Fursecuri oua de Pasti

11 comentarii

Astazi va aduc o alta portie de fursecuri, fursecuri Oua de Pasti…in forma de ou, bineinteles 😀 La fel de incantatoare si delicioase ca cele cu unt!!! Facute tot cu ajutorul celor doi mini chefs: Bogdan si Amalia 😛

Daca e Craciun, dati-le forma de globuri, decupand aluatul cu gura unui pahar, si apoi ornati-le cat mai fantezist!

 

Ingrediente:

Pentru figurine:
  • 100 g alune/migdale/nuci
  • 220 g faina
  • 200 g unt (rece)
  • 1 galbenus (ou mare)
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar pudra
  • 2 lingurite nesquik sau nes
  • 1 lingura (rasa) cacao
Pentru ornat:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata alba

 

Mod de preparare:

Se prajesc alunele la cuptor, la foc potrivit (180 grade C) timp de 5-8 minute (aveti grija sa nu se arda). Amestecati din cand in cand! Se lasa la racit apoi si se macina. Nu inchideti cuptorul!

Se framanta un aluat din faina, sare, unt, galbenus, zahar pudra, nesquik sau nes, cacao si alune macinate. Se lasa la rece pentru minim 20 de minute.

“Echipa”, din nou in actiune :))
…tot atunci se pregateau si fursecurile iepurasi si oite, cum va ziceam mai devreme:

Iubitii mei, Bogdi si Amalia, emotionati si nerabdatori!!!! <3

Se intinde aluatul pe o plansa presarata cu faina si se decupeaza formele dorite…la noi oua…

Bogdi la carma :))

…apoi Amalia:

Iar aici, amandoi…cum nimereau 😀

Au fost atat de fascinati de ceea ce faceau, incat in doar cateva secunde au terminat de stantat intreaga suprafata 😀

Se aseaza fursecurile pe o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor, la 170 grade C (foc domol), timp de cca. 12 minute:

Se lasa apoi la racit:

In vase separate, se topeste ciocolata alba si cea cu lapte, la bain-marie ori la microunde.
Se glazureaza jumatate din fursecurile obtinute, cu ajutorul unei pensule de bucatarie, cu ciocolata cu lapte:

Aici, dupa ce glazura de ciocolata s-a intarit:

Cealalta jumatate se acopera cu ciocolata alba topita:

Se pastreaza putin din fiecare sortiment de ciocolata topita si se toarna in cate o punga careia i se face o gaura foarte mica; se orneaza, dupa plac, fursecurile (eu in contrast, pe alea albe le-am ornat cu negru, iar pe cele negre cu alb 😛 )

Desigur, le puteti lasa si simple, doar ornate cu ciocolata:

Se servesc, bineinteles din cosulete “fabricate” de copii:

Au placut tuturor la nebunie!!!
…iar copiii mei dragi au primit mii de felicitari si pupici 😀

Forma noastra “ou” a fost atat de micuta, si nerabdarea atat de mare, incat ornarea a lasat de dorit 😀 …dar nu as da pentru nimic in lume tura noastra de fursecuri, plina de veselie, pe una cu fursecuri impecabil ornate!!!!

P.S. Le puteti orna cu bombonele mici si colorate.

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

11 comentarii

IOANA 31 martie 2012 - 14:03

DE UNDE TI-AI LUAT SUPORTUL ACELA ALBASTRU PE CARE AI ASEZAT FURSECURILE? EU TOT CAUT SI NU GASESC

Raspunde
Bianca 31 martie 2012 - 14:01

Super arata ouale tale.. iar micutele ajutoare s-au descurcat de minune.

Raspunde
Rosebud 19 decembrie 2011 - 00:43

Draga Laura, te admir pentru tot ceea ce faci. Esti o mare sursa de inspiratie. Tine-o tot asa. Te rog sa-mi spui cam cate bucati ies din aceasta cantitate. Vreau sa o incerc de sarbatori . Multumesc si “Sarbatori Fericite” cu multa sanatate intregii familii.

Raspunde
Anonymous 14 aprilie 2011 - 12:06

Arata foarte bine fursecurile cu tematica de Pasti!!! M-am pus pe cautat forme dinastea dragutze si abia astept sa le incerc. Poti sa ne spui de unde ai cumparat formele?
La puisori ai zis ca ies cam 100 buc. Ne poti spune la oua si la oite/iepurasi cam cate bucati ies?
Multumesc,
Anca

Raspunde
Laura 12 aprilie 2011 - 13:20

Mihaela, e chiar indicat sa le faci cu cateva zile inainte (le tii neaparat intr-o cutie, inchisa etans) fiindca se fragezesc de minune 😛
Cred ca n-ar avea nici o treaba si daca le-ai face cu doua saptamani inainte, numai sa rezistati voi atata :))

Raspunde
miha.ela 12 aprilie 2011 - 12:53

Laura, daca le fac cu o saptamana inainte de Paste, mai sunt bune si a doua treia zi de Pasti ?

multumesc

Raspunde
Federica 11 aprilie 2011 - 22:38

wow bellissimi e golosi!!!!baci!

Raspunde
Jocuri 11 aprilie 2011 - 17:03

Chiar delicios sa imi pregatesc ingredientele si sport la treaba!

Raspunde
retete- ina 11 aprilie 2011 - 15:12

asta imi place si mie,sigur o sa fac imi plac ingredientele,felicitari

Raspunde
Adela Zilahi 11 aprilie 2011 - 13:04

foarte simpatici si harnici micii bucatarasi… iar fursecurile arata foarte bine! felicitari micutilor si la mami…o zi frumoasa sa aveti!

Raspunde
Oana 11 aprilie 2011 - 12:19

Laura, din mainile voastre ies numai minunatii!
Mi-au placut enorm pozele cu manute nazdravane care o ajuta pe mami nu numai la mancat, ci si la bucatarit 🙂

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.