
Ingrediente:
- 500 ml smantana pentru frisca
- 1 cutie lapte condensat indulcit de 400g (daca nu gasiti, faceti-l acasa, dupa reteta asta )
- 1 bucatica de baton de vanilie sau zahar vanilat (ori esenta vanilie)
- 100 g ciocolata lapte (sau amaruie)
In plus:
- 1 forma de chec, pusa in prealabil la congelator
- hartie de copt
- o pensula/spatula pentru intins ciocolata in fasii subtiri pe hartia de copt
- folie transparenta pentru imbracat forma de chec
Mod de preparare:
Se goleste laptele condensat intr-un castron, se amesteca cu putina frisca lichida si cu vanilia si se pune la bain-marie pana se omogenizeaza si se incalzeste. Se lasa apoi la racit.
Intre timp, se pune la bain-marie ciocolata la topit, se taie 4 fasii de hartie de copt putin mai mari decat tava de chec iar cand ciocolata s-a topit se intinde cu pensula. Se netezest cu o spatula si se pun fasiile la congelator, orizontale.
In continuare, se bate frisca intr-un castron. Se adauga compozitia cu lapte condensat si se amesteca bine crema obtinuta, intai cu mixerul apoi cu o spatula. Se scoate tava de chec de la congelator si se imbraca cu folie transparenta. Se scot si foile de ciocolata din congelator si se tin la indemana.
In tava de chec turnam un pic de crema apoi punem o foaie de ciocolata deasupra. Ciocolata se desprinde foarte usor de hartie. Nu conteaza daca se rupe sau daca nu va ies foile egale ca la tort, e bine oricum…important e sa aveti straturi si sa faca „crock” cand o taiati…altfel nu e Viennetta! 😛
Continuam pana terminam crema si foile de ciocolata.
Deasupra se pot presara bobite de ciocolata apoi am acoperit tava cu folie de aluminiu si am bagat-o in congelator.
Va reamintesc ca laptele condensat, care la noi nu se gaseste de cumparat il puteti inlocui cu o portie facuta chiar de voi, acasa, dupa reteta de napolitane cu crema de lapte.
E foarte usor de realizat, merita sa va „pierdeti” 2 ore din timpul vostru liber pentru a o prepara! 🙂
Am sa va arat cateva poze ca sa vedeti cat de fain iese acest minunat dulce de leche!
Laptele cu zaharul, dupa putin mai mult de 2 ore de fiert:
…priviti cat de bine s-a intarit:
Consistenta:
Si acum, delicioasa inghetata Viennetta:
Perfecta! 🙂
Reteta preluata de la Bolognese di Cluj
1 comentarii
Arata excelent, felicitari!Am ramas uluita de blogul tau, inca o data felicitari!!!!