari!Am ramas uluita de blogul tau, inca o data felicitari!!!!