Puisori din malai

7 comentarii

 

Acesti simpatici puisori din malai au incheiat, momentan, seria fursecurilor preparate impreuna cu copiii, fiindca Bogdi..s-a cam plictisit 😀

Ii ofer, asadar, o binemeritata pauza (si lui, si voua 😛 ), si vom reveni cu alte surprize cand va fi din nou pregatit. Mai am cateva fursecuri de Pasti pe care vreau sa le incercam impreuna!

„Puisorii” sunt absolut minunati, si ii puteti face inca de pe acum pentru masa festiva de Pasti, deoarece cu cat stau mai mult, inchisi etans intr-o cutie, cu-atat se fragezesc mai tare.

Eu i-am folosit la tortul de ciocolata cu dulceata. Au facut echipa buna cu tortul 😀 Am fost foarte multumita!

 

Ingrediente pentru cca. 100 de bucati:

Pentru aluat:
  • 275 g faina
  • 200 g unt (rece)
  • 150 g malai
  • un ou
  • 100 g zahar pudra
  • un pliculet zahar vanilat (10 g)
  • coaja rasa de la o portocala (netratata)
Pentru ornat:
  • 100 g ciocolata alba

 

Mod de preparare:

Preparare aluat de fursecuri:

Din ingredientele mentionate se framanta un aluat care se inveleste in folie si se lasa la rece cca. 1 ora:

 

Incalziti apoi cuptorul la 200 grade C (foc mare) si tapetati cu hartie de copt o tava mare, de fursecuri (tava de la aragaz e perfecta).

 

Formarea fursecurilor „puisori”:

Intindeti o foaie de aluat pe o suprafata infainata:

Decupati puisori, cu formele speciale de puiuti 🙂

Asezati fursecurile in tava:

Detaliu 😛

 

Coacere:

Coaceti fursecurile timp de cca. 8 minute:

Lasati-i apoi sa se raceasca:

Decor de ciocolata:

Maruntiti ciocolata si topiti-o la bain-marie. Puneti compozitia intr-o punga din care se taie un colt (coltisor miiic 😀 ) si ornati puisorii.

Draguti foc, asa-i?! 😛

Puisorii se pot lipi perechi de cate doi cu gem de portocale sau lamai, subtiat cu putin suc de portocale.

Sau, daca aveti deja preparata aceasta minunatie, Caramel de portocale, cu-atat mai bine!

Glazura se poate prepara insa si din zahar pudra si apa 🙂

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

7 comentarii

Oana Geanta 7 aprilie 2014 - 14:55

pot folosi margarina in loc de unt?

Raspunde
Crinutza 13 aprilie 2011 - 10:03

Ce draguti sunt!!!!!

Raspunde
Mihaela 13 aprilie 2011 - 08:40

BUna Laura, am si facut ieri o jumatate de portie (pentru test) si au iesit cele mai bune fursecuri pe care le-am incercat vreodata. Am facut figurine cu floricele, fluturasi si inimioare impreuna cu fetitele mele si au iesit grozave. Multumesc inca odata pentru reteta perfecta de fursecuri.
PS Imi plac mai ales ca nu au praf de copt sau bicarbonat si ca se fac ffff repede si mai presus, ca sunt foarte gustoase. Te pupam

Raspunde
diana g 12 aprilie 2011 - 23:26

foarte bine arata, am sa ii fac si eu piciului meu
te invit la mine la o placintica

Raspunde
retete- ina 12 aprilie 2011 - 16:37

arata super as face si eu dar n-am formite,trebue sa ma chinui sa-i tai

Raspunde
Ramona 12 aprilie 2011 - 16:20

Ce frumosi sunt.

Raspunde
Stefania 12 aprilie 2011 - 15:46

Graziosissimi di questa forma, ciao

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.