Inghetata Viennetta

1 comentarii
Inghetata Viennetta!!!!!!! O minune de inghetata cu gust de lapte si caramel…si fasii subtiri de ciocolata care „se sparg” atunci cand musti din ea! Nu poti decat sa o iubesti! 😀

Ingrediente:

  • 500 ml smantana pentru frisca
  • o cutie lapte condensat indulcit de 400 g (daca nu gasiti, faceti-l acasa, dupa reteta asta )
  • un baton de vanilie sau zahar vanilat (ori esenta vanilie)
  • 100 g ciocolata lapte (sau amaruie)
In plus:
  • o forma de chec, pusa in prealabil la congelator
  • hartie de copt
  • o pensula/spatula pentru intins ciocolata in fasii subtiri pe hartia de copt
  • folie transparenta pentru imbracat forma de chec

 

Mod de preparare:
Pregatiri preliminare:

Puneti tava de chec la congelator.

Goliti laptele condensat intr-un castron, amestecati-l cu putina frisca lichida si cu vanilia si puneti totul la bain-marie, pana se omogenizeaza compozitia si se incalzeste. Lasati apoi la racit.

Tot acum, topiti ciocolata la bain-marie; taiati 4 fasii de hartie de copt putin mai mari decat tava de chec iar cand ciocolata s-a topit, intindeti-o cu pensula pe hartie. Neteziti stratul de ciocolata cu o spatula sau un cutit si puneti fasiile la congelator, pe orizontala.

Compozitie inghetata:

Bateti frisca intr-un castron. Adaugati compozitia cu lapte condensat si amestecati bine crema obtinuta (intai cu mixerul apoi cu o spatula).

Scoateti tava de chec de la congelator si imbracati-o in folie transparenta. Scoateti si foile de ciocolata din congelator si tineti-le la indemana.

Asamblare inghetata Viennetta:

In tava de chec, turnati un pic de crema apoi puneti o foaie de ciocolata deasupra.

Ciocolata se desprinde foarte usor de hartie. Nu conteaza daca se rupe sau daca nu va ies foile egale ca la tort, e bine oricum…important e sa aveti straturi si sa faca „crock” cand o taiati…altfel nu e Viennetta! 😛

Continuam pana terminam crema si foile de ciocolata.

Deasupra se pot presara bobite de ciocolata apoi am acoperit tava cu folie de aluminiu si am bagat-o in congelator.

 

Va reamintesc ca laptele condensat, care la noi nu se gaseste de cumparat il puteti inlocui cu o portie facuta chiar de voi, acasa, dupa reteta de napolitane cu crema de lapte.
E foarte usor de realizat, merita sa va „pierdeti” 2 ore din timpul vostru liber pentru a o prepara!!!

Am sa va arat cateva poze ca sa vedeti cat de fain iese acest minunat dulce de leche!

Laptele cu zaharul, dupa putin mai mult de 2 ore de fiert:


…priviti cat de bine s-a intarit:

Consistenta:

 

Si acum, delicioasa inghetata Viennetta:

Perfecta! 🙂

 

 

Reteta preluata de la Bolognese di Cluj

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

1 comentarii

viziteaza si tu Gorjul 17 iulie 2011 - 19:57

Arata excelent, felicitari!Am ramas uluita de blogul tau, inca o data felicitari!!!!

Raspunde

Scrie un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.